arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Toimistohotelleista etsitään toisenlaisia toimitilaratkaisuja

08
joulu
2015
Anne-Kathrine Utzon
Lähes puolet yrityksistä vuokraa toimistohotelleista muun kuin perinteisen toimistotilan, osoittaa MatchOfficen tekemä tutkimus. Tämä viestii työskentelytapojen muutoksesta, mihin toimistohotellit ovat pystyneet vastaamaan.
08
joulu
2015
Anne-Kathrine Utzon

byline

 

 

 


Yrityksistä miltei 50 % etsii toimistohotelleista perinteisen toimiston sijaan toisenlaisia tilaratkaisuja, osoittaa tutkimus, johon osallistui 1 135 toimistohotellien vuokralaista 17 eri maasta. 

Vastaajista 14,3 % on vuokrannut toimistohotellien valikoimasta virtuaalitoimiston, 12 %  päivätoimiston, 10,6 % jaetun toimiston ja 6,3 % ainoastaan neuvottelutilat. 50,8 % kaikista vastaajista on vuokrannut toimistohotellista perinteisen toimistotilan. 

Hauke

Aikaisempi vuonna 2013 tehty tutkimus osoitti, että vain 33 % toimistohotellien vuokralaisista vuokrasi muun kuin perinteisen toimistotilan. Kahdessa vuodessa on siis nähty 17 % lisäys.  

”Toimitilasektori on muuttunut ja kehittynyt huomattavasti viimeisen vuosikymmenen aikana. 10 vuotta sitten noin 80 % yrityksistä vuokrasi perinteisiä toimitiloja”, Hauke Haas sanoo. Haas on MatchOfficen toiminnallinen johtaja ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus kiinteistö-alalta. 

”Toimistohotelliala on kiihtynyt viimeisen kahden vuoden aikana ja toimitiloja vuokrataan toimistohotelleista huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Alalla on noussut myös uudentyyppisiä toimistohotelleja – kuten NOHO yritysalue Kööpenhaminassa tai Tribes Hollannissa”, Haas toteaa.

 

Yritysten työskentelytavat muuttuvat

Se, että yritykset valitsevat uudenlaisia toimitilaratkaisuja etsiessään vuokrattavaa toimitilaa, kertoo Haasin mukaan työskentelytapojen muutoksesta.  

regus

”Kokemukseni mukaan työn liikkuvuus on lisääntynyt yhä useammassa yrityksessä, eivätkä yritykset täten tarvitse perinteistä paikkaan sidottua toimistoa. Yrityksen työntekijät voivat asua kaukanakin toisistaan kun työ ei vaadi fyysistä läsnäoloa työpaikalla”, Haas toteaa. 

”Sen sijaan yritys voi vuokrata toimistohotellista toimiston päiväksi tai kokoustilan muutamaksi tunniksi, mikä säästää yrityksen aikaa ja resursseja”, Haas sanoo. 

Kehityssuunta on selkeä myös Peter Møllerin mukaan. Møller on toimistohotelleja kansainvälisesti välittävän Reguksen Tanskan maajohtaja. 

”Joustavien toimitilojen kysyntä kasvaa jatkuvasti niin pienten kuin keskisuurten yritysten keskuudessa ja me yritämme parhaamme mukaan vastata kysyntään.” 

”Yritykset ovat kaikin tavoin yhä liikkuvampia, mikä vaatii suurta joustavuutta toimitiloilta. Toimistohotellien Á la Carte -tyyppiset ratkaisut mahdollistavat joustavat toimitilaratkaisut ja tekevät myös esimerkiksi yritystapaamiset ulkomailla helpommaksi”, Møller sanoo.

 

 

Lue koko raportti täällä: MatchOffice Client Survey 2015


survey

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo