arrow_upward

53 Varastot / Tuotantotilat: Vantaa

Erityisesti teollisuus- ja logistiikka-alueena profiloitunut Vantaa tunnetaan parhaiten Helsinki-Vantaan lentokentästä ja sen ympärille kehittyneestä suuresta Aviapolis -työpaikkakeskittymästä. Lentokenttäalueen, uusien juna-asemien ja rataosuuksien lomaan rakentuu kiihtyvällä vauhdilla asuin- ja työpaikka-alueita, joiden arvonnousu tulee korostumaan tulevaisuudessa hyvien...Lue lisää

Luo hakuvahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Varastot ja tuotantotilat Vantaalla

Pääkaupunkiseudulla Vantaa erottuu selkeästi tuotannollisten tilojen määrässä. Siinä missä esimerkiksi Helsingissä tuotannollisia tiloja on kokonaisuudessaan n. 570 000 ja Espoossa vain noin 200 000 neliömetriä, Vantaalla varastot ja tuotannolliset tilat käyttävät jopa 880 000 neliömetriä. Myös näiden tilojen käynnissä olevat rakennushankkeet ovat Vantaalla mittavat (n 40 000 neliömetriä rakenteilla), kun Helsingissä ja Espoossa kehitystä ei juurikaan ole havaittavissa. Vantaan ollessa selvästi edustettuna logistiikka- ja teollisuustilojen tarjoajana, selkeää tilastollista vertailua kiinteistöjen vuokrista voi olla vaikea tehdä, mutta yleisesti toimitilojen trendejä seuratessa on selvää, että Vantaalla vuokrahinnat ovat alhaisemmat kuin Helsingissä ja Espoossa. Esimerkiksi liiketilojen suhteen Helsingin keskustan ja Espoon Leppävaaran mediaanivuokrat liikkuvat jopa tasolla 40-50 €/kk/m2. Vantaan keskustoissa liiketilojen vuokrat ovat esimerkiksi Myyrmäen alueella 11-15 €/kk/m2 välillä, ja Tikkurilan alueella noin 15-20 €/kk/m2. Poikkeuksen hintoihin Vantaalla tekee Tammiston ja Pakkalan alue, missä liiketilojen hinnat liikkuvat jo 30-40 €/kk/m2 alueella. Samankaltainen trendi vallitsee myös toimistotilojen kohdalla. Tuotannollisten tilojen ero pelkästään Helsingin sisällä on selvä; Vantaan rajalle sijoittuvan Konalan alueen 6,4-8,99 €/kk/m2 hintaluokasta aina Helsingin keskustan 11-17 €/kk/m2 haarukkaan asti.

Vantaan tuotantotilat ja alueet kehittyvät

Merkittävimpiä Vantaalla käynnissä olevia hankkeita on Aviapolis Asema -hanke, jonka yhteydessä lentoaseman välittömään läheisyyteen muodostuu aivan uusi kaupunginosa. Aviapolis Asema -alue kytkeytyy rautatieverkostoon kehäradan avulla, ja alueelle rakennetaan sekä työpaikkoja, että asuntoja. Työelämää, globalisaatiota ja verkostoitumista edistävä kaupunkisuunnittelu mahdollistaa vaivattoman asumisen ja työskentelyn, sekä matkustamisen tehokkalla tavalla. Toisena lenttokenttäalueen uutena hankkeena aloitetaan lentokentän viereen rakennettava viihde- ja media-alan monitoimikeskus Aviapolis Studios, joka tarjoaa puitteet erilaisille tapahtumille, kuten konserteille, konferensseille ja messuille. Tiloissa tuotetaan myös TV-ohjelmia. Tapahtumille on tulossa käyttöön n. 5000 neliömetriä, ja toimistotiloiksi n. 16 000 neliömetriä. Vuonna 2020 valmistuva Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin laajennushanke kasvattaa aseman tiloja lähes puolelle, eli jopa 75 000 neliömetrillä. Tämän laajennuksen myötä lentoasemalla voidaan palvella vuositasolla nykyisen 16 miljoonan asikkaan sijasta jopa 20 miljoonaa lentomatkustajaa. Tikkurilan alueen keskusta on käynyt läpi mittavia muutoksia toimisto- ja liikekeskus Dixin valmistumisen myötä. Dixin laajennusosa valmistuu vuoden 2017 keväällä. Uusine toreineen, puistoineen, esiintymispaikkoineen ja kävelykatuineen Tikkurilan keskusta tulee tarjoamaan viihtyisämpää kaupunkiasumista ja palveluja, sekä lapsille ja nuorille mm. skeitti- parkour- ja leikkialueet.

Tuotantotilat ja varaston vuokranneet yritykset Vantaalla

Vantaan alueella toimii monia suuria kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä. Tikkurilan maalitehdas, Pekkaniska, Fazerin makeistehdas, Onninen, ISS Palvelut, Pöyry, Vaisala ja monet muut vantaalaiset suuryritykset työllistävät huomattavia määriä työntekijöitä. Veikkauksen ohella Finnair on yksi suurimmista suomalaisista yhtiöistä ja Finnavia, sekä Ilmailuhallinto ovat niinikään merkittäviä ilmailualan työllistäjiä. Forsmanin ja Nordqvistin teetalot, ranne- ja sukellustietokoneiden valmistaja Suunto, sekä Halti ovat esimerkkejä arvostetuista brändeistä. Vantaalla on runsaasti autokauppatarjontaa, ja pääkonttoreita Vantaalla pitävät mm. Toyota, Volvo ja Ford. Vantaan varastot, logistiikka, tukkukauppa ovat näkyvä osa elinkeinoelämää. Esimerkiksi logistiikkatoimintaa harjoittava Onvest on Vantaan kolmanneksi suurin yritys. Postnordin palvelut kattavat toiminnallaan pohjoismaiden markkinat, ja yrityksen Suomen toiminta keskittyy Vantaan Virkamiehessä sijaitsevaan logistiikkakeskukseen. Vuonna 2006 Ruokakeskon päivittäistavaratoiminnan ja Kespedin kuljetus- ja huolintaliiketoiminnat yhdistäneen Keslogin logistiikka keskittyy Turun ohella suureen Vantaan varastoon. Vantaalla varasto- ja kuljetusliiketoimintaa on kehittynyt erityisesti lentoaseman ympäristöön, ja jo pelkästään ilmailuun kytkeytyvää logistiikkatoimintaa harjoittavat alueella useat kymmenet yritykset, mahdollistaen pikarahtitoiminnan kaikkialle kansainvälisille markkinoille.

star
star
star
star
star
4.5 ääntä 5 / 2 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä
Voimmeko auttaa?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.
< Takaisin