arrow_upward

Tampere

Tampere tunnetaan myös Pirkanmaan maakuntakeskuksena ja Suomen toiseksi suurimpana väestökeskittymänä, jonka vetovoima kasvaa vuosi vuodelta. Maantieteellisesti Tampere sijaitsee keskeisellä paikalla Suomen tärkeimpien maakuntien keskellä. Kaupunki onkin hyvin saavutettavissa monista suurista kaupungista käsin sekä julkisen liikenteen...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Tampereen vuokrattavat liiketilat ja hinnat

Pirkanmaa on lupaava kasvukeskus uusia toimitiloja hakeville yrityksille. Nykyään Pirkanmaan vähittäiskaupan ostovoima on noin 3,7 miljardia euroa, ja pelkästään Tampereen seudun ostovoiman ennustetaan kasvavan seuraavan kymmenen vuoden aikana yli 500 miljoonaa euroa. Nykyään yli miljardi euroa vähittäiskaupan ostovoimaa valuu Pirkanmaalta muihin maakuntiin. Pelkästään Tampereen alueen ostovoiman odotetaan kasvavan yli 500 miljoonaa euroa seuraavan kymmenen vuoden aikana, joten kaupungista hankitut liiketilat ovat takuuvarma sijoitus tulevaisuuteen. Hintatasoltaan Tampere on lähellä koko maan keskivertaista hintatasoa. Vuoden 2016 aikana Tampereen keskimääräinen neliöhinta oli 2 521€, kun koko maan tasolla vastaava hinta oli 2 466€. Todellinen kuva saadaan kuitenkin vasta, kun vertaillaan Tampereen hintatasoa Helsingin hintatasoon ja koko Suomen neliöhintoihin, kun pääkaupunkiseutu otetaan pois luvuista. Pääkaupunkiseutuun verrattuna Tampere on edullinen, sillä esimerkiksi Helsingissä keskimääräiset neliöhinnat ovat jopa 2 000€ korkeampi kuin Tampereella. Suosittuna asutuskeskuksena Tampere on kuitenkin kalliimpi kuin Suomen keskimääräinen neliöhinta ilman pääkaupunkiseutua. Muuhun Suomeen verrattuna Tampere on hintatasoltaan noin 40 % kalliimpi. Kaupungin sisällä hintataso voi vaihdella runsaasti kaupunginosasta riippuen. Esimerkiksi yhdessä suurimmissa asutuskeskuksista Hervannassa neliöhinnat ovat keskimäärin 30 % halvempia kuin muualla Tampereella. Hervanta sijaitsee kaukana keskustasta, mutta alueella on runsaasti väestöä ja yritystoimintaa, jonka vuoksi alueen liiketilat ovat yrityksille mielenkiintoinen mahdollisuus.

Liiketilat ostoskeskuksista

Tampereen kokoisessa kaupungissa on monta ostoskeskittymää. Menestyvimmät liiketilat sijaitsevat Hämeenkadun varrella tai sitä ympäröivissä kortteleissa. Hämeenkadun varressa sijaitsevat esimerkiksi Sokos, Stockmann ja muita suuria tavarataloja. Rautatieaseman itäpuolinen Tammelan ja Kalevan alue on keskustan toinen tärkeä keskittymä, jossa sijaitsevat liiketilat saavuttavat keskeisen sijaintinsa vuoksi runsaasti asiakkaita. Itäpuolella on monia ravintoloita ja muita pienyritysten toimitiloja sekä Tampereen vilkkain kauppatori Tammelan tori, jossa kauppa käydään joka päivä. Tiiviin keskustan lisäksi Tampereella on useita pienempiä tai suurempia liikealueita. Länsi-Tampereella suurimpia alueita ovat Tesoman liikekeskus sekä laaja Lielahden liike- ja pienteollisuusalue. Tesoman kauppakeskittymään ollaan parhaillaan laajentamassa ja kunnostamassa. Työn on määrä valmistua vuonna 2017, jolloin kauppakeskuksen liiketilat tulevat käsittämään jopa 12 000 neliömetriä. Lielahdessa sijaitsee runsaasti isoja tavarataloja, pienteollisuutta ja muita palveluita. Alue sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Tampereen keskustasta, mutta alueelle kulkee joitakin bussivuoroja. Tulevaisuudessa Lielahden merkitys liike-elämän keskuksena tulee kasvamaan, kun alueelle tulee uusi kaupunginosa ja läheinen Lentävänniemen kaupunginosa kasvaa.

Kehittyvä Tampere ja toimitila-alueet

Kehittyvänä kaupunkina Tampereella on suunnitteilla useita hankkeita, joiden vetovoimasta yritysten liiketilat hyötyvät. Ensinnäkin pitkään vireillä ollut hanke raitiovaunuverkoston luomisesta Tampereelle on vihdoin etenemässä ja näyttää toteutuvan. Raitiotien linjoista ei ole vielä päätetty, mutta todennäköisimmin ensimmäinen linja kulkee Lentävänniemeltä Pispalaan sekä keskustan läpi Hervantaan. Tällä alueella asui vuoden 2013 mittausten mukaan yli 130 000 asukasta ja reitillä oli yli 90 000 työpaikkaa. Raitiovaunut tehostavat työmatkailua luomalla uuden nopean matkaverkoston ydinkeskustaan ja lisäävät Tampereen vetovoimaa Suomen toiseksi merkittävimpänä kaupunkina. Tampereella toimii yhä useita kansainvälisestikin merkittäviä teollisuusalan toimijoita. Näihin lukeutuu mukaan muun muassa ruotsalaisen metalli- ja kaivosalan konsernin Sandvikin yhtiö Sandvik Mining and Construction Oy. Sandvikin Tampereen tehdas sijaitsee Myllypuron kaupunginosassa Nokian kunnan rajalla. Tehtaalla valmistetaan avolouhintalaitteita, tunnelinporauslaitteita, kaivos- ja tuotantoporauslaitteita sekä pultituslaitteita.

Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
Näytä