ChatGPT ennustaa: Näin tulevaisuuden toimistot kehittyvät

ChatGPT ennustaa: Näin tulevaisuuden toimistot kehittyvät

29
helmi
2024
Steen Uno
Pohjoismaiden suurin pörssinoteerattu kiinteistöyhtiö Castellum pyysi tekoälyrobottia katsomaan kristallipalloon sen lisäksi, että se julkaisi vuosittaisen raportin toimistotyöntekijöiden odotuksista työelämää ja toimistoja työpaikkoina kohtaan.
29
helmi
2024
Steen Uno
"Hybridityöskentely, jossa työntekijät voivat työskennellä sekä toimistossa että etätyönä, yleistyy. Toimistot suunnitellaan niin, että ne tukevat erilaisia työskentelytapoja ja tarpeita joustavilla työtiloilla, kokoushuoneilla ja teknologisella infrastruktuurilla, joka mahdollistaa tehokkaan yhteistyön paikasta riippumatta."

Tunnettu pohjoismainen kiinteistöalan yritys Castellum pyysi ennen joulua julkaistussa uusimmassa raportissaan ´Tulevaisuuden työelämä 2023´ Chat GPT:tä vastaamaan siihen, mikä luonnehtii tulevaisuuden toimistoa.

Tekoälyrobotti ennustaa, että keskittyminen terveyteen ja hyvinvointiin, joustavuuteen, kestävään kehitykseen, yhteistyöhön ja teknologiaan ovat keskeisiä elementtejä tulevaisuuden toimistoissa.

Chat GPT ennustaa, että digitaalisten viestintävälineiden, kuten virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja muiden pilvipohjaisten alustojen teknologian lisääntyminen tulee olemaan merkittävä väline tulevaisuuden yhteistyön kannalta toimistossa.

Mukautuva

"Tulevaisuuden toimistot tulevat olemaan vahvasti teknologian ja digitalisaation vaikutuksen alaisia, mukaan lukien edistyneet digitaaliset viestintävälineet, pilvipohjaiset yhteistyöalustat, VR ja AR, jotka voivat tukea virtuaalisia kokouksia ja etäyhteistyötä.

Muut uudet teknologiat, kuten älykkäät sensorit ja lisääntynyt automatisointi luovat lyhyessä ajassa yhä tehokkaampia ja mukautuvampia työympäristöjä yrityksissä," Chat GPT raportoi Castellumille.

 Chat GPT ennustaa vahvempaa keskittymistä terveyteen ja hyvinvointiin, 
joustavuuteen ja yhteistyöhön, kestävyyteen ja teknologiaan, joista tulee keskeisiä 
 tekijöitä tulevaisuuden toimistoissa.             Kuvat: iStock

 

 

"Tulevaisuudessa toimistotilat ja ympäristöt kehittyvät entistä joustavammiksi ja mukautuvammiksi vastaamaan yritysten muuttuvia tarpeita ja toimintoja mahdollisimman hyvin.

Se saattaa sisältää kaiken modulaarisista kalusteista ja tarpeen mukaan liikuteltavista seinistä valaistukseen ja yksilöllisiin akustisiin ratkaisuihin, jotka tukevat ja parantavat monitoiminnallista työympäristöä."

Tilava ja monipuolinen

Castellumin tekoälyrobotti huomauttaa, että tulevaisuuden toimistot priorisoivat työntekijöiden hyvinvointia ja terveyttä: Kuntoilu- ja hyvinvointitilat, viheralueet rentoutumiseen ulkona, valaistus ja ilmanlaatu, jotka edistävät terveellistä työympäristöä.

Toimistokalusteet keskittyvät kestävyyteen ja ympäristötietoisuuteen kierrätysmateriaaleilla, energiatehokkailla ratkaisuilla, viherkatoilla ja viherseinillä, jätehuollolla ja kierrätysvaihtoehdoilla. 

 Tulevaisuuden toimistot tulevat priorisoimaan työntekijöiden hyvinvoinnin ja 
terveyden: kuntoilu- ja hyvinvointitilat, viheralueet rentoutumista varten, valaistus ja 
ilmanlaatu, jotka edistävät terveellistä työympäristöä, Castellumin tekoälyrobotti huomauttaa.


 

"Tulevaisuuden toimistot sisältävät tiloja, jotka edistävät yhteistyötä, luovuutta ja innovointia: Jaettuja kokoushuoneita, luovia työasemia tai innovaatiokeskittymiä, joissa työntekijät voivat vaihtaa ajatuksia ja työskennellä yhdessä projekteissa.

Kaiken kaikkiaan tulevaisuuden toimistotyöpaikan asettelu tulee olemaan yhä tilavampi ja monipuolisempi vastatakseen työntekijöiden erilaisiin tarpeisiin. Se varmistaa tilan edistämään osallisuutta ja tasa-arvoa," Castellum Chat GPT toteaa.

Kollegat tärkeimpiä

Castellumin raportissa, jonka ovat laatineet Castellumin henkilöstöasiantuntijat, todetaan, että toimistot ovat tehneet paluun. Yhdeksän kymmenestä pohjoismaalaisesta työntekijästä työskentelee fyysisessä toimistossa vähintään puolet työviikosta.

Kaksi kolmesta työntekijästä pitää toimistotiloja erittäin tai hyvin tärkeinä heidän sosiaalisen elämänsä kannalta, ja toimiston vahva etu ja vetovoimatekijä ovat työntekijät, todetaan Castellumin raportissa ´Tulevaisuuden työelämä 2023´.

 


 "Työkaverit tekevät toimiston. Toimiston tärkein etu ja vetovoimatekijä ovat kaikki sen 
työntekijät. Keskimäärin 62 % vastaajista ilmoittaa kollegat tärkeimmiksi toimiston 
ominaisuuksiksi. Nuoret suhtautuvat toimistoon yleensä positiivisemmin.


 Nuoremmat ja vanhemmat työntekijät ovat yhtä mieltä siitä, että toimiston saavutettavuus on alfa ja omega. Sijainnin on oltava lähellä asumista, julkista liikennettä tai pysäköintipaikkaa", Castellumin ´Tulevaisuuden työelämä 2023´ -raportissa tiivistetään.  ●

 

 

Lue lisää:
Castellum.se: Framtidens arbetsliv 2023
Jabra.com: Study reveals biggest future of work trends for 2024
Knightfrank.co.uk: Predictions for office and workspace trends in 2024
Theglobeandmail.com: The future of work is an amenity-first workplace

 

 

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo