arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Toimistoty  liikunta

Vinkki toimistotyöntekijöille: liiku ainakin tunti päivässä

20
loka
2016
Iina Pyykkö
Toimistotyöntekijöiden tulisi harrastaa fyysista liikuntaa ainakin tunti päivässä välttääkseen istumatyön haitat, osoittaa brittiläisen lääketieteellisen tutkimuslaitoksen The Lancetin tekemä tutkimus.
20
loka
2016
Iina Pyykkö

Brittiläisen tutkimuksen tulokst ovat hälyttäviä ja osoittavat, miten suuri merkitys liikunnalla on terveydelle, erityisesti istumatyötä tekeville. Välttääkseen istumatyön monet terveyshaitat, toimistotyöntekijöiden tulisi liikkua ainakina tunti päivässä.

Tutkimustulokset osoittavat, että terveysongelmat ovat selkeästi yleisempiä työntekijöiden keskuudessa, jotka tekevät kahdeksan tai yli kahdeksantunnin työpäiviä istuen verrattuna työntekijöihin, jotka työpäivän aikana istuvat enintään neljä tuntia.

"Tavallinen hyötyliikunta on tarpeeksi. Työntekijöiden ei tarvitse pitää tunnin Zumba taukoja toimistossa. Lyhyetkin kävelylentkit aamulla ja iltapäivällä toimiston käytävillä, lounastauolla ulkona ja illalla illallisen jälkeen tuo jo liikunnan hyödyt esiin. Kunhan liikut päivän aikana tunnin, ei ole välilä milloin ja miten liikut", kertoo Ulf Eklund, norjalaisen urheiluakatemian professori ja hyötyliikunnan puolestapuhuja.

 

Aktiivisuus on avain

Tutkimus perustuu laajaan otokseen. Kansainvälinen tutkijaryhmä seurasi yli miljoonaa toimistotyöntekijää aina kahdesta kahdeksaantoista vuoteen. Tutkimustulosten mukaan työntekijöillä, jotka tekevät istumatyötä kahdeksan tai yli kahdeksantuntia päivässä ilman liikuntaa, on 9.9 % suurempi riski sairastua, kun sama luku on 6.8 % niillä, jotka liikkuvat ainakin tunnin päivässä.

"Jos työ vaatii pääteen äärellä istumista, on työpäivän aikana liikuttava pitäen taukoja", huomauttaa Ulf Ekelund.

 

"Monet ajavat kotoa työpaikalle ja istuvat työpöydän ääressä koko työpäivän. Niiden, jotka tunnistavat itsensä tästä kuvauksesta, tulisi huomioida jokapäiväisen liikunnan tärkeys. Oli liikunta sitten kävelylenkit lounastauollla, aamulenkki tai pyöräily töihin, se on erittäin tärkeää hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Tunti fyysista urheilua - tai ainakin hyötyliikuuntaa - joka päivä vähentää huomattavasti riskiä sairastua ja kuolla ennenaikaisesti", toteaa Ulf Ekelund.

 

Elintapasairaudet

Viime vuosien aikana julkaistut monet kansainväliset tutkimukset tukevat tutkimustuloksia. Istumatyö yhdistettynä liikkumattomuuteen vaikuttaa aineenvaihduntaan ja lisää verisuonitautien riskiä. Huono yleiskunto ja lihasheikkous aiheuttaa riskiä sairastua elintapasairauksiin kuten diabeettekseen. Tästä syystä toimistotyöntekijöiden on erityisen tärkeää pitää huolta yleiskunnosta.

Toimistotyöntekijöiden tulisi nousta työpöydänäärestä päivittäin ja liikkua mahdollisimman usein. Kuva: Matt Marsh.

 

Maailman terveysjärjestön suositusten mukaan aikuisen tulisi liikkua puoli tuntia päivässä. Tämä on kuitenkin liian vähän The Lancetin tekemän tutkimuksen mukaan, jonka otos kattaa yli 16 eri maata.

Liikunnan määrä päivittäin tulisi olla suurempi, jotta riski sairastua ennenaikaisesti vähenee. Esimerkiksi 5.6 kilometrin juoksu lenkki tai 16 km pyöräilylenkki päivittäin on jo tarpeeksi parantamaan yleiskuntoa ja vähentämään istumatyön haittoja terveydelle.

 

Lyhyt tauko joka tunti

Ulf Ekelund painottaa, että toimistotyöntekijöiden tulisi ottaa tutkimustulokset vakavasti ja lisätä hyötyliikuntaa päivittäisiin rutiineihin.

"Toimistotyöntekijöiden tulisi jaloitella tasaisin väliajoin ja liikkua niin paljon kuin mahdollista työpäivän aikana."

"Jos työ vaatii monen tunnin paikallaan työskentelyä, työntekijöiden tulisi itse huolehtia siitä, että he liikkuvat säännöllisesti työpäivän aikana. Jo viiden minuutin jaloittelu tunneittain kannattaa", suosittelee Ulf Ekelund.

 

Lue lisää täältä:

Press Releass: The Lancetin tekemä tutkimus

The Guardian: Office workers on feet standing fours hours day study health

Katso myös:

Step Mania -sovellus


<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.