arrow_upward

Pääkaupunkiseutu

Pääkaupunkiseutu on Suomen suurin kasvukeskus, jonka suhdannenäkymät ovat positiiviset. Elinkeinorakenne on monipuolinen ja kilpailukykyisiä yrityksiä on runsaasti. Pääkaupunkiseudulla kiinteistöalan rahoituksen ja investointien odotetaan lähivuosina lisääntyvän, minkä odotetaan lisäävän vilkastuttavan toimitilamarkkinoita. Helsingissä on tarjota yrityksille kattava...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Pääkaupunkiseutu tarjoaa yrityksille runsaasti erilaisia toimitilaympäristöjä ja logistisesti erinomaisen sijainnin.

Pääkaupunkiseudun rooli on merkittävä myös koulutuksen tarjoajana, sillä maan suurimmat yliopistot ja korkeakoulut sijaitsevat Helsingissä ja Espoossa. Täten työvoiman saatavuus on hyvä kaikilla aloilla ja toimitilaa on runsaasti tarjolla. Koko Suomen yhteenlasketusta liikevaihdosta 44% syntyy pääkaupunkiseudulla ja ostovoimaa on yleisesti enemmän kuin muualla maassa.

Vapaa toimitilat kantakaupungin ulkopuolelta

Pääkaupunkiseudun kasvu on johtanut kantakaupungissa toimitilakysynnän kasvuun ja toimisto hintojen nousuun. Selvänä kehitystrendinä onkin ollut yritysympäristön painopisteiden siirtyminen kantakaupungin ulkopuolelle esim. Ruoholahteen, Vallilaan tai Pasilaan, vaikka ydinkeskusta pysyy kaupallisesti vahvana alueena. Satamatoimintojen siirryttyä Vuosaareen myös Kalasatamasta on tullut yksi näistä vahvasti nousevista alueista, jonne rakennetaan nopeasti uusia toimitiloja. Joukkoliikenteesen tehdyt merkittävät investoinnit ovat myös vahvistaneet pyrkimystä hakeutua valtateiden liittymiin, lentoaseman läheisyyteen tai raideyhteyden varrelle pääkaupunkiseudun muihin kuntiin. Uusi Kehärata ja länsimetro lisäävät tulevaisuudessa esim. Espoon Keilaniemen, Tapiolan, Niittykummun ja Leppävaaran sekä Vantaan Tikkurilan houkuttelevuutta yritystoimitilojen sijaintialueina. Toimitilojen sijainti vaikuttaa olennaisesti yrityksen saavutettavuuden lisäksi myös näkyvyyteen ja imagoon.

Vuokraa toimitilat uusilta yritysalueilta

Meneillään olevat massiiviset rakennushankkeet kertovat pääkaupunkiseudun kasvusta, yleisen taloustilanteen heikkoudesta huolimatta. Yritystoimitila- ja kasvuhankkeita on käynnissä mm. Kehä III varrella, moottoritien liittymissä Helsinki-Hämeenlinna-Tampere akselilla, Hyvinkään ja Riihimäen liittymässä sekä Lahden ja Helsinki-Vantaan lentokentän välisellä vyöhykkeellä. Tunnettuja logistiikka-alueita ovat mm. Vuosaaren sataman naapuriin nouseva Meriportin yritysalue, Sipoon Freeway Logistic City, Keravan Kerca, Hämeenlinnan Moreeni ja Lempäälän Marjamäki. Nämä alueet tarjoavat teollisuuden ja logistiikka-alan yrityksille erinomaiset logistiset yhteydet, kaavalliset edellytykset toiminnan laajentamiseen sekä kaupungin keskustaa kilpailukykyisemmät yritystoimitila -hinnat.

Toimistohotelli buumi tuo Helsinkiin uusia toimitiloja

Toimitilamarkkinoilla tehokas tilankäyttö ja kustannustehokkuus ovat avainsanoja, ja seurauksena toimistohotellien kysynnän ennustetaan lisääntyvän huimasti jo lähivuosina. MatchOfficen tekemän raportin mukaan toimistohotelli -markkinoilla vallitseekin erittäin positiiviset odotukset tulevaisuuden suhteen, niin Helsingissä kuin muissa Euroopan suurkaupungeissa. Toimistohotellien vuokrausprosentti on etenkin kuluvan vuoden aikana noussut ja käyttäjäkunnassa on nykyisin enenevissä määrin myös suuria yrityksiä. Toimistohotelli on konseptina älykäs - yrityksen on houkuttelevaa siirtää toimintansa täyden palvelun toimistotiloihin, joissa kaikki tarvittava on helposti saatavilla. Posti-, aula- ja IT-palvelut, kiinteistön ylläpito, kokoustilat, hulppeat edustustilat sekä valmiiksi kalustetut toimistot on kaikki yrityksen käytettävissä kilpailukykyiseen hintaan.

Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä