arrow_upward

Helsinki

Helsingin volyymi on yhä kasvussa, mistä kertoo muun muassa käynnissä olevat kauppakeskushankkeet, jotka lisäävät myös toimitilat tarjontaa. Lisäksi kiinteistöalan investointien odotetaan lähivuosina lisääntyvän. Toimistohotellien kysyntä on viime vuosina lisääntynyt, kun yritykset etsivät joustavampia toimitiloja. Perinteisia...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Toimistohotellit ja tarjonta Helsingissä


Helsingissä on Suomen paras toimistohotelli valikoima. Toimistohotelleja löytyy sekä aivan ydinkeskustasta että keskustan ulkopuolelta vilkkailta yritysalueilta. Toimistohotelli kysynnän kasvu perustuu niiden kustannustehokkuuteen ja joustavuuteen. Tutkimusten mukaan toimistohotellimarkkinoilla vallitseekin erittäin positiiviset odotukset tulevaisuuden suhteen, niin Helsingissä kuin muissa Euroopan suurkaupungeissa. Kysynnän odotetaan kasvavan kun yritykset etsivät joustavia toimitilaratkaisuja ja kattavampaa palvelua toimitiloilta. Kuluvan vuoden aikana vuokrausprosentti on noussut ja käyttäjäkunnassa on nykyisin enenevissä määrin myös suuria yrityksiä, kun aikaisemmin toimistohotellit houkuttelivat enimmäkseen pk-yrityksiä ja freelancereita. Toimistohotelli on konseptina älykäs - yrityksen on houkuttelevaa siirtää toimintansa täyden palvelun toimistotiloihin, joissa kaikki tarvittava on helposti saatavilla. Posti-, aula- ja IT-palvelut, kiinteistön ylläpito, kokoustilat, hulppeat edustustilat sekä valmiiksi kalustetut toimistot on kaikki yrityksen käytettävissä kilpailukykyiseen hintaan. Toimistohotellien etuna on myös riskittömyys ja helppous. Vuokra-aikaa ja yritystoimitilan kokoa on mahdollista muuttaa tarpeen mukaan, eikä kiinteistöstä huolehtiminen jää yrityksen harteille. Pääkaupunkiseudulla on parhaillaan rakenteilla noin 90 000 uutta toimistoneliötä, vaikka tyhjää toimistotilaa on eri arvioiden mukaan yli miljoona neliötä. Vanhaa toimistotilaa on kuitenkin poistumassa purkamisten tai käyttötarkoituksen muutosten kautta, eikä tilatarjonta suoranaisesti kasva.


Vapaa toimistohotelli ydinkeskustan ulkopuolelta

Uutena kehitystrendinä on metropolialueen muuttuminen monikeskuksiseksi niin, että yhä useammat yritykset siirtävät toimitilansa yrityskeskittymiin keskustan ulkopuolelle. Etenkin suurempia toimitiloja vaativat yritykset siirtävät toimintansa Helsingin ydinkeskustasta, kuten ova tehneet useat pankit ja esimerkiksi NOKIA, jotka ovat muuttaneet toimistonsa keskustasta. Uusia kiintopistealueita ovat muun muassa Keilaranta ja Kalasatama samalla kun tunnetut yritysalueet Pasila ja Ruoholahti jatkavat kasvuaan Helsingissä. Kalasatamaan oon suunnitteilla täysin uudenlainen, innovatiivinen ja ympäristöystävällinen kaupunkihanke, joka tulee lisäämään alueen vilkkautta. Yhteensä 175 hehtaarin kokoiselle alueelle on rakentumassa 390 000 kerrosneliötä toimitiloja, 1 000 000 neliötä asuintilaa sekä vuonna 2018 valmistuva kauppakeskus REDI. Pasilan Tripla-hanke puolestaan tulee nostamaan Pasilan profiilia selkeästi. Helsingin alueen muotoutumiseen tulevaisuudessa tulee vaikuttamaan uusi Kehärata ja Länsimetro. Liikennehankkeet tulevat ratkaisevasti vaikuttamaan yritystoimitilojen sijoittumiseen niin Helsingissä kuin koko pääkaupunkiseudulla.


Vuokrattava toimistohotelli Helsingin kasvavilta yritysalueilta

Helsingin alueella on useita nousevia yritysalueita. Helsingin Pasilassa rakenteilla oleva Tripla-hanke enteilee satojen uusien yritysten muuttoa Pasilan alueelle. Liikennereittien polttopisteessä oleva Pasila tulee hankkeen myötä nousemaan yhdeksi uudeksi liike-elämän, asumisen ja viihteen keskukseksi. Triplaan rakennetaan yritystoimitiloja, toimistohotelleja, pääkonttoritason toimistoja sekä kauppa- ja liikekeskus. Yhteensä yli 180 000 kokoinen Tripla valmistuu asteittain vuosina 2018-2021 ja sen sijainti lentokentälle vievän Kehäradan varrella tulee vetämään puoleensa myös ulkomaalaisia yrityksiä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien yritysten on houkuttelevaa etsiä yritystoimitila Pasilan alueelta, jossa kaikki tarvittavat palvelut on lähellä.

Lue lisää Helsinki WikiEstate
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä