arrow_upward

22 toimitilat: Etelä-Suomi

Etelä-Suomi ja Lahdenseutu tarjoavat yrityksille erittäin kustannustehokkaan toimintaympäristön liikenteen risteyskohdassa lähellä pääkaupunkiseudun metropolialuetta ja Venäjän kasvavien markkinoiden läheisyydessä. Yritysten lukumäärä on ollut läpi 2000-luvun tasaisessa nousussa muutamaa notkahdusta lukuunottamatta, ja toimitilojen tarjonta alueella on hyvä....Lue lisää

Luo hakuvahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Vapaat toimitilat Lahden seudulla

Etelä-Suomen vilkkain yrityskeskittymä on Lahden seutu, jossa on monipuolinen elinkeinoelämä. Toimitilatarjonta on varsin kattava. Suurin tarjonta vapaita toimitiloja Lahdessa on keskusta-alueella ja suurempia toimitiloja ja teollisuushalleja löytyy useilta yritysalueilta, esimerkiksi Hennalasta ja Kujalasta. Lahden seudulla toimitilojen vajaakäyttö on samaa luokka kuin muualla Suomessa. Liiketilojen vajaakäyttö on kuitenkin pysynyt tasaisena, noin 5 % luokassa. Lahden keskustan yritykset ovat kärsineet jonkin verran mittavista muutostöistä, jotka koskivat torialuetta. Odotettavissa on kaupanvilkastumista kun vuonna 2016 keskustan kehityshankkeet saadaan päätökseen. Keskustan liiketilat ja niiden kysyntä nousee olettavasti jälleen. Toimistohotelli -konsepti on niin ikään tullut Lahteen ja yritykset voivat vuokrata toimitilat toimistohotellista aivan yhdinkeskustasta. Matkakeskus avautuu vuoden 2016 alussa ja tulee vilkastamaan yrityselämää ja kaupankäyntiä. Toimistorakennuksia tulee oletettavasti enemmänkin Radanvarteen, joka on jo nyt kasvattamassa profiiliaan toimitilakeskittymänä kun uusi BW Tower toimitilarakennus avaa ovensa. Matkakeskushanke pienentää välimatkaa Pääkaupunkiseudun ja Lahden välillä ja nopeuttaa lisäksi muun muassa matkaa Helsinki-Vantaa Lentokentälle.

Toimitilat perinteisiltä yrityssektoreilta

Lahden seutu on tunnettu aikaisemmin teollisuusalasta, mutta viime vuosikymmeninä alue on nostanut profiilia erityisesti teollisen muotoiluinnovaation ja ympäristosaamisen sektoreilla. Lahti on Suomen tehokkain teollisen muotoilun hyödyöntäjä ja Lahden ammatikorkeakoulu tunnettu ja arvostettu teollisenmuotoilun alasta. Lahdess sijaitsee myös pohjoismaiden suurin ympäristöteknologiakeskus, joka keskittyy ympäristöteknologiaan ja lisäksi panostaa seudun teollisuusyritysten uusiutumiseen ja innovaatiotoimintaan. Lahden seudulla on paljon pk-yrityksiä ja ja yrittäjyysperinne, ja esimerkiksi Lahdessa perustetettiin vuonna 2015 noin 100 uutta yritystä. Yrityskeskus tuo seudun pk-yrityksille mahdollisuuden verkostoitua huippuosaajien kanssa ja luo puitteet innovaatiokehitykselle. Keskittymä on nykyisellään toiminut vuodesta 2013 asti ja on jo nyt houkutellut useita kasvuyrityksiä sijoittumaan alueelle ja näin luonut myös kasvua toimitilasektorille.

Vuokrattavat toimitilat kasvun lisääntyessä

Etelä-Suomen yritysilmapiiri on positiivinen ja pk-yritykset odottavat suhdanteiden hieman paranevan vuoden 2016 aikana. Lisäksi tasainen väestönkasvu on tuonut lisää työpaikkoja, mikä puolestaan on lisännyt toimitila -kysyntää. Kauppa- ja palvelualat ovat alueen suurimmat työllistäjät. Palveluala kasvaaa yhä ja noin 80% kaikista yrityksistä ovat palvelualan yrityksiä. Kasvuennusteet perustuvatkin pitkälti erikoistuvan palvelun ja elämysteollisuuden sektoreihin. Yhä useammat yritykset panostavat yhä vahvemmin asiakas- ja markkinalähtöisyyteen, mikä vaikuttaa myös siihen, millaiset ovat hyvät toimitilat. Yritykset odottavat toimitiloilta enemmän ja niihin myös panostetaan enemmän.

Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä
Voimmeko auttaa?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.
< Takaisin