arrow_upward

Pirkanmaa

Pirkanmaa on pääkaupunkiseudun jälkeen Suomen suurin kasvava talousalue. Pirkanmaan iskukyky nojaa erinomaiseen logistiseen saavutettavuuteen sekä luovaan ja laajaan innovaatio-osaamiseen. Tampereen seutu on kasvanut Suomen korkean teknologian veturikaupungiksi. Pirkanmaata luonnehditaan usein yliopisto- ja muuttoalueeksi. Muuttoliikkeen muualta...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Innovaatio-osaaminen tuo vuokrattavia toimitiloja Tampereelle

Pirkanmaalla panostetaan osaava ja erikoistuva kasvu -kehitykseen, joka painottaa korkean teknologian ja tieteellisen osaamisen kasvua. Alueelle on muodostunut useita yritysten, koulutuksen ja tutkimuslaitosten osaamiskeskittymiä, jotka tarjoavat monille yrityksille toimitiloja. Muun muassa Tohlopin Mediapolis ja Hervanta-Hermia ovat kansainvälisestikin tunnettuja huippututkimuksen keskuksia. Pirkanmaan alueella erityisesti koneenrakennus sekä informaatio- ja teknologiaosaamisen kasvu on ollut nopeaa. Uusin kiinnostava toimitila -innovaatio Pirkanmaalla on Lempäälään vuonna 2016 valmistuva RealPark yritystoimitila, jota kutsutaan myös yrityspuistoksi. RealPark ei tarjoa vain perinteisia toimitiloja vaan yrityspuisto tarjoaa yritysten käyttöön myös mm. logistiikka- ja tuotelanseeraustilat sekä tapahtuma-alueen. RealGate markkinapaikka antaa yrityksille mahdollisuuden järjestää esittely- ja messutapahtumia. Konsepti tarjoaa uudenaikaisia ja muunneltavia toimitiloja kaupan toimijoille.

Vapaat toimitilat kasvavalta yritysalueelta

Erityisesti Länsi- ja Etelä-Pirkanmaan kasvu ennusteet ovat lupaavia ja uusia kaupan keskuksia odotetaan syntyvän, mikä lisännee toimitilojen määrää. Tampereen jälkeen vahvimmin kasvavia alueita Pirkanmaalla ovat Lempäälä ja Vesilahti. Tampereen, Nokian, Sastamalan, Kangasalan ja Ylöjärven yrityskanta on noususuhdanteinen ja alueiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on ollut tasaisessa nousussa 2000-luvun puolivälistä asti.

Lempäälä Tampere-Helsinki moottoritien varrella ja lähellä Tampere-Pirkkala lentoasemaa tekee alueesta logistisesti erinomaisen yrityksille. Alueen kantavat elinkeinot ovat tukku- ja vähittäiskauppa, teollisuus sekä terveyspalvelusektori. Lempäälällä on monipuolinen valikoima kiinteistötontteja ja muita toimitiloja. Marjamäen yritysalue Lempäälässä on kasvanut viime vuosina huimasti nykyään kattaen yli 200 yritystä ja on nykyään yksi Suomen merkittävimmistä yritysalueista. Erityisesti kauppakeskus Ideapark on elävöittänyt aluetta ja monipuolistanut toimitila -tarjontaa. Ideapark tarjoaa yli 1 500 työpaikkaa, toimitiloja sekä yritystontteja moniin tarkoituksiin. Marjamäen asemakaavassa on huomioitu niin pienrakennus kuin teollisuuden suuryksikötkin.

Ylöjärven Elovainion yritysalue on sekä teollisuuden, pienyritysten että palveluiden keskittymä. Lisäksi alueella on kauppakeskuksia ja koulutuskeskus. Vaasantien kupeessa sijaitseva yritysalue on kasvattanut toimitilatarjontaa.

Toimitilat keskittyvät logistisesti kiinnostaville alueille

Logistisesti erinomainen sijainti keskellä Suomea tekee Pirkanmaasta houkuttelevan toimitila-alueen. Tampereelle on hyvät kulkuyhteydet kaikkialta Suomesta. Tihentynyt rautatieliikenne Helsinki-Tampere välillä on lisännyt erityisesti asiakasvirran liikkumista kaupunkien välillä ja siten lisännyt Tampereen houkuttelevuutta yritysten keskuudessa. Tampere on Suomen rautatieliikenteen yhtymäkohta, josta lähtee junat kaikkialle Suomeen. Uudistunut Tampere-Pirkkala lentoasema lisää Pirkanmaan houkuttelevuutta yritysten keskuudessa parantamalla logistisia edellytyksiä ja tekee Tampereesta helposti saavutettavan myös kansainvälisesti.

Suomen valtaväylä Helsinki-Tampere moottoritie ja sen ympäristökunnat ovat kiinnostavia ja kasvavia yritysympäristöjä. Pirkanmaan alueella valtaväylän varren kasvukeskus Marjamäen yritysalue on esimerkiksi hyötynyt huomattavasti vilkkaasta liikenteestä ja asiakasvirrasta. Helsinki-Tampere moottoritie yhdistää Suomen kaksi suurinta kasvukeskusta.

Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä