arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Komnu

Toimistohotelleista etsitään toisenlaisia toimitilaratkaisuja

08
joulu
2015
Anne-Kathrine Utzon
Lähes puolet yrityksistä vuokraa toimistohotelleista muun kuin perinteisen toimistotilan, osoittaa MatchOfficen tekemä tutkimus. Tämä viestii työskentelytapojen muutoksesta, mihin toimistohotellit ovat pystyneet vastaamaan.
08
joulu
2015
Anne-Kathrine Utzon

byline

 

 

 


Yrityksistä miltei 50 % etsii toimistohotelleista perinteisen toimiston sijaan toisenlaisia tilaratkaisuja, osoittaa tutkimus, johon osallistui 1 135 toimistohotellien vuokralaista 17 eri maasta. 

Vastaajista 14,3 % on vuokrannut toimistohotellien valikoimasta virtuaalitoimiston, 12 %  päivätoimiston, 10,6 % jaetun toimiston ja 6,3 % ainoastaan neuvottelutilat. 50,8 % kaikista vastaajista on vuokrannut toimistohotellista perinteisen toimistotilan. 

Hauke

Aikaisempi vuonna 2013 tehty tutkimus osoitti, että vain 33 % toimistohotellien vuokralaisista vuokrasi muun kuin perinteisen toimistotilan. Kahdessa vuodessa on siis nähty 17 % lisäys.  

”Toimitilasektori on muuttunut ja kehittynyt huomattavasti viimeisen vuosikymmenen aikana. 10 vuotta sitten noin 80 % yrityksistä vuokrasi perinteisiä toimitiloja”, Hauke Haas sanoo. Haas on MatchOfficen toiminnallinen johtaja ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus kiinteistö-alalta. 

”Toimistohotelliala on kiihtynyt viimeisen kahden vuoden aikana ja toimitiloja vuokrataan toimistohotelleista huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Alalla on noussut myös uudentyyppisiä toimistohotelleja – kuten NOHO yritysalue Kööpenhaminassa tai Tribes Hollannissa”, Haas toteaa.

 

Yritysten työskentelytavat muuttuvat

Se, että yritykset valitsevat uudenlaisia toimitilaratkaisuja etsiessään vuokrattavaa toimitilaa, kertoo Haasin mukaan työskentelytapojen muutoksesta.  

regus

”Kokemukseni mukaan työn liikkuvuus on lisääntynyt yhä useammassa yrityksessä, eivätkä yritykset täten tarvitse perinteistä paikkaan sidottua toimistoa. Yrityksen työntekijät voivat asua kaukanakin toisistaan kun työ ei vaadi fyysistä läsnäoloa työpaikalla”, Haas toteaa. 

”Sen sijaan yritys voi vuokrata toimistohotellista toimiston päiväksi tai kokoustilan muutamaksi tunniksi, mikä säästää yrityksen aikaa ja resursseja”, Haas sanoo. 

Kehityssuunta on selkeä myös Peter Møllerin mukaan. Møller on toimistohotelleja kansainvälisesti välittävän Reguksen Tanskan maajohtaja. 

”Joustavien toimitilojen kysyntä kasvaa jatkuvasti niin pienten kuin keskisuurten yritysten keskuudessa ja me yritämme parhaamme mukaan vastata kysyntään.” 

”Yritykset ovat kaikin tavoin yhä liikkuvampia, mikä vaatii suurta joustavuutta toimitiloilta. Toimistohotellien Á la Carte -tyyppiset ratkaisut mahdollistavat joustavat toimitilaratkaisut ja tekevät myös esimerkiksi yritystapaamiset ulkomailla helpommaksi”, Møller sanoo.

 

 

Lue koko raportti täällä: MatchOffice Client Survey 2015


survey

 

 

 

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.