arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Vinkkejä toimitilojen kuvaamiseen

12
marras
2015
Petra Teräntö
Kun olet laittamassa yritystoimitilasi vuokralle, ota tiloista mahdollisimman edustavat kuvat. MatchOfficen valokuvaaja jakaa muutaman vinkin, miten saada vaikuttavia ja asiakkaita houkuttelevia valokuvia.
12
marras
2015
Petra Teräntö

Laadukkaat valokuvat vaikuttavat olennaisesti siihen, kuinka moni asiakas kiinnostuu kohteesta ja miten nopeasti kohde saadaan vuokrattua. MatchOfficen tekemän tutkimuksen mukaan näyttävät valokuvat lisäävät kohteiden huomiota ja selauksia netissä 44% verrattuna kohteisiin, joiden kuvat eivät ole houkuttelevat. MatchOfficen valokuuvaaja Matt Marsh, joka aikaisemmin toimi Lontoossa valokuvaajana, jakoi 5 vinkkiä, miten ottaa ammattimaiset valokuvat toimitilasta.   

 

lejemål

1. Valo:  Optimoi valoisuus. Laita kaikki valot päälle ja avaa verhot. Tämä mahdollistaa luonnonvalon pääsyn tiloihin, millä on suuri vaikutus kuvien valoisuuteen ja houkuttelevuuteen. Valokuvat näyttävät edustavimmalta kun kuvissa ei näy pimeitä nurkkia.

2. Luo avaruutta kuvakulmilla:   Käytä mahdollisuuden mukaan laajakulmaobjektiivia, joka saa tilat näyttämään jopa avarammalta kuin ne todellisuudessa ovat. Jos sinulla ei ole käytössä laajakuvaobjektiivia, voit myös muilla tavoin lisätä tilantuntua kuvissa. Kohdentamalla huoneen kulmaan saat huoneen näyttämään luonnollisella tavalla suuremmalta. Voit myös kohdentaa kuvan suoraan seinään, mikä myös saa tilan näyttämään avarammalta. Huomaa kuitenkin, että tällä on tapana venyttää ja mutkistaa suoria linjoja.

3. Puhtaat linjat:   Tasapituiset linjat tulisi aina pitää suorina. Kun otat kuvia pystysuorista linjoista, kiinnittä huomiota, että linjat ovat suorassa myös valokuvassa. Jos linjat eivät ole suorassa, valokuva näytää epätasapainoiselta ja tämä tuo kuviin epäammattimaisen vivahteen. 

4. Pitkä valotusaika tai ISO:   Pimeää tilaa kuvatessa on olemassa monta kuvauskikkaa, joita voit käyttää valaistaksesi tilan. Voit joko käyttää pitkää valotusaikaa tai voit nostaa ISO-arvoa. Marsh suosittelee pitkää valotusaikaa. Suljinaika on se aika, jolloin kameran sulkumekanismi on avoinna. Mitä pidempään se on avoinna, sitä enemmän valoa pääsee sensorille, mikä tekee kuvasta valoisamman. Kuvatessa tulee muistaa käyttää tripod-jalustaa, jotta kuvista tulisi mahdollisimman selkeitä. Toinen vaihtoehto on säätää ISO-arvoa korkeammalle. Tämä tarkoittaa, että sensorista tulee valoherkempi , mikä myös tekee kuvasta valoisamman. Kuvasta voi kuitenkin heposti tulla rakeinen ja epäselvempi tällä tekniikalla. On suositeltavaa pitää aina ISO-arvon korkeintaan 800:ssa.

5. Valaise huone salamavalolla:   Salama on myös oiva keino huoneen tai tilan valaisemiseksi. Mikäli käytössäsi on irrotettava salama voit kokeilla sijoittaa sen esimerkiksi tuomaan valoa pimeisiin nurkkiin tai tiloihin, joissa on valon esteinä pylväitä ym. Salama on hyvä asettaa seinää vasten, niin että valo hajautuu koko pimeäksi jääneeseen tilaan. Tämä tekee valosta myös pehmeämpää, eikä salaman tuoma valo erotu niin selkeästi muusta kuvasta.  

 

Ilmoita vuokratiloistasi at MatchOffice.fi -sivuilla ja opi mainostamaan vuokratoimistojasi edustavilla ja myyvillä valokuvilla.

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo