arrow_upward

Pääkaupunkiseutu

Pääkaupunkiseutu on Suomen suurin kasvukeskus, jonka suhdannenäkymät ovat positiiviset. Elinkeinorakenne on monipuolinen ja kilpailukykyisiä yrityksiä on runsaasti. Pääkaupunkiseudulla kiinteistöalan rahoituksen ja investointien odotetaan lähivuosina lisääntyvän, minkä odotetaan lisäävän myös yritystoimitila -tarjontaa.Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Meneillään olevat massiiviset rakennushankkeet kertovat pääkaupunkiseudun kasvusta, yleisen taloustilanteen heikkoudesta huolimatta. Yritystoimitila ja kasvuhankkeita on käynnissä mm. Kehä III varrella, moottoritien liittymissä Helsinki-Hämeenlinna-Tampere akselilla, Hyvinkään ja Riihimäen liittymässä sekä Lahden ja Helsinki-Vantaan lentokentän väliselle vyöhykkeellä. Pääkaupunkiseutu on Suomen suurin kasvukeskus, jonka suhdannenäkymät ovat positiiviset. Elinkeinorakenne on monipuolinen ja kilpailukykyisiä yrityksiä on runsaasti. Pääkaupunkiseudulla kiinteistöalan rahoituksen ja investointien odotetaan lähivuosina lisääntyvän, minkä odotetaan lisäävän myös yritystoimitila -tarjontaa. Seutu tarjoaa yrityksille myös runsaasti erilaisia toimitilaympäristöjä ja logistisesti erinomaisen sijainnin.

Helsingin työpaikkakeskittymät

Helsingin tuotantotilat ja yrityksille vuokrattavat varastotilat sijaitsevat teollisuusalueilla eri puolilla kaupunkia. Tuotantoon ja varastointiin soveltuvia toimitiloja tarjoavat esim. Herttoniemen ja Roihuvuoren, Itäkeskuksen, Pitäjänmäen, Vallilan, Malminkartanon ja Tattarisuon teollisuusalueet. Pasilan naapurissa sijaitsevaan Ilmalaan on muodostunut erityisesti logistiikkayritysten keskittymä. Rakennusalan suurimmat toimijat ovat vuorostaan keskittyneet Pasilaan, Munkkiniemeen ja käpylään. Pasilan ja Ilmalan etuina ovat uusi vuonna 2015 valmistunut Kehärata, jonka ansiosta alueilta on suora yhteys Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tämä tulee lisäämään alueiden houkuttelevuutta entisestään. Osa Helsingin yritysalueista on käymässä läpi murrosta ja muuntumassa perinteisistä teollisuusalueista alueiksi, jotka soveltuvat toimistotyöhön sekä asuin- ja virkistyskäyttöön. Esimerkkinä vastaavasta kehityksesta ovat Länsisataman Salmisaari ja Hernesaari.

Nouseva Vantaa ja Aviapolis

Vantaalla sijaitsevia teollisuusalueita ovat mm. Hakkila, Kaivoksela, Koivuhaka ja lentokentän alue. Kehä III varrelle on konsentroitunut erityisesti tilaa vievää yritystoimintaa. Logistiikkakeskuksia on syntynyt esim. lentokentän kupeeseen Aviapoliksen yhteyteen sekä Hakunilaan. Aviapoliksen alueella toimivat esim. DHL. DB Schenker sekä Postin logistiikkapalvelut. Tulevaisuudessa logistiikkakiinteistöjen määrä tulee yhä kasvamaan kun Finnairin rakentama rahtitunneli sekä muut suunnitteilla olevat kiinteistöt valmistuvat. Vantaalla infrastruktuurin kehittäminen sekä sijainti lentokentän läheisyydessä on vaikuttanut suotuisasti eri teollisuusalueiden kasvuun. Lentokentän ympäristössä sijaitseva Aviapolis on yksi vahvimmin kasvavista yritysalueista ja tutkimusten mukaan jopa pääkaupunkiseudun suosituin yritysalue. Alueella on useita toimistohotelleja ml. Technopoliksen ja Skanskan toimistocampukset sekä useita vähittäiskaupan toimijoita. Aviapoliksen palveluvalikoimaa rikastuttavat myös jo olemassa olevat sekä rakenteillä olevat hotellit. Kehäradan valmistuttua Aviapoliksesta on suora yhteys Helsingin keskustaan.

Espoon yritysalueet ja kasvava Niittykummun alue

Espoo on todellinen innovaatioiden ja kasvun keskus. Kaupungissa sijaitsevat yritykset vastaavat 50 %:sta Helsingin Pörssin liikevaihdosta. Espoon teollisuuden alan työpaikkakeskittymiä ovat perinteisesti olleet esim. Juvanmalmi, Nihtisilta, Nittykumpu, Suomenoja, Kilo, Kauklahti, Koskelo ja Mankkaa. Tapiolan naapurissa sijaitseva Niittykumpu on yksi Espoon nousevista alueista, joiden vetovoima yritysten keskuudessa on kasvussa. Kehityspotetiaalia tuovat sekä rakentuva länsimetro asema, lähitulevaisuudessa valmistuvat asuinkiinteistöt sekä paikallinen 7000 m2 kokoinen, 2016 loppupuolella valmistua ostoskeskus.

Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä