Toimistohotellien käännekohta: Uhrista voittajaksi pandemian jälkeisillä CRE-markkinoilla

Toimistohotellien käännekohta: Uhrista voittajaksi pandemian jälkeisillä CRE-markkinoilla

01
joulu
2021
Steen Uno
Keväällä 2020 tuhannet tyhjentyneet coworking-tilat ja toimistohotellit olivat vaarassa joutua sulkemaan ovensa. Pandemian jälkeen toimistotilat voivat nyt vastata ennätyksellisen korkeaan kysyntään ja tarjota uudelleen täytettyjä tiloja, osoittaa vuosittainen MatchOffice-asiakastutkimus.
01
joulu
2021
Steen Uno

  

 

Puolitoista vuotta kestäneiden covid-19-rajoitusten jälkeen, toimistohotellit ovat nousemassa pandemian jälkeiseksi voittajaksi. Toimistohotellit ovat suosituin valinta pienten- ja keskisuurten yritysten, nuorempien startup-yritysten, freelancereiden ja muiden toimijoiden keskuudessa. 

Yhä useammat pk-yritykset suosivat joustavia muuttovalmiita toimistotiloja, joissa on lyhytaikaiset sopimukset. Nämä sopimukset mahdollistavat sen, että tilojen käyttö voidaan keskeyttää tai lopettaa helposti. Samalla yritykset saavat ammattimaisen palveluntarjoajan hoitamaan toimitilojen hallinnointia.  

Uuden MatchOffice 2021 asiakaskysely:n mukaan, toimistohotellia käyttäneiden vastaajien määrä on yli kaksinkertaistunut pandemian alkamisen jälkeen. Vuonna 2021 osuus oli 34% ja edellisen vuoden vastaava luku oli 16%.  

Valtaosa kyselyyn vastanneista toimistopäälliköistä työskentelee edelleen kotona. Voidaan kuitenkin olettaa, että yhä useampi palaa fyysiseen toimistoonsa, kun toimistotyöntekijöiden rokottumisen yleistyminen jatkuu. 

 

Joustavat vuokrasopimusehdot

"Pandemian puhkeamisen jälkeen coworking- ja toimistohotellien tarjoajat ovat saaneet arvokasta kokemusta. Sen tuloksena palveluntarjoajat ovat oppineet, miten optimoida toimistotilat ja työympäristöt vastaamaan vuokralaisten turvallisuutta, joustavuutta ja kustannustehokkuutta koskevia vaatimuksia. 

Joustavista toimistotiloista on selvästikin tulossa merkittävä voittaja CRE-markkinoilla. Uusien hybridi-toimintatapojen avulla toimistotyö voidaan järjestää aivan uudella tavalla", toteaa MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff. 

 

 Puolitoista vuotta kestäneiden covid-19-rajoitusten jälkeen, toimistohotellit ovat 
nousemassa suureksi pandemian jälkeiseksi voittajaksi ja pienyritysten suosituimmaksi ykkösvaihtoehdoksi.  
                                                                                                                     Kuvat BLOXHUB

MatchOfficen asiakastutkimus 2021 perustuu yli 1000 toimistopäällikön tuoreisiin vastauksiin 23 Euroopan maassa, ja se tehdään seitsemättä vuotta peräkkäin.

Vuosiraportti vahvistaa, että vuokrattavat toimitilat houkuttelevat jälleen kerran vuokralaisia sekä vanhoja että uusia, huolimatta alan korkokriisistä. Tämä perustuu vuokrattavien toimitilojen tarjoamiin erittäin lyhyisiin vuokrasopimuksiin ja muihin joustaviin vuokrasopimusehtoihin.  

 

Kriisistä selviytyminen

Maailman suurin kiinteistövälittäjä CBRE raportoi uusimmassa uutiskirjeessään, että toimistohotellit ovat nyt selvinneet kovasta talouskriisistä, ja ne ovat avainasemassa, kun yritykset sopeuttavat toimistoportfolioitaan uusiin joustaviin työskentelytapoihin.

Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan 1250:stä vastanneesta yrityksestä jolla on +500 työntekijää, 37% on sulkenut toimistotilansa lopullisesti maaliskuun 2020 jälkeen ja 32% osan toimistotiloista, kun taas 41% on supistanut nykyisiä toimistovuokriaan. 

 

 

 Covid-19:n 21 kuukautta kestäneen jakson aikana kahdeksan kymmenestä toimistohotellin 
käyttäjästä työskenteli yksin tai vain yhden kollegan kanssa. 
                                                                           Graafinen kuva: MatchOfficen asiakastutkimus 2021  

 

 

Muut maailmanlaajuiset tutkimukset osoittavat, että etätyöskentelyn jälkeen toimistotyöntekijät vaativat huomattavasti enemmän joustavuutta fyysisiin työolosuhteisiinsa, kuin ennen pandemiaa.

Useat toimistotyöntekijät työskentelevät edelleen kokopäiväisesti kotoa käsin, mutta yhä useammat palaavat toimistoihinsa uusien hybridi-työmallien ja joustavien tilaratkaisujen myötä.

 

Markkinajohtaja

Lisäksi MatchOfficen asiakastutkimus 2021 osoittaa, että kahdeksan kymmenestä toimistohotellin käyttäjästä on työskennellyt pandemian aikana yksin tai vain yhden kollegan kanssa. 16% on työskennellyt kolmen tai neljän työtoverin kanssa.

Haastatelluista toimistopäälliköistä 55% kertoo suunnittelevansa nykyisten vuokrasopimustensa jatkamista, kun viime vuoden tutkimuksessa vastaava luku oli vain 21%.

Noin 70% vastaajista korostaa, että mahdollisuus pienentää tai laajentaa työtilaa nopeasti ja sujuvasti on toimistohotellin merkittävin etu.   

 

 “Toimistohotellit ovat aina olleet markkinajohtajia, kun on kyse työtilojen suunnittelusta ja 
räätälöinnistä käyttäjien moninaisten toiveiden ja tarpeiden mukaan", MatchOfficen 
toimitusjohtaja Jakob Dalhoff ylistää.

 

"Yli puolentoista vuoden ajan useimmilla toimistotyöntekijöillä on ollut mahdollisuus työskennellä oman kotinsa rauhassa. Tämän vuoksi on entistäkin tärkeämpää, että toimistohotellit pystyvät vastaamaan tätä mukavuusastetta.

Toimistohotellit ovat aina olleet markkinajohtajia, kun on kyse työtilojen ja työympäristöjen suunnittelusta ja räätälöinnistä käyttäjien toiveiden sekä tarpeiden mukaan. Tämän vuoksi, toimistohotellien markkinat näyttävät tällä hetkellä niin valoisilta pandemian jälkitilanteesta huolimatta", Jakob Dalhoff tähdentää.● 

 

 

MatchOffice Client Survey 2021: 

 

Read more:
MatchOffice Client Survey 2020
MatchOffice Client Survey 2019
MatchOffice Client Survey 2018
MatchOffice Client Survey 2017

   

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo