arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Vuokraa avotoimisto

Hiljainen ajattelukoppi - toivelahja kaikkiin avotoimistoihin

16
maalis
2018
Iina Pyykkö
Kun yli 70% kaikista toimistoista on nykyään avotoimistoja, tarve hiljaisille tiloille kasvaa. Uutena toimitilamarkkinoilla tarjotaan nyt hiljaisia "ajattelukoppeja", jotka on helppo asetta avotoimistoon ja jotka tarjoavat hiljaisia työskentelypisteitä.
16
maalis
2018
Iina Pyykkö

Taustamelu ja hälinä avotoimistoissa on ollut keskustelun aiheena siitä asti kun ensimmäiset avotoimistot esiteltiin työpaikoilla. Tutkimukset osoittavat, että jopa 60-70 % kaikista avotoimistossa työskentelevistä toimistotyöntekijöistä valittavat, että työnteko keskeytyy jatkuvasti sekä että he ärsyyntyvät ja stressaantuvat taustamelusta ja hälinästä. 

Taustamelu syö myös arvokasta työaikaa. Tutkimuksissa on osoitettu, että työflowhun pääseminen vie jopa 17 minuuttia, myös aina jokaisen keskeytyksen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että jatkuvat keskeytykset voivat viedä jopa tunteja hyvää työaikaa avotoimistossa. 

Ongelmaan löytyy ratkaisu ns. ajattelukopeista eli työbokseista. Työboksit ovat koppeja, jotka ovat helposti liikuteltavia moduuleja jotka voidaan tuoda kaikkiin avotoimistoihin. Työboksi voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan toimistoon sopivaksi ja se muokkautuu moneen eri tarkoitukseen.  

Tanskassa lanseerattiin juuri uusi Office Pod, joka on ensimmäinen laatuaan Tanskassa. Suomessa on toiminut jo muutaman vuoden muutama yritys, jotka valmistavat työpistemoduuleita. Suomalaiset Framery ja Module Solutions ovat alansa edelläkävijöitä ja valmistavat työpisteitä, jotka muuntuvat työpisteestä, neuvottelutilaksi, puhelinkopiksi tai jopa rentoutumisboksiksi. 

 

Hiljainen työpiste avotoimistossa 

MatchOffice haastatteli tanskalaista Office Pod -työboksin yrityksen markkinointijohtajaa ja kysyi, millainen on uusi Office Pod ja mihin eri tarkoituksiin työboksit taipuvat. 

"Office Pod on äänieristetty ja akustisesti säädelty, plus siinä on erittäin hyvä ilmastointi, joka on hyvin tärkeää äänieristetyssä tilassa. Panostamme laatuun ja käytännöllisyyteen, mutta kiinnittämme ehdottomasti huomiota myös tyylikkyyteen ja pieniin yksityiskohtiin", kertoo Office Pod bokseja tuottavan yrityksen Dansk Lydisolering markkinointijohtaja Kathrine Kjær. 

"Valmistamme Office Podeja moneen eri tarkoitukseen. Meillä on työ-, uni-, musiikki-, ja mm. puhelinboksi. Kaikkien seinät ja katto ovat hyvin ääntäeristävää materiaalia. Boksit valmistetaan 3x3 metriä olevista moduuleista, joita voidaan helposti yhdistellä ja laajentaa toimiston tarpeiden mukaan."

Aikaisemmin Kathrine työskenteli yrityksessä, joka suunnitteli toimistojen äänieristyksiä, kunnes hän halusi lähteä kehittämään omia yritysideoita - tuottamaan työbokseja, jotka tuovat hiljaiset työtilat takaisin avotoimistoihin. Office Pod -työpisteen lanseerauksen jälkeen Kathrine on ollut kiireisempi kuin koskaan markkinoidessaan Office Podia - kysyntä on suurta. 

 

 

Avotoimistoissa tarve hiljaisille tiloille

Office Podia tuottava yritys Dansk Ludesolering on niin ikään tehnyt kyselyttutkimuksen avotoimistojen melu- ja terveyshaitoista. Tutkimustulokset vahvistavat, että avotoimistossa työskentelevät kaipaavat ja tarvitsevat hiljaisia tiloja keskittymiseen ja erillisiä tiloja puheluihin ja tapaamisiin. 

"Mitä tulee esimerkiksi yksityisiin puheluihin, vaikka lääkärille soittamiseen, 53% vastanneista käyttivät puheluihin kokoustiloja, 27% eteis- tai muita varastotiloja ja loput mieluummin menivät toimiston ulkopuolelle tekemään puhelut."

"Avotoimistoissa on selkeä tarve erillisille, hiljaisille tiloille. Office Pod tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan ilman suuria muutoksia avotoimistossa", toteaa Kathrine Kjær. 

Jopa 67% tutkimukseen vastanneista sanoivat mieluummin valitsevansa yksityisen toimiston kuin työpöydän avotoimistossa. Loput vastanneista arvostavat sosiaalista työympäristöä enemmän ja ovat valmiita tehdä kompromissin tasutamelulle. 

"Avotoimisto trendi ei näytä hiipuvan vaan päinvastoin. Kaupungeissa kilpailu tiloista yhä kovenee, hinnat nousevat ja muut taloudelliset ja ympäristösyyt liputtavat pienempien työtilojen puolesta. Uskomme, että juuri siksi Office Pod tarjoaa oivan ratkaisun siihen, miten helpottaa työskentelyä avotoimistossa", lisää Kathrine Kjær. 

 

 

Työpiste, joka muvautuu moneen

Vasta lanseerattu Office Pod ajattelukopissa on käytetty äänieristettyä turvalasia, joka suojaa melua ja kaikua vastaan. 

Office Podin äänenlaatu, akustiikka, äänieriste, ilmastointi ja suunnittelu ovatkin huippuluokkaa. Office Pod esiteltiin ensi kertaa Tukholma huonekalumessuilla, jossa Office Podin takana oleva tanskalainen tiimi esittely "ajattelukopin" yleisölle.

Office Podin standardi koko on 9 neliökilometriä ja se on  2,5 metriä korkea. Standardi malli tulee kahdella lasiseinällä ja kahdella puisella seinällä. Työpisteen seinämateriaaleja ja sisustusta voidaan kustomoida asiakkaan tarpeen mukaan. 

Lisäksi Office Pod sisältää aina tumman pehmeän maton, sähköpistokkeet, LED-valot ja internetyhteydet. Hintaa Office Podilla on noin 25 000 euroa, mutta Office Podin voi myös vuokrata lyhyeksi aikaa. 

 

 

Lue lisää, miten taustamelu voi häiritä työntekoa:

Open-Plan Office Kill Productivity, According to Science

12 Ways Noice Affects Worker Well-being and Productivity

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.