arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Toimistohotellitutkimus 2017

Uusi tutkimus: Coworking-trendi on nostanut toimistohotellien kysynnän ennätystasolle

07
heinä
2017
Iina Pyykkö
Viime vuosina noussut coworking-trendi on nostanut toimistohotellien kysyntää entisestään, ja nyt jo kolmatta vuotta peräkkäin toimistohotellit ovat tehneet edellisvuotta paremman tuloksen ja edelleen vahvistaneet paikkaansa toimitilamarkkinoilla, osoittaa MatchOfficen tekemä kyselytutkimus.
07
heinä
2017
Iina Pyykkö

Toimistohotellit ovat jo kolmatta vuotta peräkkäin kasvattaneet suosiotaan ja nostaneet tulostaan edellisvuoteen verrattuna, osoittaa MatchOfficen vuoden 2017 kansainvälinen toimistohotellitutkimus. 

MatchOfficen kyselytutkimukseen osallistui 742 toimistohotellia jopa 42 eri maasta ja tutkimustulokset kertovat, että 70 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista odottaa positiviisen kehityksen yhä jatkuvan vuoden 2017 loppua kohti, mikä on 13,72 % enemmän kuin vuonna 2016.

Tanskan ja Ruotsin toimistohotelleilla on kaikista positiviisimmat kehitysodotukset:

Ruotsissa 34.7 prosenttia toimistohotelleista olettaa loppuvuoden tuovan erinomaiset tulokset ja Tanskassa 25.2 prosenttia vastanneista näkee niin ikään markkinaosuuden vielä nousevan vuoden 2017 aikana. 

 

Suuri sprintti 

Kaikki uudet ja trendikkäät coworking-tilat eivät kategorisoi itseään toimistohotelliksi, vaikka niiden palvelukonsepteissa on paljon samaa. 

Ne coworking-tilat, jotka kuitenkin laskevat itsensä osaksi toimistohotellimarkkinoita ja ovat osallistuneet tutkimukseen, nostavat selvästi tutkimustuloksia ja markkinaopitimismin uudelle tasolle. 

 

Eurooppalaisten toimistohotellien suosio kasvaa: Vuokrausprosentti on pysynyt tasaisen viime vuodesta ja yli puolet tutkimukseen vastanneista odottavat nousua ensi vuonna.

 

"Toimitilasektori on viime vuosina muuttunut selvästi kohti uudenlaista palvelukulttuuria, ja uskon että coworking-trendi on vain yksi osa tätä ilmiötä, joka vahvistunee tulevina vuosina", sanoo MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff. 

"Yritykset kaikilta sektoreilta tiedostavat, että pysyäkseen tiukentuvan kilpailun tahdissa heidän tulee panostaa toimitiloihin ja tarjota työntekijöille inspiroivat ja viihtyisät työtilat, mikä vahvistaa tuottavuutta ja tyytyväisyyttä työpaikoilla."

Päivä päivältä perinteisten pitkiin vuokrasopimuksiin perustuvien toimitilojen tila käy yhä ahtaammaksi kun kilpailu kiristyy. Tulevaisuudessa etsitään yhä vain joustavampia ja yrityskohtaisesta räätälöityjä toimistoja ja työtiloja, joita juuri toimistohotellit ja coworking-tilat tarjoavat yrityksille."

 

Voittokulkue

MatchOfficen vuosittainen toimistohotellitutkimus osoittaa selvästi, että eurooppalaiset toimistohotellit ovat onnistuneet yhä jatkamaan voittokulkuaan, joka on viimeisten kymmenen vuoden aikana nostanut toimistohotellien määrää Euroopassa. 

Euroopan toimistohotellimarkkinat näyttävät ennätyslukemia vuonna 2017. Toimistohotellien suosio yhä kasvaa Euroopassa, jossa keskimääräinen vuokrataso on noussut viime vuodesta. Lisäksi yli puolet eurooppalaisista toimistohotelleista raportoivat vuokralaisten määrän nousseen, osoittaa MatchOfficen toimistohotellitutkimus 2017.

 

Markkinanäkymät ovat positiiviset: suurin osa vastanneista raportoi vuokrausprosentin pysyneen samana tai nousseen edellisvuodesta. 

 

"Mitä hintoihin tulee, markkinat ovat tasoittuneet kun suurin osa toimistohotelleista ovat pystyneet pitämään hintatason samana kuin vuonna 2016, samalla kun jopa 25 prosenttia vastanneista raportoi nostaneensa hintoja edellisvuodesta."

"Joka kolmas vuokranantaja odottaa nostavansa hintoja lähitulevaisuudessa kysynnän kasvaessa, ja kaikenkaikkiaan markkinat näyttävät positiviisilta - lähes 70 prosenttia vastanneista näkevät odotukset jopa erittäin positiviisina."

 

Tanskalainen optimismi

Tanskalaisten toimistohotellien keskuudessa jopa neljä viidestä raportoi, että he ovat nostaveet vuokrausprosenttia jopa +70 %. 

Lisäksi yli puolet kaikista tanskalaisista kyselyyn vastanneista toimistohotelleista kertoivat vuokralaisten määrän nouseen vuodesta 2016 ja he olettavat kasvun jatkuvan tulevina vuosina. 

 

 

MatchOfficen toimistohotellitutkimus 2017 osoittaa, että 

  • 51.8 % kaikista toimistohotelleista näkevät vuoden 2017 tuloksen positiviisena, ja jopa 17.4 % erittäin positiviisina. Molemmat luvut ovat nousseet vuodesta 2016.
  • Tanskassa, Belgiassa, Saksassa, Italiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Ruotsissa odotukset ovat positiviisimmat. Kaikissa näissä maissa 60 - 69 % toimistohotelleista näkevät markkinat positiivisina. 
  • Hollannissa ollaan kaikista optimistisimpia kun jopa 68.6 prosenttia kaikista Hollannin toimistohotelleista odottavat positiviista kasvua. 

 

 

Lue koko raportti MatchOffice Toimistohotellitutkimus 2017

 

Tutkimuksesta kirjoitti myös Locus-lehti 

 

 

 

Katso myös aikaisemmat tutkimukset:

MatchOffice toimistohotellitutkimus 2016

MatchOffice toimistohotellitutkimus 2015

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.