arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Clientsurvey19 top

Asiakastutkimus 2019: Coworkkaajat ja joustavien toimitilojen asiakkaat yhä vaalivat yksityisyyttä toimistoissa

01
joulu
2019
Steen Uno
Coworking-kulttuurin räjähdysmäinen nousu työmarkkinoilla on tuonut joustavat toimitilat jäädäkseen ja vuonna 2019 kasvu on ollut jopa huimat 20% - kaikesta huolimatta, työntekijät vaalivat myös yksityisiä työtiloja ja perinteisiä toimistoratkaisuja.
01
joulu
2019
Steen Uno


Steen Uno

 

Coworking-tilojen kasvu ei ole laantumassa. Vuoteen 2019 loppuun mennessä joustavien toimitilojen määrä nousee yli 30,000 (ja 2022 vuoteen mennessä yli 50,000) ja coworking tilojen määrän uskotaan saavuttavan 19,000 (ja 2026 vuoteen mennessä yli 26,000).

Suuresta suosiosta huolimatta, useat tutkimukset yllättäen osoittavat, että merkittävä osa joustavien toimitilojen nykyisistä käyttäjistä yhä vaalivat perinteisiä toimistotiloja, joissa on yksityisiä työtiloja ja rauhallisia työnurkkauksia. 

  

Vuosittaisen MatchOffice Client Survey 2019, mukaan, joustavien toimitilojen suosio jatkaa kasvuaan, jostaa kertoo se että vuokrausprosentti on jopa 63% suurempi viime vuoteen verrattuna. Toisaalta, vuokralaiset näyttävät yhä arvostavansa yksityisyyttä kun perinteisten toimistojen osuus on pienessä nousussa tänä vuonna 54 prosentilla (50,4% 2017). 

Persoonaliset toimistotilat

“Kansainvälisillä markkinoilla alan ammattilaiset ovat yhtä mieltä siitä, että joustavien toimitilojen kysyntä tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana yhä merkittävästi. Coworking-trendi todella tarjoaa suurta kasvua ja mahdollisuuksia toimitilasektorilla.”

“Uusi tuuli allalla on, että coworking-tilat ovat alkaneet tarjota yhä enemmän yksityisiä työskentelytiloja. Tulevaisuudessa tulemme näkemään yhä enemmän kustomoituja tiloja, jotka tarjoavat sekä yksityisyyttä mutta jotka ovat ns. aktiivitiloja coworking-filosofiaa mukaillen”, ennustaa MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff. 

 

 Suurin osa vastanneista yhä näyttää arvostavansa perinteisten toimitilojen tarjoamaa
yksityisyyttä ja rauhallisuutta. Grafiikka: MatchOffice Asiakastutkimus 2019

 


Tänä päivänä kustomoidut palvelutoimistotilat ovat suuressa kysynnässä, mikä on luultavasti vastalause viime vuosien suurelle coworking-hypelle ja –toimistoilla, joita on kritisoitu melutasosta ja liiallisesta hälystä. 

MatchOfficen vuoden 2019 asiakastutkimus osoittaa, että erillisten toimistotilojen kysyntä on yhä pitää pintansa - vuonna 2019 54% kun luku oli 2017 50,4%. 

 

Markkinoiden kova kilpailu

Jo viidettä vuotta peräkkäin julkaistu MatchOfficen asiakastutkimus on tarkastellut Eurooppalaisia toimitilamarkkinoita vuosittain. Tänä vuonna kyselyyn on vastannut 1,055 toimistomanageria ympäri Eurooppaa. 

“Kun kilpailu on yhä kovempaa ja kovempaa, palvelutoimitiloja tarjoavat yritkyset keskittyvät yhä enemmän täyttämään asiakkaiden tarpeet ja tarjoamaan high-end-palvelua”, toteaa Jakob Daholff. 

 

 53% MatchOfficen asiakastutkimukseen vastanneista arvostavat ensisijaisesti 
kokoustilavalikoimaa joustavia toimitiloja valitessa.
                                                                                                                             Kuva: iStock

 

“Pärjätäkseen kovassa kilpailussa, toimistotiloja tarjoavat yritykset nostavat toimitilojen IT- ja palvelutasoa ja tarjoavat yhä korkeatasoisempia tiloja, jotka on kustomoitu nykyajan yrityksen tarpeisiin. 

Tänä päivänä myös suuret yritykset käyttävät joustavia toimitiloja sekä päätoimistoina että yksittäisiin projekteihin. Yritykset hyötyvät merkittävästi uusien toimitilojen edullisuudesta sekä joustavuudesta, jota uudenlaiset toimitilat tarjoavat.”

 

Sijainti ja hinta ratkaisevat

MatchOfficen 2019 asiakastutkimuksen mukaan, suurin osa yrityksistä valitsevat toimistotilat sijainnin (84%) mukaan. Hinta on ensimmäinen kriteeri 64,8% vastanneille, kun taas hyvää suunnittelua arvostaa 41% vastanneista. 

Toimistotilojen palveluista 53% arvostaa ensisijaisesti hyvää kokoustilavalikoimaa, 56% moitteetonta siisteyttä ja toimivuutta kun taas 48% vastanneista arvostavat ensisijaisesti tehokasta ja ystävällistä aula- ja sihteeripalveluita. ●

 


MatchOffice Client Survey 2019 


Lue lisää:
MatchOffice Industry Survey 2019
MatchOffice Client Survey 2018
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Client Survey 2017
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Client Survey 2016
MatchOffice Client Survey 2015
Bizjournals.com: Employees want personal space — not an open office
Workplaceinsight.net: Many flexible office users would prefer to work in conventional space

 

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.