Paremmat toimitilat, parempi työpäivä

Paremmat toimitilat, parempi työpäivä

06
loka
2016
Iina Pyykkö
Nimi Design Office kuvastaa supermoderneja ja "chic" toimistotiloja tarjoavaa yritystä erittäin hyvin. Joka päivä ympäri Saksaa luovien alojen työntekijät ja yritykset, jotka arvostavat ennenkaikkea estetiikkaa toimistoympärstössä, aloittavat työpäivänsä Design Officen tarjoamissa inspiroivissa toimistoissa.
06
loka
2016
Iina Pyykkö

Heti toimistoon sisään astuessa voi aistia raikkaan ja innostuneen ilmpaiirin. Toimistotilan täyttää matala puheensorina, ihmiset juttelevat ja seurustelevat pienissä ryhmissä kun taustalla voi kuulla näppäimistöjen tasaisen äänen ihmisten työskennellessä tietokoneillaan keskittyneesti. Lasiseinien ja ovien takana käydään palavereita ja neuvotteluja. Se, mikä erottaa tämän toimiston monesta muusta on se, että kaikki työntekijät tulevat eri yrityksistä ja eri aloilta.

Design Offices on onnistunut yhdistämään eri työtavat ja -tarpeet käytännöllisesti antaen tilaa samanaikaisesti sekä yksintyöskentelylle että verkostoitumiselle. Yrityksen ideologia ja toimitilojen suunnitelu perustuu ajatukseen neljästä keskeisestä työnteon ominaisuudesta: keskittyminen, yhteistyö, oppiminen ja sosiaalisuus. Design Officen toimitilat tukevat näitä kaikkia ja tarjoavat yksilöllisesti suunniteltuja työ- ja toimitiloja, jotka tukevat filosofian innovatiivisuutta ja tuottavuutta. Toimitilat on suunniteltu tukemaan paitsi työntekoa mutta myös työntekijöitä ja heidän hyvinvointia.

 

Visio joustavuudesta

Tarve toimitiloille, jotka ovat joustavia ja muunneltavissa yritysten tarpeiden mukaa, on suuri Design Officen perustajan ja toimitusjohtajan Michael O. Schmutzerin mukaan.

"Modernit toimitilat ovat muuttuneet radikaalisti. Yritysten tulee nopeasti vastata markkinoiden muutoksiin ja olla joustavia pysyäkseen kilpailun mukana", hän sanoo. 

"Myös työntekijät ovat suurten haasteiden edessä. Työ on yhä liikuvampaa ja työajat ovat jakautuneet päivän jokaiselle tunnille. Muuttunut työympäristö vaatii yhä tehokkaampaa kommunikaatiota yrityksen sisällä ja toimitilojen tulee tukea tätä tehokkaasti".

Kuten monet nykyajan menestyneet toimitiloja tarjoavat yritykset, myös Design Office on perustanut palvelunsa teorialle, jonka mukaan "yksilöity, inspiroiva työympäristö joustavine toimipisteratkaisuineen parantaa työpanosta ja tukee paitsi tuottavuutta myös myös työntekijöiden hyvinvointia".

Tälle filosofialle perustetut toimitilat ovat saaneet muun muassa Daimler, BMW ja Red Bull yritykset vuokraamaan toimitilat Design Officelta.

 

Design filosofia

Joustavat ja innovatiiviset toimitilat ovat toki tärkeitä, mutta keskeinen kysymys on, miten nämä käytännössä tukevat työntekoa? Miten Design Office luo positiivisen työilmapiirin tukien työntekijöiden hyvinvointia ja motivaatiota? 

Photo

Kaikki lähtee hyvästä suunnittelusta ja designista. Schmutzer korostaa, että kaikki on tarkkaan harkittua  työnteon maksimointi mielessäpitäen. Toimistot ovat yksityiskohtaisesti suunniteltua aina premium huonekaluista ja materiaaleista luksus työpisteisiin ja sosiaalitiloihin, jotka tarjoavat inspiroivat tilat verkostoitumiselle ja aina tuoretta Nespresso kahvia.

Yritys julkaisee omaa design lehteä, joka keskittyy yrityksen työfilosofiaan, levittämään yhteistyön ja verkostoitumisen ilosanomaa. Uuden ajan toimistovallankumous näyttänee juuri tältä.

 

 

Kohti tulevaisuutta

Design Office avaa jatkuvasti uusia toimitiloja, viimeisin avattiin Stuttgartissa. Jotkut toimitilakiinteistöistä on varusteltu kattohuoneistoilla ja -terasseilla ja kaikissa on huippuluokan sosiaali- ja ravintolatilat.

Verkostoitumiseen ja yhteistyöhön kannustavat tilat, jotka mahdollistavat juttelun työn lomassa. Kuten Schmutzer toteaa, "jokainen toimisto on suunniteltu tukemaan kommunikaatiota ja siten, että toimitilat istuvat luontaisesti työympäristöön".

Design Officen neljä ohjenuoraa - keskittyminen, yhteistyö, oppiminen ja sosiaalisuus - joille yritysfilosofia perustuu ja jotka ohjaavat myös kaikkea yrityksen toimintaa, on vienyt yrityksen Saksan tuottavimpien ja innovatiivisimpien yritysten joukkoon.

 

Lue lisää Design Officesta:

Design Office.de

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo