arrow_upward

Tampere

Vuonna 1779 perustettu Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Tampere on Pirkanmaan maakuntakeskus, ja yhdessä ympäryskuntiensa kanssa se muodostaa Tampereen seutukunnan, joka on Helsingin seutukunnan jälkeen Suomen suurin väestökeskittymä lähes...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Tampere kasvattaa tuotantotiloja

Tampereen ja sen kehittyvien uusien alueiden etuina ovat hyvä logistinen sijainti ja erinomainen näkyvyys. Vaikka Tampereen keskusta toimii edelleen liike-elämän palvelujen ja toimitilojen keskuksena, kaupungin muut alueet ovat vahvistamassa asemaansa elinkeinoelämässä. Keskustan kehittämisen lisäksi rakentaminen on siirtymässä ydinkaupungin ulkopuolelle, ja suunnitelmissa on uusia asuinalueita, kuten Hervantajärvi. Kaupunkiin on myös jo syntynyt uusia asuinalueita, kuten Vuores, jossa pidettiin Asuntomessut vuonna 2012. Väestönkasvusta ja uusista liikenneratkaisuista johtuen myös nykyisten asuinalueiden täydennysrakentaminen on tullut ajankohtaiseksi. Uusia liike-, toimitila- ja varastoalueita on suunnitteilla ja rakenteilla vilkkaiden liikenneväylien varsille ja risteysalueille. Kasvavia yritys- ja toimitila-alueita ovat esimerkiksi Lielahden, Lakalaivan, Hatanpään–Nekalan sekä Kolmenkulman alueet. Uusien kasvavien alueiden kaavoituksissa on varattu tilaa muun muassa teollisuusrakentamiselle ja varastoille. Erityisesti uudet alueet tarjoavat logististen yhteyksien ja toimitilatarjonnan kasvaessa potentiaalisen toimintaympäristön eri toimialojen yrityksille.

Toimitilojen hinnat Tampereella

Tampere on hintatasoltaan keskimääräistä kalliimpi, mutta kuitenkin halvempi kuin esimerkiksi pääkaupunkiseutu. Asuntojen ja toimitilojen vuokrat ja myyntihinnat ovat nousseet tasaisesti koko 2000-luvun. Tilojen hintataso vaihtelee alueittain merkittävästi, ja vaihtelu koskee sekä vuokra-asuntoja, liike- ja toimistotiloja että varastoja. Tampereen kalleimmat tilat sijaitsevat keskustassa ja sen läheisyydessä. Edullisimmat tilat puolestaan ovat Lakalaivassa, Myllypurossa ja Nekalassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Hervannassa hintataso vaihtelee huomattavasti alueen sisällä, sillä alueelle on rakennettu 2000- ja 2010-luvuilla paljon uusia asuntoja, toimitiloja sekä varastoja. Esimerkiksi Technopolis Hermian uudet varastot ja tuotantotilat ovat neliöhinnaltaan kalliimpia kuin aiemmin sen lähelle Hervantaan rakennetut varastot. Toimitilojen keskimääräiset koot vaihtelevat hintojen tapaan alueittain, sillä keskusta-alueella varastot ovat pienempiä kuin uusilla alueilla olevat varastot. Tampereen varastotarjonta keskittyykin suurimmaksi osaksi keskusta-alueen ulkopuolelle ja kaupungin reuna-alueille.

Yritysten ja toimitilojen painopisteet Tampereella

Tampereen talouselämän painopiste on siirtynyt teollisuudesta palveluihin, ja palvelualat ovat miltei saavuttaneet teollisuusalat työpaikkojen määrissä ja liikevaihdon suuruudessa. Yksi syy tähän on se, että informaatio-, teknologia- ja viestintäalan yritykset ja konsernit ovat pudonneet Pirkanmaan suurimpien työllistäjien joukosta. Kaksi suurinta työllistäjää tällä hetkellä ovat kaupan alalla toimivat Kesko ja Pirkanmaan Osuuskauppa. Niiden jälkeen eniten ihmisiä työllistävät julkaisu- ja jakelualan yritysrypäs Alma Media, kuljetus-, varasto- ja verkkopalvelujen tarjoaja Posti sekä prosessiteollisuusyritys Metso Oyj. Kesko ja Metso Oyj kuuluvat myös liikevaihdoltaan koko Pirkanmaan suurimpiin yrityksiin. Palvelualojen kasvusta huolimatta teollisuudella on edelleen vahva jalansija tamperelaisessa elinkeinoelämässä. Teollisuusyritysten toimialat painottuvat metalli- ja kaivosalalle, logistiikkaan, kartongin valmistukseen, energiantuotantoon sekä tekstiiliteollisuuteen. Kaupungin merkittävimpiä teollisuusyrityksiä työntekijöiden määrällä ja liikevaihdolla mitattuina ovat Cargotec Oyj, Metso Minerals Oy, Metsä Board Tako, Nokian Renkaat Oyj, Sandvik Mining and Construction Oy, Valmet Fabrics Oy sekä Valmet Power Oy. Teollisuusyritysten toimisto- ja tuotantotilat sekä varastot sijaitsevat eri puolilla Tamperetta, lähinnä kaupungin reuna-alueilla ja perinteisillä teollisuusalueilla, kuten Lakalaivassa ja Ruskossa. Poikkeuksen tekee Metsä Board Tako, jonka punatiilinen rakennus sijaitsee näkyvällä paikalla Tammerkosken rannalla. Huomattavin muutos teollisuusalalla on tapahtunut teknologiateollisuudessa. Muutos juontaa juurensa Nokian vuoden 2014 liiketoimiin, joissa se siirsi matkapuhelinliikennetoimintonsa Microsoftille. Kaupan jälkeen Microsoft virtaviivaisti toimintaansa, minkä seurauksena esimerkiksi Microsoft Mobile Oy:n tuotekehitysyksikkö lakkautettiin Tampereelta.

Lue lisää Tampere WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 ääntä 5 / 1 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä