Elävä toimisto - tulevaisuuden toimitila

Elävä toimisto - tulevaisuuden toimitila

24
elo
2016
Petra Teräntö
Avotoimistot ovat yhä edistyneempiä: niin sanottu 'elävä toimisto' on tulevaisuuden yhä luonnonläheisempi ja houkuttelevampi työtila, joka vahvistaa hyvinvointia, kekseliäisyyttä ja tuottavuutta - parantaen paitsi työntekijöiden viihtyvyyttä mutta myös yrityksen tulosta.
24
elo
2016
Petra Teräntö

Suosittu avotoimistokonsepti, joka on viimeisten vuosien aikana yhä yleistynyt ja löytänyt tiensä lähes kaikille yrityssektoreille, on saanut haastajan.

Kansainvälisesti tunnistettujen arkkitehtien mukaan uudenlainen tila- ja toimistokalustesuunnittelu tekee toimistoista maisemoidun, elävän toimiston.

"Toimistotyö on muuttunut samalla kun toimistotilat ovat pitkään pysyneet varsin samanlaisina. Tulevaisuuden toimistot perustuvat kokonaan uudenlaiselle ajattelulle ja suunnittelulle. Niiden tulee aktivoida, kehittää, tukea ja ruokkia työntekoa lujittaen yritysten innovaatiokehitystä", todetaan amerikkalaisesta suunnitelufirmasta Herman Milleristä.

 "Elävä toimisto on tulevaisuuden high-tech työtila, joka parantaa päivittäistä työntekoa ja kokemusta auttaen yrityksiä saavuttamaan strategiset päämäärät nopeammin".

 

Yksilöity työtila

Tulevaisuuden työtila tulee yhdistämään modernit ja avarat avotoimistitilat uudella tavalla suunnitelluihin perinteisiin "sellikonttoreihin". Työtilat koostuvat yksilöllisistä, rauhoitetuista työpisteistä, äänieristetyistä ryhmätyötiloista ja työnurkkauksista, joissa työntekijät voivat keskittyä työntekoon joko yksin tai yhdessä.

Amerikkalaisen arkkitehti- ja suunnittelutoimiston Genslerin tekemän tutkimuksen mukaan vuonna 2013 54 prosenttia työtehtävistä vaativat yksintyöskentelyä, kun sama luku oli vuonna 2008 48 prosenttia.

 

"Elämän toimiston suunnittelu ja maisemointi on pitkä ja yksityiskohtainen prosessi, jota voisi verrata monen ruokalajin illalisen valmistaseen", toteaa Herman Millerin johtaja, Lori Gee.

"Meidän suunnittelu ja valmiit tuotteet jättävät tilaa spontaaniudelle - niiden tulee tukea yrityksen ja työnteon sosiaalisia ja fyysisiä tarpeita missä tai miten työntekijät työskentelevätkään".

 

Elävä toimisto

Tulevaisuuden elävä toimisto on kaikki yhdessä, oikea yhidstelmä olohuonetta ja toimistoa, jossa on tilaa ja joka tarjoaa mahdollisuuksia sekä vapaa-aikaan että työntekoon.

"Kun yritykset keskittyvät yhä enemmän tuottavuuteen ja toisaalta viihtyvyyteen, toimitilojen luominen yhä "kodinomaisemmiksi" on luontainen kehityssuunta - niin kauan kuin työtehtävien tekeminen on mahdollista ja tehokasta", sanovat Herman Millerin suunnittelijat, jotka ovat viime vuosien aikana sunnittelleet yli 10 uudenlaista, elävää toimistoa ympäri maailman.

 

 

Lue lisää täältä:

Herman Miller.com: living office

Enterpreuner.com: The open Office Concept is dead

Workdesign.com: Check out the super flexible Social tables HQ

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo