Työpaikan trendit 24: GenAI ottaa myös toimistosi hallintaansa

Työpaikan trendit 24: GenAI ottaa myös toimistosi hallintaansa

29
marras
2023
Steen Uno
Generatiivinen tekoäly, joka luo uutta sisältöä olemassa olevien tietojen perusteella, tulee varmasti näyttelemään yhä tärkeämpää ja näkyvämpää roolia toimistossasi ja työpaikallasi tulevana vuonna -työmarkkinat 2024 -trendiennusteiden mukaan.
29
marras
2023
Steen Uno


Vuosi 2024 tulee olemaan se vuosi, kun generatiivinen tekoäly manifestoi itsensä ja ottaa keskitetyn strategisen hallinnan työpaikallasi, toimistossasi ja tietokoneellasi.

GenAI on lähes kaikkien työmarkkinoiden 2024 trendiennusteiden ja hittilistojen kärjessä. Tutkimukset osoittavat, että jopa 85 % kaikista yrityksistä ottaa uutena vuonna askeleita kehittääkseen ja toteuttaakseen omia AI-työkalujaan ja strategioitaan.

Parantuneet AI-mallit, pilvipalvelut ja avoimet lähdekoodit tekevät tekoälyteknologiasta yhä saavutettavampaa ja laajemmin sovellettavaa.

Vaikka vuosi 2023 oli AI:n tuottamien kuvien ja tekstien vuosi, AI:n video- ja audioteokset tulevat nyt valtavirtaan. Vuosi 2024 tulee olemaan se vuosi, kun AI-työkalut tulevat tarkemmiksi jäljittelemään ihmisen puhetta ja valokuvia - missä videoiden tuottamien sisältöjen räjähdys voi muodostua puhtaaksi käyttäjäpainajaiseksi.

 

Oppiminen ja turvallisuus

Vuoden 2023 ensimmäisinä kuukausina vain viisi prosenttia yrityksistä käytti API:ta ja malleja generatiivisen tekoälyn kanssa ja sovelluksia generatiivisella tekoälyllä tuotantoympäristöissään. Tämän odotetaan kasvavan 80 %:iin vuoteen 2026 mennessä.

Tekoälyn leviämisen myötä yrityksissä tulee uusia tarpeita proaktiivisille tietosuojatyökaluille, jotka voivat estää tekoälymalleja tuottamasta negatiivisia seurauksia.  

 Vuosi 2024 tulee olemaan se vuosi, kun generatiivinen tekoäly manifestoi itsensä,  
ottaen keskitetyn hallinnan työpaikallasi, toimistossasi ja tietokoneellasi.            
Kuvat: iStock

 

Kaiken kaikkiaan vuosi 2024 tulee olemaan se vuosi, kun yritykset ymmärtävät, kuinka heidän työntekijänsä kiireellisesti tarvitsevat koulutusta ja osaamisen kehittämistä ymmärtääkseen ja hallitakseen tekoälyn vallankumouksen huimaavia mahdollisuuksia.

Nämä toimenpiteet tukevat ja lisäävät työntekijöiden kokemusta, hyvinvointia ja kykyä kehittää taitojaan sekä edistävät heidän työtoimintojensa ja työpaikkojensa ylläpitämistä.

 


Etätyö 2.0

Keskustelun aallot työntekijöiden vapaudesta tehdä etätöitä ja työskennellä kotoa odotetaan saavuttavan suuremman selkeyden, määritelmän ja toiminnallisuuden vuonna 2024.

Vuonna 2024 yritykset ja työntekijät tulevat yhä enemmän solmimaan rakentavia sopimuksia hybridityövaihtoehdoista, aikatauluista ja työnkulusta - siitä, miten etätyö 2.0 voidaan, tulisi ja täytyy hallita kussakin yrityksessä.

 Vuonna 2024 työntekijät osallistuvat selkeiden ohjeiden muotoiluun hybridityölle - 
mitkä tehtävät voidaan suorittaa ulkoisesti ja luoda järkeviä virtauksia etä- 
 ja toimistotyölle,  ajanmukaisille teknologioille ja infrastruktuurille.

 

Työntekijät osallistuvat selkeiden ohjeiden muotoiluun hybridityölle - mitkä tehtävät voidaan hoitaa ulkoisesti ja luoda järkeviä virtauksia etä- ja toimistotyölle, ajanmukaiselle teknologialle ja infrastruktuurille.

Työnantajat tiukentavat vaatimuksia siitä, miten työaikaa toimistossa käytetään optimaalisesti tiimityöskentelyyn, ammatilliseen kehitykseen ja suhteiden rakentamiseen, ja he varmistavat suotuisan kehyksen yhteiselle yrityskulttuurille.

 

Kahvinjuojat

Hybridityöskentelystä puheen ollen, uusi trendi, coffee badging, on ponnahtanut maailmalla toimistojen käytävillä - termi, joka on osoitettu hybridityöntekijöille, joita pyydetään tulemaan ja olemaan läsnä toimistotyöskentelypaikoillaan.

Kahvinjuojat tulevat tunnollisesti toimistoon, ottavat muutaman kupin kahvia ja seurustelevat hieman kollegoidensa kanssa ... ennen kuin he tunnin tai kahden kuluttua poistuvat jälleen toimistosta ja palaavat kotiin etätöihin.

 Kahvinjuojat tulevat velvollisuudentuntoisesti toimistoon, nappaavat muutaman kupin kahvia 
ja sekoittuvat hetkeksi kollegoidensa joukkoon...  ennen kuin tunnin tai kahden jälkeen  
he lähtevät taas ja palaavat kotiin tekemään etätöitä.


 

Nykyisen tutkimuksen mukaan jopa 58 % lähes 2000 tutkitusta hybridityöntekijästä myöntää itse käyttävänsä trendiä, kun taas toiset 8 % ilmaisevat kiinnostuksensa, että he saattaisivat hyvin testata sitä.

Vain kolmannes (34 %) vastaajista korosti, että he mieluummin työskentelevät koko päivän toimistossa, kun he lopulta päättävät tulla fyysiselle työpaikalleen. ● 

 

 

Lue lisää:
Forbes.com: The 8 biggest future of work trends in 2024
Myperfectresume.com: Top 2024 workplace trends & insights
Unleash.ai: Employee expectations to reach new heights in 2024
Cfo.com: Workplace Trend - 58% of hybrid employees are coffee badging

 

 

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo