arrow_upward

Turku

Elinvoimainen entinen pääkaupunkimme Turku on suosittu erityisesti pienyrityksiä suosivasta yrityskulttuuristaan. Sen vahvuuksina ovat korkea osaaminen ja kattava koulutustarjonta, työvoiman saatavuus sekä strateginen sijainti merkittävien kulkuväylien varrella. Turun alueen kuntia on toistuvasti valittu Suomen yrittäjäystävällisimpien kuntien...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Turun vuokrattavat toimistot

Turku on houkutteleva kohde myös elinkeinoelämän monipuolisuuden ansiosta. Merkittävimmät toimialat ovat informaatio- ja teknologiateollisuus, joiden lisäksi nousevina toimialoina esim. bioala, logistiikka, rakentaminen, matkailupalvelutarjonta ja luovat alat. Turku kehittyy jatkuvasti myös kulttuurintuotannon saralla. Turku sai vuonna 2011 Euroopan kulttuurikaupungin tittelin ja seudulle on muodostunut useita uusia kulttuuriperinteitä kuten Turun keskiaikaismarkkinat. Turun alueella on paljon toimitiloja; eri kokoisia ja eri tyyppisiä. Sieltä löytyy kahden hengen toimistoiksi sopivia tiloja tai vaikkapa isommankin yrityksen toimitiloiksi sopivia teollisuuskiinteistöjä. Kaupungissa ja sen lähialueilla on monipuolista yritystoimintaa, joten myös toimitiloja löytyy laidasta laitaan. Tyypillisimpiä toimitiloja ovat toimistot ja yritysten varastointi- ja tuotantotilat sekä erilaiset liiketilat. Alueella on myös vuokrattavissa erikokoisia kokoustiloja. Turun toimistotilojen vajaakäyttö on pienoisessa laskussa, ollen tilastointiajankohtana (Q4/2015) noin 9,3 %:n tasolla, mikä on samaa tasoa kuin muissa Suomen kasvukeskuskaupungeissakin. Näin todetaan toimitilat.fi-verkkosivun aluekatsauksessa. Uusia toimisto -hankkeita on Turussa käynnissä ainoastaan yksi, kun Lunden Kiinteistöt rakentaa High Tech Centre 4 -rakennusta Kupittaan alueelle. Uusissa ja moderneissa toimistorakennuksissa käyttöaste on hyvä ja uudenlaiset yhteisölliset toimisto -konseptit on otettu hyvin vastaan markkinoilla, muun muassa Logomon ja Werstaan toimistotilat ovat lähes 100 prosentin käyttöasteella. Turun ydinkeskustassa toimistotilojen käyttöaste on hieman heikentynyt, kun suurempia käyttäjiä on siirtynyt joko Kupittaan moderneihin toimistotiloihin tai muihin keskustan ulkopuolisiin yksittäisiin uusiin tai saneerattuihin tiloihin, todetaan aluekatsauksessa.

Toimitilat korkean teknologian biolaaksosta

Turku on tunnettu myös bio- ja life science -klusteristaan sekä IT-alan huippuosaamisesta. Turku Science Parkissa toimivat bioalan yritykset ja tutkimuslaitokset ovat globaalisti tunnettuja ja alalla syntyneitä innovaatioita ovat mm. Xylitol, Benecol ja Mirena. Tiedepuistossa tehtävällä lääkekehitystyöllä on myös kansantaloudellista merkitystä sen edustaessa noin 50 % koko maan lääketeollisuudesta. Science Parkin yritys- , osaamis- ja tutkimuskeskittymästä löytyy myös IT-alan huippuosaamista. Alueella toimivat yritykset tekevät yhteistyötä korkeakoulujen kanssa, mikä tuo uusia osaajia alalle tulevaisuudessakin. Science Parkin tiloissa aloittanut GameTech & Arts Lab –peliteknologian koulutusyksikkö on oiva esimerkki uudenlaisesta yhteistyöstä, mikä pitää Turun seudun jatkossakin kouluttautumisen kärkisijoilla. Science Parkissa on tarjolla useita eri kokoisia toimitiloja. Toimistotilojen sijainti Kupittaan juna-aseman vieressä ja lähellä moottoritien liittymää tekevät tiloista vieläkin kysytympiä.

Toimitilat aitiopaikalta

Turun valttina on ihanteellinen sijainti E18-kehätien polttopisteessä Tukholman ja Pietarin välillä. Helsinkiin vievän E18 kehätien lisäksi Turusta on suorat moottoritieyhteydet Poriin ja Tampereelle. Pääkaupunkiin verrattuna työmatkaliikenteen ehdottomana etuna Turun seudulla on ruuhkattomuus. Turun kilpailuasemaan vaikuttaa kiistatta myös hyvillä logistiikkapalveluilla varustettu satama, jonka rahtiliikenne Manner-Eurooppaan ja Skandinaviaan on kasvussa. Elinkeinoelämän kehittymisen kannalta olennainen tekijä on myös lähellä sijaitseva lentokenttä, jolla on tärkeä rooli erityisesti kansainvälisessä pienrahtiliikenteessä. Valtaosa toimistotiloista sijaitsee rautatieaseman ja keskustan kävelykatujen välimaastossa, mistä on erinomaiset kulkuyhteydet niin satamaan kuin lentokentälle. Osa toimitiloista on sijoitettu moottoriteiden ja niiden liittymien tuntumaan. Näin siirtyminen maakunnan ja koko Suomen sisällä on mutkatonta.

Lue lisää Turku WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 ääntä 5 / 1 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä