arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Apple campus 2

Maailman paras toimisto rakenteilla Kalifornian piilaaksoon

16
helmi
2016
Petra Teräntö
IT-jätti Applen perustaja Steve Jobs ehti ennen kuolemaansa julkistamaan suunnitelmansa uuden futuristisen pääkonttorin rakentamiseksi Kalifornian piilaaksoon. Ilmakuvat paljastavat, että avaruusalusta muistuttava toimistorakennus on pian valmis.
16
helmi
2016
Petra Teräntö

Applen kotikylässä, keskellä piilaaksoa Cupertinossa Californiassa, sijaitsee tontti, jolle Jobs suunnitteli Applen uuden ja näyttävän pääkonttorina vain kuukausia ennen kuolemaansa 2011. 

’Maailman parhaan toimistorakennuksen’ tittelin saaneen kiinteistön odotetaan valmistuvan 2017 aikana. Työpisteet jopa 13 000 Applen työntekijälle tarjoavan mahtipontisen toimiston rakennustyöt ovat kuitenkin ilmakuvien mukaan edenneet jo pitkälle.  

Campus 2:ksi nimetty toimistorakennus tulee pitämään sisällään 260 129 kem2. Rakennuksen julkisivu on tehty lasista ja valon määrää lisäävät myös auringonvalon sisään päästävät kattorakenteet. Rakennus kätkee sisälleen runsaan määrän työ- ja neuvottelutiloja, jotka on sijoitettu neljään eri kerrokseen. Tiloissa tulee olemaan myös useita avotiloja.

Kummatkin rakennuksen sivut on päällystetty valtavin erityisvalmisteisin taivutetuin ikkunoin, joista työntekijät voivat katsella ulos aprikoosipuiden koristamaan puutarhaan.


Energiatehokkuutta ja kestävää ajattelua

Rakennuksen iso spektakuläärinen auditorio, jossa on tilaa 1000 vieraalle, tulee toimimaan tapahtuma-areenana kaikille Applen isoille tilaisuuksille.

Jopa 80 % Campus 2:n tiloista on ns. ’vihreitä tiloja’, joihin on istutettu yhteensä 7000 puuta. Applen toimisto tulee luonnollisesti olemaan energiaomavarainen ja toimimaan 100 %:sti kestävällä energialla kuten aurinkovoimalla ja biopolttoaineilla. 

 

 

”Olemme pääosin valinneet kuivuutta kestäviä paikallisia kasvilaatuja, jotka myös pystyvät imemään itseensä suuren määrän vettä. Tulevaisuudessa tulemme saaamaan osaksemme ilmastonmuutoksesta aiheutuvia runsaita sateita”, kertoo Applen kiinteistöpäällikkö Dan Whisenhunt.

Pohjois-Californian leuto ja lämmin ilmasto mahdollistaa luonnollisen ilmastoinnin, jonka ansiosta päärakennus voi toimia kolme-neljäsosaa vuodesta ilman ilmanvaihto- tai lämmitysjärjestelmää.

Hinta 4,5 miljardia euroa

Tilojen hauskana erityispiirteenä on 1000 polkupyörää, joilla Campus 2:n henkilökunta pääsee siirtymään tilasta toiseen. Talon ulkopuolella on lisäksi kilometreittäin henkilökunnalle tarkoitettuja pyöräily- ja lenkkeilyreittejä. 

Työntekijöiden autot parkkeerataan maan alle talon 11 000 parkkipaikalle. Parkkipaikkojen yhteyteen aiotaan asentaa vähintään 300 sähköautojen latauspistettä.

Apple on arvioinut, että Campus 2:n kokonaishinta tulee nousemaan n. 5 miljardiin dollariin, eli lähes 4,5 miljardiin euroon. ●

 

Lue lisää 'Maailman parhaasta toimistorakennuksesta', Campus 2:sta:

Apple Campus 2: Drone flyover footage, February 2016
16 incredible facts about Apple's new ´spaceship´ campus

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.