arrow_upward

65 Varastot / Tuotantotilat: Helsinki

Helsingistä löytyy monipuolinen valikoima erityyppisiä toimitiloja, erilaisten yritysten tarpeisiin, myös vuokrattavaa varastotilaa. Varastojen koot vaihtelevat aina muutaman neliön pienvarastoista vaikkapa yli 15 000 neliön varasto- ja tuotantotiloihin. Kun isommat varastotilat sijaitsevat tyypillisesti teollisuusalueilla, hyvien logististen...Lue lisää

Luo hakuvahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Varastot ja tuotantotilat Helsingissä ja hinnat

Kuten muidenkin toimitilojen osalta, myös Helsingin varastojen vuokratasoissa on vaihtelua. Yksi vuokratasoon vaikuttavista tekijöistä on tilan koko: onko kyseessä suuri varasto- ja tuotantotila vai kenties pienvarasto? Pääsääntönä voi pitää sitä, että mitä suurempi varasto, sitä halvempi on neliövuokra. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että varaston koossa tulee aina huomioida myös tilan korkeus. Toimiva tila on tarpeeksi korkea ja hukkatilan määrä on mahdollisimman pieni. Helsingissä varaston sijainti vaikuttaa myös tilan vuokratasoon. Keskustan pienvarastoissa vuokrat ovat kalliimpia kuin kaupungin reuna-alueilla. Isommat varastotilat sijaitsevat kuitenkin tyypillisesti logistisesti erinomaisissa paikoissa, kuten teollisuusalueilla. Vuokratasoon voi vaikuttaa myös vuokrausaika. Pitkille vuokrausajoille on usein mahdollista saada neuvoteltua edullisempi vuokra. Esimerkiksi Vuosaaressa, joka on yksi keskeinen Helsingin varasto- ja tuotantotila-alue, vuokrataso on ollut 9–12 € / m2 / kk tietämissä.

Vuokrattavat varastot

Vuosaari on yksi Helsingin keskeisiä varasto- ja tuotantotila-alueita. Vuosaaren sataman naapuriin on nousemassa Meriportin yritysalue. Yritysalueella on rakennusoikeutta yhteensä 91 000 km2. Alueelle tulee sijoittumaan yrityksiä, joiden toiminta ei suoraan liity satamatoimintaan, mutta jotka hyötyvät sataman ja merenkulun läheisyydestä. Alueelle rakentuvat varasto- ja tuotantotilat tulevat sijaitsemaan loistavien kulkuyhteyksien varrella. Meriportin yritysalue sijaitsee kilometrin päässä Vuosaaren metroasemasta. Liikenneyhteydet keskustaan hoituvat Kehä I:n jatkeen Vuotien kautta tai joukkoliikenteen avulla. Meriportin yritysalueesta onkin tulossa merkittävä uusi yritysalue. Helsinki on jatkuvasti kehittyvä kaupunki, jossa on käynnissä monenlaisia hankkeita. Toimitilojen näkökulmasta merkittäviä hankkeita ovat muun muassa Pasilan Tripla ja Kalasatamaan vuonna 2018 valmistuva REDI. Triplan myötä Keski-Pasilasta on tulossa uusi ja elävä keskus ensi vuosikymmenen alussa. Kokonaisuus tule pitämään sisällään kauppakeskuksen, pysäköintilaitoksen, joukkoliikenneaseman, asuntoja, hotelleja ja toimistotilaa. Triplasta tulee Suomen vilkkain julkisenliikenteen keskus. Kalasataman REDIin tullaan puolestaan rakentamaan kaupallista tilaa noin 60 000 m2.

Tuotantotilat ja yritykset Helsingissä

Helsingin elinkeinorakenne on hyvin palveluvaltainen, ja verrattuna muuhun Suomeen, Helsingissä on melko vähän teollisuustyöpaikkoja. Helsingin seudun teollisuusyrityksissä työskentelee kuitenkin kaiken kaikkiaan lähes 69 000 työntekijää ja toimipaikkoja teollisuudella on miltei 4 000. Tämän lisäksi noin kolmasosa kaikista Suomen informaatiosektorin työpaikoista sijaitsee Helsingissä. Helsingissä on runsaasti liikevaihdoltaan suuria yrityksiä, jotka toimivat myös isoina työllistäjinä alueella. Helsingissä toimivista yrityksistä suurimpia ovat Posti, HOK-Elanto liiketoiminta Oy, Nordea Bank Finland Abp, Stockmann Oyj Abp sekä ISS-Palvelut. Helsingissä toimivia suuria teollisuusalan yhtiöitä ovat muun muassa ABB Oy, Fujitsu Finland Oy, Berner Oy, Kone Oyj sekä Amer Sports. Teollisuustyöpaikkojen väheneminen on merkinnyt myös sitä, että kaupungissa sijaitsevia teollisuusalueita on muutettu toisenlaisiin käyttötarkoituksiin. Tuotantotiloja sijaitsee yhä edelleen esimerkiksi Herttoniemen teollisuusalueella, nykyiseltä nimeltään Herttoniemen yritysalueella. Alueella toimii muun muassa rautakauppoja, pakkaus- ja vaatetusalan yrityksiä, autoalan myymälöitä ja korjaamoja sekä lääke- ja terveydenhuoltoteknologiaan erikoistuneita yrityksiä. Roihupellon teollisuusalueella työskentelee yli 3 000 työntekijää. Vuosaaren sataman alueelle on nousemassa Meriportin yritysalue. Vuosaari on myös yksi Helsingin keskeisiä varasto- ja tuotantotila-alueita.

star
star
star
star
star
4.5 ääntä 5 / 2 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä
Voimmeko auttaa?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.
< Takaisin