Uusi tutkimus: Tekoäly ja holistinen suunnittelu parantavat toimistoympäristöäsi

Uusi tutkimus: Tekoäly ja holistinen suunnittelu parantavat toimistoympäristöäsi

30
touko
2024
Steen Uno
COVID-pandemian jäätyä historiaan toimistojen vuokramarkkinat ovat edelleen epävakaat. Ne taistelevat kovasti säilyttääkseen vuokralaisensa ja houkutellakseen uusia vuokralaisiaan päivittämällä tai jopa uudelleenrakentamalla vanhentuneita kiinteistöjä ja toimitiloja.
30
touko
2024
Steen Uno


 

 

Tekoäly, innovaatiot, uudet kokonaisvaltaiset lähestymistavat toimistosuunnitteluun ja vanhentuneiden toimistotilojen ja -alueiden kiireellinen uudistaminen.

Vuokrauskriisin keskellä kansainvälinen toimistovuokrausala keskittyy voimakkaasti vuokralaisten säilyttämiseen päivittämällä kiinteistöjään, työtilojaan ja alueitaan uusilla houkuttelevilla suunnitteluratkaisuilla, uusimmilla tekoälyteknologioilla, hyvinvointipalveluilla, kestävyydellä ja muilla innovatiivisilla tiloilla. 

Uudessa MatchOffice Industry Survey 2024,-tutkimuksessa seitsemän kymmenestä haastatellusta eurooppalaisesta toimistopalveluntarjoajasta raportoi, että tekoäly vaikuttaa nykyään heidän päivittäiseen liiketoimintaansa - 23 %:lla huomattavassa määrin ja 10 %:lla jopa merkittävässä määrin.

Vastaavat tutkimukset vahvistavat, että toimistojen vuokranantajat ympäri maailmaa päivittävät jatkuvasti kiinteistöjään, investoivat uuteen teknologiaan, kuten tekoälyyn, parantavat yhteisiä tiloja, hyvinvointipalveluja, ruokalatiloja ja niin edelleen.

 


Holistinen lähestymistapa

"Tällä hetkellä joustavat työtilat keskittyvät merkittävästi tarjoamaan holistisia toimistoympäristöjä korkeatasoisilla tiloilla ja investoinneilla teknologiseen innovaatioon ja päivityksiin.

Avainsanat juuri nyt ovat tilankäytön optimointi ja työntekijäkokemuksen parantaminen. Vuokranantajat työskentelevät kovasti säilyttääkseen nykyiset vuokralaisensa," sanoo MatchOffice toimitusjohtaja Jakob Dalhoff.

 

 Toimistojen vuokranantajat ympäri maailmaa pyrkivät merkittävästi parantamaan 
kiinteistöjään investoimalla uusiin teknologioihin, kuten tekoälyyn, ja parantamalla yhteisiä 
tilojaan ja palvelujaan.          Kuvat: tekoälyn tuottamat copilot.microsoft.com-sivustolla

 

"Markkinoilla on huomattavaa kysyntää joustavasti suunnitelluille, korkealaatuisille toimistoympäristöille, joissa on huippuluokan mukavuudet ja paras sijainti.

Yritysvuokralaiset asettavat etusijalle ympäristöystävällisen suunnittelun ja integroidut käyttäjäkeskeiset teknologiat, kuten kontaktittomat järjestelmät, tekoälyllä toimivat kokoushuoneet ja vastaavat innovatiiviset toimenpiteet", Jakob Dalhoff lisää.

 


Kasvava optimismi

Uusin MatchOffice Industry Survey for 2024, vuodelle 2024 perustuu 1 472 työtilan tarjoajan ja operaattorin vastauksiin 58 maassa. Se osoittaa toimistojen käyttöasteen ja vuokratasojen vakiintumista ja vahvistumista verrattuna vuoteen 2023. Vuoden toisella puoliskolla lähes joka toinen (48,3 %) eurooppalaisista toimiston tarjoajista 
odottaa korkeampaa käyttöastetta - lievä kasvu verrattuna viime vuoteen. 
                                                                                                           MatchOffice Graphics

  

Vastaajista kaksi kolmasosaa eurooppalaisista joustavien toimistovuokrausten tarjoajista odottaa säilyttävänsä saman alkuperäisen sopimusajan, ja yksi neljästä operaattorista pyrkii lisäämään vuokra-aikojaan vuonna 2024. 


Uusi toimija

MatchOffice Industry Survey 2024 korostaa globaalien toimistonvuokraajien ja vuokraoperaattorien kasvavaa käyttöä innovatiivisille tekoälyratkaisuille, korostaen tekoälyn kasvavaa roolia vuokrausalalla.

Tutkimus osoittaa, että tekoälyn vaikutus päivittäiseen liiketoimintaan ja toimistotyönkulkuun vaihtelee merkittävästi maittain ja mantereittain. Euroopassa 23 % haastatelluista vuokranantajista ilmoittaa merkittävästä vaikutuksesta, ja 10 % ilmoittaa laajasta vaikutuksesta tekoälyn käyttöönotosta.

Yhdysvalloissa 34 % vuokranantajista käyttää tekoälyä huomattavassa määrin ja 29 % laajasti. Aasiassa jopa 49 % vuokrausalan toimijoista käyttää tekoälytyökaluja erittäin laajasti ja 36 % huomattavan laajasti.

 


 "Jo nyt tekoäly vaikuttaa merkittävästi kaupallisten kiinteistöjen suunnitteluun ja 
rakentamiseen, rakennussuunnittelun, materiaalien ja energiankulutuksen tietoanalyysiin," 
toteaa MatchOffice toimitusjohtaja Jakob Dalhoff.

 

"Tekoälyllä on jo merkittävä vaikutus kaupallisten kiinteistöjen asetteluun ja rakentamiseen, rakennussuunnittelun, materiaalien ja energiankulutuksen tietoanalyysiin, mikä optimoi rakennuksen suorituskykyä ja vähentää CO2-jalanjälkeä.

Vuokranantajat ilmaisevat siirtyvänsä kohti tulevaisuutta, jossa tekoäly auttaa heitä tekemään paljon parempia portfoliopäätöksiä, tunnistamaan kustannussäästöjä, parantamaan tehokkuutta, analysoimaan markkinatietoja ja paljon muuta," korostaa Jakob Dalhoff.  ●

  

 

Read the MatchOffice Industry Survey 2024

 


Read more:
MatchOffice Industry Survey 2023
MatchOffice Industry Survey 2022
MatchOffice Industry Survey 2021

MatchOffice Industry Survey 2020
MatchOffice Industry Survey 2019
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Survey Report 2016

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo