arrow_upward

7 Liiketilat: Turku

Turku on Varsinais-Suomen maakuntakeskus ja yksi Suomen suurimmista kaupungeista. Asukkaita kaupungissa on noin 184 000 ja Turun seudulla yli 310 000. Kaupungin keskusta on hyvin kompakti ja niin Turun liiketilat, hotellit, ravintolat kuin nähtävyydetkin sijaitsevat...Lue lisää

Luo hakuvahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Vuokrattavat liiketilat

Turun seudulla toimitilojen päätyypit ovat toimistot, liiketilat, toimistohotellit, varastot ja tuotantotilat. Turussa liiketilat ja toimistot ovat vuokrattavista tiloista yleisimpiä, ja molempia löytyykin laajasti kaupungin keskusta-alueelta palveluiden ja hyvien kulkuyhteyksien lähettyviltä. Toisaalta myös Turun toimistohotellit ovat keskittyneet kaupungin ydinkeskusta-alueelle. Vuokrattavista toimitiloista varastot ja tuotantotilat puolestaan ovat hajaantuneet laajemmalle alueelle. Varastotiloja löytyy niin keskusta-alueelta kuin keskustan ulkopuoleltakin, kun taas vuokrattavat tuotantotilat sijaitsevat pääsääntöisesti keskusta-alueen ulkopuolella. Turun seudulla tuotantotiloja ja varastoja on tarjolla kohtuullisesti, mutta selvästi vähemmän Turun liiketiloihin ja toimistoihin verrattuna. Turun hintataso noudattelee suurimpien Suomen kaupunkien hintatasoa ollen kuitenkin selvästi pääkaupunkiseudun hintatasoa matalampi. Niin asuminen, kuin vuokrattavat liiketilat ja muut toimitilat ovat hyvin edullisia pääkaupunkiseutuun verrattuna. Myös yrityksille Turun seutu näyttäytyy varsin edullisena pääkaupunkiseutuun verrattuna. Turussa liiketilat ja toimistot ovat keskimäärin kolmanneksen edullisempia pääkaupunkiseutuun verrattuna, mikä lisää alueen kilpailukykyä.

Turun ostosalueet ja liiketilat

Kaupungin vanhin ja suurin kauppakeskus Hansakortteli sijaitsee Kauppatorin laidalla aivan kaupungin ytimessä. Kauppakeskuksen yli 150 liikettä tarjoavat monipuoliset muodin, kodin, vapaa-ajan ja hyvinvointituotteiden ja palveluiden tarjonnan, sekä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Lisäksi kauppakeskuksen yhteydessä toimii Stockmann tavaratalo sekä Suomen vanhin teatteri, Åbo Svenska Teater. Perinteisen ostostarjonnan lisäksi kauppakeskuksessa järjestetäänkin vaihteleva määrä myös muuta ohjelmaa erilaisista tapahtumista näyttelyihin. Kauppatorin läheisyydessä sijaitsee myös kaupungin historiallinen kauppahalli, joka on toiminut paikalla 1800-luvun lopulta alkaen. Kauppahallissa toimii yli 40 pientä yritystä elintarvikeliikkeistä, erikoisterveydenhoitopalveluihin, kukkakauppaan, suutariin sekä ravintoihin ja kahviloihin. Toinen kaupungin suosittu ostoskeskus, Skanssi, sijaitsee Helsingintien varressa noin neljän kilometrin päässä ydinkeskustasta. Kauppakeskuksesta löytyy lähes sata liikettä, kahvila- ja ravintolamaailma sekä pari tavarataloa. Kauppakeskuksen naapurissa toimii seikkailupuisto Flowpark. Raisiossa, noin seitsemän kilometrin päässä Turun keskustasta puolestaan sijaitsee kolmas alueen ostoskeskittymistä, kauppakeskus Mylly. Kauppakeskus on vastikään laajentunut ja tarjoaa nykyisin yli 150 liikettä. Liikenneyhteydet sekä kauppakeskus Skanssiin, että Myllyyn ovat hyvät. Kaupungin keskustasta pääsee ostoskeskuksiin kätevästi joukkoliikenteen busseilla, mutta halutessaan myös omalla autolla. Turun keskustan ja lähiseudun pienet ja idylliset kiviljalka liiketilat tarjoavat kattavan valikoiman käsitöitä, designia ja taidetta, vaatteita ja asusteita sekä sisustustuotteita. Turku on Varsinais-Suomen designkeskittymä, joka näkyy paikallisten suunnittelijoiden tuotteiden laajana tarjontana. Erityisen hyvä kohde kivijalkaliikkeiden ja muiden pienten putiikkien kiertelyyn onkin keskustan halkaiseva Linnakatu, jolta löytyy lukuisia erikoisliikkeitä. Lisäksi Turun seudulla toimii lukuisia pienempiä outlet ja tehtaanmyymälöitä.

Turun Liiketilat ja yritysalueet kehtityvät

Turun kaupunki kehittyy jatkuvasti ja uusia kaupunkiympäristön ja lähiseudun kehityskohteita on vireillä niin julkisina, kuin yksityisinä hankkeina. Tulevaisuuden Turun visiona on uusiokäyttää kaupungin omia alueita ja luoda kokonaan uusia alueita niin liike-elämän, kuin asumisenkin tarpeisiin. Toisaalta kaupunki tavoittelee saavutettavuutensa parantamista kehittyvien liikenneyhteyksien myötä, joka tukisi niin elinkeinoelämää, matkailua kuin Turkuun suuntautuvaa työssäkäyntiäkin. Turun kaupunki pyrkii tulevaisuuden sähköisen liikenteen edelläkävijäksi ja hiilineutraaliksi kaupungiksi vuoteen 2040 mennessä. Hanke on siirtynyt suunnitelmista käytännön asteelle ja jo syksyllä 2016 kaupunki saa ensimmäiset sähköbussit joukkoliikenteen käyttöön. Osa kaupungin takseista on jo nyt täysin sähkö- tai hybridikäyttöisiä, mutta määrän uskotaan kasvavan tulevaisuudessa entisestään. Toisaalta myös sähköisten ajoneuvojen latauspisteiden määrä kymmenkertaistuu lähivuosina. Kaupungin joukkoliikenteen lisäksi sähköinen liikenne tulee näkymään vahvasti myös kaupungin uusilla asuinalueilla, joissa sähköautoja hankitaan tulevaisuudessa myös asukkaiden yhteiskäyttöön. Osana kaupungin liikenteen sähköistämistä on hanke Turun raitiotiestä, joka on ollut laajana puheenaiheena jo 1990-luvulta lähtien. Turun kaupunginvaltuusto päätti vuoden 2015 lopulla hyväksyä raitiotien yleissuunnitelman. Nykyisin hanke on jatkoselvitysvaiheessa ja tavoitteena on saada riittävät lisätiedot rautatiehankkeen mahdollisesta toteuttamisesta. Alustavien suunnitelmien mukaan liikennöinti voisi alkaa 2020-luvulla. Kaupungin ydinkeskusta, Kauppatori ympäristöineen, kokee lähitulevaisuudessa uudistuksia, jotka tähtäävät kaupungin keskustan elävöittämiseen, viihtyisyyden parantamiseen sekä kaupankäynnin lisääntymiseen. Kauppatori pyritään uudistamaan nykyajan tarpeita vastaavaksi, koko kaupunkia kokoavaksi ympäristöksi tapahtumineen ja vapaa-ajanvietto mahdollisuuksineen. Osana uudistusta on kaupungin ydinkeskustan muuttaminen jalankulku-, ja pyöräilypainotteiseksi, jolloin osa pysäköinnistä ohjataan maanalaisiin pysäköintitaloihin. Saksalaisomisteisen telakkayhtiö Meyer Turun äskettäin julkaisemat mittavat investointiuutiset Turun telakalle luovat puolestaan positiivisia näkymiä kaupungin telakkateollisuudelle. Meyer aloittaa mittavan investointiohjelman, jonka ensimmäisessä vaiheessa yhtiö hankkii uutta kalustoa ja kasvattaa siten tuotantokapasiteettiaan. Telakan tuotanto pyritään kaksinkertaistamaan vuoteen 2020 mennessä.

star
star
star
star
star
3.5 ääntä 5 / 2 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä
Voimmeko auttaa?keyboard_arrow_downkeyboard_arrow_up
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.
< Takaisin