arrow_upward

Espoo

Kansainvälinen yritysympäristö on Espoon valtti yritystoimitilamarkkinoilla. Espoon vahvuutena ovat kasvava yritystoimitila -tarjonta sekä yritystoimitilojen hyvä saatavuus. Liikenneyhteydet tulevat paranemaan huomattavasti Länsimetron aloitettua toimintansa ja alueella odotetaan yritystoimitila -kysynnän kasvua. Espoon kansainvälinen yritysympäristö houkuttelee myös useita...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Vuokrattavat toimitilat Espoossa ja hinnat

Espoon hintataso noudattelee suurimpien Suomen kaupunkien hintatasoa. Pääkaupunkiseudun kunnista Helsinkiin verrattuna Espoo on kuitenkin selvästi edullisempi kaupunki niin asua kuin yrittääkin. Vuonna 2016 asuntojen hinnat ovat olleet Espoossa lievässä noususuhdanteessa. Vuoden 2016 toisella vuosineljänneksellä vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta Espoossa oli noin 3400 euroa, kun taas yleisesti pääkaupunkiseudulla vajaa 4000 euroa. Kalleimmat asuinalueet alueen keskimääräisellä neliöhinnalla arvioituna olivat Westend, Tapiola, Otsolahti ja Haukilahti. Kalleimmat Espoon toimitilat puolestaan löytyvät kaupungin liiketoimintakeskittymästä Keilaniemen ja Otaniemen alueilta. Toimitilojen hintaan vaikuttavat ennen kaikkea toimitilan sijainti, mutta myös tilan käyttötarkoitus ja kunto.

Toimitilat kansainväliseltä alueelta Espoosta

Espoo Suomen toisiksi suurimpana kaupungeista ja yhtenä nopeiten kasvavista alueista tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liiketoiminnalle. Espoossa liiketoiminnan harjoittamisen valtteina ovat erinomainen sijainti, toimiva infrastruktuuri sekä monipuoliset mahdollisuudet verkostoitua muiden toimijoiden kanssa. Seudun elinkeinoelämä on monipuolista, jota omalta osaltaan tukee laaja-alainen koulutustarjonta. Espoo on yksi Suomen kansainvälisimmistä kaupungeista, joka näkyy niin väestörakenteessa, kuin liiketoiminnassakin. Yli 420:lla kansainvälisellä suuryrityksellä, sekä lukemattomilla pienemmillä start-up yrityksillä on toimipaikka Espoossa. Henkilöstömäärällä mitattuna Espoon suurimpia työnantajia ovat muun muassa Nokia, Inex Partners, Tieto Finland Oy, Orion Oyj sekä VTT. Espoo on tunnettu erityisesti innovatiivisesta ekosysteemistään, josta puhutaan nimellä Espoo Innovation Garden. Innovatiivinen toimintatapa ja yhdessä tekemisen kulttuuri ovat toiminnan keskiössä. Espoon Keilaniemen, Otaniemen ja Tapiolan alueelle sijoittuu yksi Pohjoismaiden suurimmista innovaatiokeskittymistä, joissa toimivat niin kansainväliset suuryritykset, Aalto yliopiston kampusalue, kansainvälisesti merkittävä tiede- ja tutkimustyö, kuin vilkas kulttuuritoimintakin. Alueella toimii 5000 tutkijaa, 25 tutkimus- ja kehitysyksikköä ja suuri osa Suomen merkittävimmistä pörssiyhtiöistä. Espoo Innovation Gardenin tavoitteena on kehittää aluetta edelleen, tuoda alueen toimijat ja toimitilat lähelle toisiaan sekä täten vahvistaa yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä.

Muuttuvat toimitilat Espoossa

Espoon kaupunki kehittyy jatkuvasti ja uusia mielenkiintoisia kaupunkiympäristön kehityskohteita ja projekteja on vireillä. Näistä mittavimpia hankkeita ovat erityisesti investoinnit joukkoliikenteeseen ja infrastruktuuriin. Ostoskeskussektorilla on käynnissä murrosvaihe. Vanhat alle 15 liikkeen ostoskeskukset tulevat katoamaan monesta kaupunginosasta kokonaan kun tulevaisuudessa panostetaan suuriin kauppakeskuksiin liiketerminaaleineen, palveluntarjoajineen ja yritystoimitiloineen. Espoon puutarhakaupunginosan Tapiolan liikekeskus Ainoa uudistuu niin ikään länsimetrohankkeen myötä ja samalla myös toimitilatarjontaa tullaan lisäämään. Alueesta rakennetaan uudenlaista vihreää ja viihtyisää liike- ja kävelykeskusta-aluetta, joka yhdistää perinteisten kaupunkikeskustan ja nykyaikaisen kauppakeskuksen parhaita ominaisuuksia. Ainoa ympäristöineen tulee kattamaan sekä uudistetun liikenneterminaalin että maanalaiset pysäköintitilat, mikä on erittäin hyvä uutinen alueen yrityksille ja yritystoimitila kannalle. Laajasta kulttuuri- ja palvelutarjonnasta pidetään kiinni ja kauppakeskukseen rakennetaan tilaa mm. Stockmann tavaratalolle. Lisäksi alueelle rakennetaan asuinkiinteistöjä. Uudistushankkeen on määrä valmistua 2019. Uusi kehäräta ja rakenteilla oleva länsimetro tulevat vaikuttamaan niin yritysten toimitilojen kuin palveluidenkin sijoittumiseen olennaisesti. Länsimetro luo nopean yhteyden Länsi-Helsingistä Matinkylästä Lauttasaaren kautta Helsingin keskustaan ja sieltä aina Itä-Helsinkiin asti, joten liikkuminen koko pääkaupunkialueen sisällä helpottuu ja nopeutuu. Kehärata puolestaan kiertää Helsingin keskustasta Vantaankosken kautta Aviapoliksen kauppakeskukseen ja Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja takaisin Tikkurilan ja Malmin kautta Helsinkiin. Ratojen varrella sijaitsevat alueet kuten Keilaniemi, Otaniemi, Tapiola, Niittykumpu, Leppävaara ja Matinkylä tulevat kasvattamaan merkitystään yritystoimitila -alueina. Alueilla on meneillään useita toimitila - ja liikekeskushankkeita.

Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
Näytä