arrow_upward

Tampere

Tampere on pääkaupunkiseudun jälkeen suurin talousalue, joka on vahvassa kasvussa. Yritystoimitilat lisääntyvät kaupungin jatkaessa kasvuaan. Kaupungissa on monipuolinen, yrittämiselle suopea ilmapiiri ja monipuolinen, osaamiselle perustuva elinkeinoelämä. Tampere on innovaatio-osaamisen yrityskeskus, jossa panostetaan teknologia-alan tutkimukseen ja...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Toimitilojen kysyntä ja hinnat

Tampere on viime vuosina kasvattanut kansainvälistä mainetta Suomen huippututkimuksen keskuksena. Alueelle on muodostunut useita yritysten, koulutuksen ja tutkimuslaitosten osaamiskeskittymiä, jotka tarjoavat monille yrityksille toimitiloja. Näistä tunnetuimpia ovat Tohlopin Mediapolis ja Hervanta-Hermia. Innovaatioita on syntynyt mm. koneenrakennuksen sekä informaatio- ja terveysteknologian aloilla. Useat yritykset ovat siirtäneet toimitilansa Tampereelle juuri huippuosaamisen ja laajentuneen yritys- ja tutkimuspohjan ansiosta, mikä on lisännyt myös alueen toimitilatarjontaa. Tampereen ja Pirkanmaan alueella on paljon toimitiloja; eri kokoisia ja eri tyyppisiä. Kaupungin monipuolinen yritysrakenne takaa, että myös toimitiloja löytyy laidasta laitaan. Tyypillisimpiä toimitiloja ovat toimistot ja yritysten varastointi- ja tuotantotilat sekä erilaiset liiketilat. Myös erikokoisia kokoustiloja on alueella vuokrattavissa. Tampere ei sijoitu hintavertailussa aivan Suomen kalliimpien kuntien kärkeen, mutta on kuitenkin sijalla kahdeksan. Kaupungin vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat kunnassa 1,81 prosenttia vuonna 2015 neljännellä vuosineljänneksellä. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat 0,04 prosenttia. Kallein asuinalue neliöhinnoiltaan oli Tampere Keskus. Vuoden 2015 neljännellä vuosineljänneksellä vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta Tampereella oli 2435 euroa, pääkaupunkiseudulla 3892 euroa ja muualla Suomessa 1869 euroa. Kaupungin hintataso on kansainvälisessä matkailuvertailussa korkeahko, mutta ei eroa paljoakaan esimerkiksi Helsingistä.


Toimitilat uusilta yritysalueilta

Tampere on nouseva talousalue, joka on laajenemassa kiihtyvää tahtia. Viime vuosina kaupungin keskustan kehittämisen lisäksi rakentaminen on siirtymässä ydinkaupungin ulkopuolelle. Useita liike- ja toimitila -alueita on rakenteilla liikenneväylien varsille ja risteysalueille, mikä nostattaa alueen elinvomaisuutta nyt ja tulevaisuudessa. Näitä kasvavia ja elpyviä yritysalueita ovat esimerkiksi Kolmenkulman, Lielahden, Lahdenjärvi-Lakalaivan, Hatanpää-Nekalan sekä Tarastenjärven alueet. Näistä yksi suurimmista, Kolmen kaupungin risteyksessä sijaitseva, 850 hehtaarin suuruinen Kolmenkulman alue on tunnettu mm. rakennusteollisuuden, huoltamotoiminnan, logistiikan ja tukkualan yrityksistään. Alueelle on tulevaisuudessa arvioitu syntyvän tuhansia uusia työpaikkoja ja yritystoimitilat lisääntyvät. Lahdesjärvi-Lakalaivan alue on puolestaan painottunut sisustamiseen sekä kodintekniikkaan ja Tarastejärvi puolestaan raskasteollisuuteen. Kaikilla Tampereen seudun uusilla kehittyvillä alueilla on etunaan hyvä saavutettavuus, erinomainen näkyvyys sekä kaavalliset valmiudet. Alueet tulevatkin logististen yhteyksien ja yritystoimitilatarjonnan lisääntyessä tarjoamaan potentiaalisen toimintaympäristön lukuisille eri toimialoja edustaville yrityksille.

 

Toimitilojen logistinen sijainti

Vaikka Tampereen keskusta toimii yhä liike-elämän palvelujen, toimitilojen sekä tutkimus- ja kehitystyön keskuksena, ovat seudun muut yritysalueet vahvistamassa asemaansa elinkeinoelämän keskuksina. Tampereella on meneillään useita rakennushankkeita, niin perusparannuskohteissa kuin uudiskohteissa. Kehätien varrella sijaitseva Linnakallio Pirkkalassa, Elovainion yritysalue Ylöjärvellä Vaasantien kupeessa, Marjamäen yrityspuisto Lempälässä Tampere-Helsinki moottoritien varrella sekä Tampere-Pirkkalan lentoasemaa ympäröivä uusi alue ovat esimerkkejä uusista alueista, jotka ovat logistisesti ihanteellisilla paikoilla. Uusien kasvavien alueiden kaavoituksissa on tilaa varattu sekä teollisuusrakentamiselle että uusille toimitiloille.

star
star
star
star
star
4.0 ääntä 5 / 1 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä