arrow_upward

Etelä-Suomi

Etelä-Suomi ja Lahdenseutu tarjoavat yrityksille erittäin kustannustehokkaan toimintaympäristön liikenteen risteyskohdassa lähellä pääkaupunkiseudun metropolialuetta ja Venäjän kasvavien markkinoiden läheisyydessä. Yritysten lukumäärä on ollut läpi 2000-luvun tasaisessa nousussa muutamaa notkahdusta lukuunottamatta, ja toimitilojen tarjonta alueella on hyvä....Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Vapaat toimitilat Lahden seudulla

Etelä-Suomen vilkkain yrityskeskittymä on Lahden seutu, jossa on monipuolinen elinkeinoelämä. Toimitilatarjonta on varsin kattava. Suurin tarjonta vapaita toimitiloja Lahdessa on keskusta-alueella ja suurempia toimitiloja ja teollisuushalleja löytyy useilta yritysalueilta, esimerkiksi Hennalasta ja Kujalasta. Lahden seudulla toimitilojen vajaakäyttö on samaa luokka kuin muualla Suomessa. Liiketilojen vajaakäyttö on kuitenkin pysynyt tasaisena, noin 5 % luokassa. Lahden keskustan yritykset ovat kärsineet jonkin verran mittavista muutostöistä, jotka koskivat torialuetta. Odotettavissa on kaupanvilkastumista kun vuonna 2016 keskustan kehityshankkeet saadaan päätökseen. Keskustan liiketilat ja niiden kysyntä nousee olettavasti jälleen. Toimistohotelli -konsepti on niin ikään tullut Lahteen ja yritykset voivat vuokrata toimitilat toimistohotellista aivan yhdinkeskustasta. Matkakeskus avautuu vuoden 2016 alussa ja tulee vilkastamaan yrityselämää ja kaupankäyntiä. Toimistorakennuksia tulee oletettavasti enemmänkin Radanvarteen, joka on jo nyt kasvattamassa profiiliaan toimitilakeskittymänä kun uusi BW Tower toimitilarakennus avaa ovensa. Matkakeskushanke pienentää välimatkaa Pääkaupunkiseudun ja Lahden välillä ja nopeuttaa lisäksi muun muassa matkaa Helsinki-Vantaa Lentokentälle.

Toimitilat perinteisiltä yrityssektoreilta

Lahden seutu on tunnettu aikaisemmin teollisuusalasta, mutta viime vuosikymmeninä alue on nostanut profiilia erityisesti teollisen muotoiluinnovaation ja ympäristosaamisen sektoreilla. Lahti on Suomen tehokkain teollisen muotoilun hyödyöntäjä ja Lahden ammatikorkeakoulu tunnettu ja arvostettu teollisenmuotoilun alasta. Lahdess sijaitsee myös pohjoismaiden suurin ympäristöteknologiakeskus, joka keskittyy ympäristöteknologiaan ja lisäksi panostaa seudun teollisuusyritysten uusiutumiseen ja innovaatiotoimintaan. Lahden seudulla on paljon pk-yrityksiä ja ja yrittäjyysperinne, ja esimerkiksi Lahdessa perustetettiin vuonna 2015 noin 100 uutta yritystä. Yrityskeskus tuo seudun pk-yrityksille mahdollisuuden verkostoitua huippuosaajien kanssa ja luo puitteet innovaatiokehitykselle. Keskittymä on nykyisellään toiminut vuodesta 2013 asti ja on jo nyt houkutellut useita kasvuyrityksiä sijoittumaan alueelle ja näin luonut myös kasvua toimitilasektorille.

Vuokrattavat toimitilat kasvun lisääntyessä

Etelä-Suomen yritysilmapiiri on positiivinen ja pk-yritykset odottavat suhdanteiden hieman paranevan vuoden 2016 aikana. Lisäksi tasainen väestönkasvu on tuonut lisää työpaikkoja, mikä puolestaan on lisännyt toimitila -kysyntää. Kauppa- ja palvelualat ovat alueen suurimmat työllistäjät. Palveluala kasvaaa yhä ja noin 80% kaikista yrityksistä ovat palvelualan yrityksiä. Kasvuennusteet perustuvatkin pitkälti erikoistuvan palvelun ja elämysteollisuuden sektoreihin. Yhä useammat yritykset panostavat yhä vahvemmin asiakas- ja markkinalähtöisyyteen, mikä vaikuttaa myös siihen, millaiset ovat hyvät toimitilat. Yritykset odottavat toimitiloilta enemmän ja niihin myös panostetaan enemmän.

Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä