MatchOffice-toimisto ja kaupunkipuutarha entisessä teollisuuskiinteistössä

MatchOffice-toimisto ja kaupunkipuutarha entisessä teollisuuskiinteistössä

14
syys
2017
Iina Pyykkö
MatchOfficen toimisto Kööpenhaminassa sijaitsee mielenkiintoisessa rakennuksessa, jonka katolla sijaitsee kaupungin tunnetuin kaupunkipuutarha ja jonka historia entisenä autokauppana on jätetty rosoisasti näkyviin
14
syys
2017
Iina Pyykkö

Kööpenhaminan Østerbrossa sijaitsee toimitilakiinteistö, joka on ollut tunnettu kaupunkilaisten keskuudessa monia vuosikymmeniä. 1960-luvulta aina 2000-luvulle rakennuksessa toimi kaupungin tunnetuin huutokauppakamari. Kolmikerroksisessa rakennuksessa järjestettiin paitsi taidehuutokaupat mutta myös autohuutokaupat. 2000-luvun alussa kiinteistössä toimi puolestaan autokauppa. Nykyään sijainti on tunnettu Kööpenhaminan yhdestä ensimmäisistä ja suosituimmista kaupunkipuutarhoista, joka avattiin 2014 ja joka toimii myös ravintolana. Näissä tiloissa ja samassa rakennuksessa sijatsee nykyään myös MatchOfficen päätoimisto.

MatchOffice on toiminut toimitilakiinteistössä vuodesta 2014. MatchOfficen toimitilat ovat hyvä esimerkki nykyaikaisesta avotoimistotilasta, jossa on jätetty kiinteistön historia mielenkiintoisella tavalla näkyviin. Modernit loft-tilat ovat näyttävät ja valoisat, mutta rouheat. Teollisuushistoria näkyy pintamateriaaleissa ja toimiston sisustuksessa. MatchOfficen toimistossa on jätetty tilaa muun muassa näyttelyautolle, joka kertoo tilan historiasta autokauppana.

Aluksi koko toisen kerroksen tila oli MatchOfficen käytössä, mutta kun MatchOffice avasi uuden toimiston Ukrainaan muutettiin osa Kööpenhaminan toimistosta coworking-tilaksi. 

"Sen jälkeen kun siirsimme IT-ostastomme Ukrainaan saimme yhtäkkiä paljon tilaa toimistoon. Sen sijaan, että tilat olisivat tyhjillään halusimme piristää ja virkistää sosiaalista työympäristöämme muuttamalla osat tilasta coworking-pisteiksi", toteaa MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff. 

Coworking-sopiikin toimitilakiinteistön henkeen erittäin hyvin, toimiihan katolla yksi ensimmäisistä jaetuista kaupunkipuutarhoista. 

 

 

Kiinteistön katolla toimiva kaupunkipuutarha ja ravnitola Øster Gro on tehnyt toimitilakiinteistön tunnetuksi mutta tuo myös yhteen kiinteistössä toimivat yritykset. Yhteistyö kaikkien toimitilakiinteistössä toimivien yritysten kanssa onkin tiivistä. Osoitteessa toimivat arkkitetitoimisto, konsulttitoimisto Think.dk ja moottoripyöräverstas Dead Cat Motorcycles ja Gro Spiseri. Yritykset pitävät yhteisiä tapahtumia kesäisin ja perjantaisin sekä monet työntekijät nauttivat päivittäin Gro Spiserin kaupunkipuutarhasta lounastauolla. "Ennen saatoimme kävellä lounastauolla korttelin ympäri, nyt voimme mennä nauttimaan auringosta ja puutarhasta yläkertaan", toteaa arkkitehtitoimistossa työskentelevä Hanne Vinkel Hansen. 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo