arrow_upward

Oulu

Pohjois-Suomen kasvukeskus Oulu on tunnettu teknologiaosaamisesta. Oulun yritysympäristö on innovatiivinen ja monipuolinen ja elinkeinoelämä on laaja. Toimitilavalikoima on laaja ja kaupungissa on useita yrityskeskittymiä, jotka tarjoavat toimistioja moniin tarkoituksiin. Oulu on loistavien liikenneyhteyksien päässä ja...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Toimisto liikenteen solmukohdasta

Oulu on Pohjois-Suomen suurin kaupunki ja tärkeä liikenteellinen solmukohta. Kaupungin kautta kulkevat tiet E8 ja E75 sekä valtatie 4, joka on yksi Suomen liikenteen pääväylistä. Valtatiet 20 ja 22 alkavat Oulusta, ja Turkuun johtava valtatie 8 erkanee valtatiestä 4 Oulun eteläpuolella. Oulussa sijaitsee Perämeren suurin vienti- ja tuontisatama, jonka kautta kulkee vuosittain noin kolme miljoonaa tonnia rahtia. Kasvua tukee se, että Oulun seutu on pohjoisen suurin matkailukeskus, joka houkuttelee matkailijoita erityisesti Pohjoismaista. Kaupungin sijainti Pohjois-Euroopan markkinoiden ja investointien keskellä on myös omiaan lisäämään kaupungin ostovoimaa.

Vuokraa toimisto Oulusta

Muiden kaupunkien tavoin myös Oulussa sijainti vaikuttaa merkittävästi sekä asuntojen että toimisto-, tuotanto- ja varastotilojen hintaan, ja tilojen hintataso voi vaihdella huomattavasti eri alueilla. Esimerkiksi keskusta-alueen kymmenneliöinen toimisto voi maksaa kuukaudessa 250 euroa enemmän kuin neljän kilometrin päässä keskustasta sijaitseva samankokoinen toimisto. Asunnot ja toimitilat ovat Oulussa ja Oulun seudulla huomattavasti pääkaupunkiseutua halvempia, mutta hintojen odotetaan nousevan tulevina vuosina useissa kaupunginosissa. Joissakin kaupunginosissa erityisesti asuntojen hintojen nousun arvioidaan olevan jopa kuusi prosenttia ja toimistojen kolme prosenttia. Kalleimpien kuntien listalla Oulu on sijoittunut asuntojen ja toimitilojen osalta viime vuosina sijoille 32–35. Vuosituhannen vaihteeseen mennessä Oulusta oli tullut koko Suomen neljänneksi suurin keskus ja kansainvälisesti tunnettu osaamiskeskus. Jo tuolloin Oulu oli Pohjois-Suomen kehittyvä taloudellinen keskus ja Fennoskandian pohjoisosan suurin kaupunkiseutu. Oulun asema Pohjois-Suomen johtavana elinkeinotoimintojen, hallinnon sekä erityisesti koulutuksen ja tutkimuksen keskuksena on kasvanut koko 2000-luvun. Kasvua ovat vauhdittaneet muun muassa VTT:n laboratorioiden ja uusien koulutusyksiköiden avaaminen kaupunkiin. Tieto- ja informaatioteknologian keskuksena Oulun pääaloja ovat telekommunikaatio, elektroniikka, ohjelmistoteollisuus, lääketieteen tekniikka ja biotekniikka. Näitä aloja myöskin kehitetään koko ajan, jotta pystytään valmistautumaan nykyiseen ja tulevaan kansainväliseen kilpailuun.

Toimistot kasvukeskuksesta

Ouluun on sekä jo toteutettu että suunniteltu ja suunnitteilla isoja rakenteellisia muutoksia. Lähivuosina Oulu laajenee etenkin pohjoisessa Ritaharjun kaupunginosassa ja Hiukkavaaran entisellä varuskunta-alueella. Hiukkavaara on Oulun ja koko Pohjois-Suomen suurin lähivuosikymmenten aikana rakentuva kaupunginosa, sillä vanhan kasarmialueen ympärille tulee asuntoja 20 000 uudelle asukkaalle ja Hiukkavaaran keskus palvelee 40 000 lähiseudun oululaista. Asuntojen lisäksi uusi alue tulee tarjoamaan runsaasti myös toimisto- ja liiketiloja. Oulun juna- ja linja-autoasemien ympäristöön suunnitellaan monipuolista liikenteen, työpaikkojen, palvelujen ja asumisen keskusta. Matkakeskuksen ohella Ouluun suunnitellaan rakennettavan lukuisia uusia kortteleita, joissa liiketilat, toimistot ja uudenlainen keskusta-asuminen yhdistyvät. Näiden lisäksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaan, yli 110-vuotiaan kauppahallin kupeeseen on suunniteltu Oulun Torihotellia ja katettua talvitoria, joka tarjoaa talviaikana suojaisen tilan moninaisille tapahtumille.

Lue lisää Oulu WikiEstate
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä