MatchOffice.fi on avannut ohjelmistokehitystoimiston Ukrainaan

MatchOffice.fi on avannut ohjelmistokehitystoimiston Ukrainaan

03
marras
2016
Iina Pyykkö
MatchOffice toimitilaportaali laajentaa ja on avannut toimiston Ukrainanssa yliopistokaupungissa Lvivissä. Keskellä kaunista vanhaa kaupunkia löytyy MatchOfficen uusi toimisto, josta käsin ohjelmistokehittäjät ylläpitävät MatchOffice-toimitilaportaalia.
03
marras
2016
Iina Pyykkö

Pohjoismaiden yksi suurimmista toimilaportaaleista MatchOffice, joka välittää toimitiloja yli 100 eri maassa, on avannut pysyvän toimiston Länsi Ukrainaan ohjelmistokehittäjille. 

Tällä hetkellä uudessa MatchOfficen IT-keskuksessa työskentelee viisi ohjelmistokehittäjää ja muutama markkina- ja kommunikaatioassistentti, mutta lähitulevaisuudessa MatchOffice palkanee lisää ukrainalaisia IT-alan ammattilaisia kehittämään MatchOfficen palvelua. 

"Hyvien ohjelmistokehittäjien löytäminen ja palkkaaminen ei ole helppoa, mikä on ollut meille kuten monelle muullekin IT-alan yritykselle suuri haaste. Viime vuosien aikana osa IT-toiminnoista on tehty Ukrainasta käsin toimistohotellista, mutta nyt hallituksessa päätimme siirtää koko IT-osaston Ukrainaan."

"Olemme nyt mielenkiintoisessa kehitysvaiheessa positiivisena haasteena rakentaa yritysidentiteetti ja työkulttuuri, jossa yhdistyvät entiset ja uudet toimintatavat ja -kulttuurit", toteaa MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff.

 

Pysyvä työidentiteetti

MatchOfficen uusi Ukrainan IT- ja toimistolokaatio sijaitsee historiallisessa yrityskaupungissa Länsi-Ukrainassa, 40 km Puolan rajalta. 

"Yhdeksän kymmenestä eurooppalaisesta yrityksestä, jotka toimivat Lvivissä, pitävät vain pientä osaa toiminnoista Ukrainanssa kun päätoimistot edelleen toimivat muualla Euroopassa." 

"Päätimme siirtää IT-osaston kokonaisuudessaan Ukrainaan, koska ukrainalaiset työntekijämme kokivat tämän tärkeäksi. He tunsivat, että pysyvä toimisto antaa heille myös pysyvämmän työidentiteetin ja vahvemman työkulttuurin", toteaa Dalhoff.

Nyt MatchOfficen Ukrainan toimistolla on myös Facebook-sivut ja MatchOffice Ukrainan toimitilaportaali on kehitteillä.

 

Oma tukikohta

"Uusi toimistomme on erittäin kotoisa ja se on nyt meidän oma tutkikohta. Tämä entinen asunto on muutettu toimistoksi." 

"Toimistossa on tasokas keittiö, suuri kylpyhuone ja kolmas toimistotila, jota käyttävät copywriterit ja markkinointiassistentit", selittää MatchOfficen uusi ohjelmistokehittäjä Alex Zhogolev (etualalla oikeanpuoleisessa kuvassa).

 

"Lisäksi meillä on suuri parkeve, josta on kaunis näkymä yli kaupungin ja jota usein käytämme kun pidämme pienen tauon työnteosta. Parvekkeelta voit kuulla kaupungin äänet, mikä luo tunteet siitä, että olet osa vilkasta kaupungin sykettä."

Kolme MatchOfficen uudesta ohjelmistokehittäjästä - Vasilij Melnychuk, Anton Maminov ja Alex Zhogolev - palasivat juuri Tanskasta, jossa he tutustuivat MatchOfficen toimintaan ja ohjelmistoihin lokakuun ajan MatchOfficen pääkonttorissa Kööpenhaminan Osterbrossa. 

 

Hyödyllinen vierailu

"Se oli innostavaa, tuotteliasta ja erittäin tehokasta työskennellä pari viikkoa Tanskan päätoimistossa, jossa koko IT- ja suunnittelutiimi pääsivät katsomaan ja suunnittelemaan asioita yhdessä."

"Nyt kun tunnemme toisemme ja työskentelytapamme paremmin, on paljon helpompi työskennellä yhdessä ja kysyä kysymyksiä tanskalaisilta kollegoilta myös etänä." 

"Yhdessä tekeminen on nyt paljon tehokkaampaa ja tuotteliampaa, mikä tuo lisäarvoa paitsi yritykselle mutta myös asiakkaille", sanoo Zhogolev.

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo