arrow_upward

Helsinki

Helsinki on vilkas ja jatkuvasti kehittyvä kaupunki. Kaupungin kasvu jatkuu voimakkaan muuttovirran seurauksena ja työvoiman saatavuus pysyy korkeana. Helsinki on 760 000 työpaikkaa käsittävän talousalueen keskus ja yritysten suhdannenäkymät ovat yleisesti hyvät. Keskeisenä menestystekijänä on...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Vapaat toimitilat Helsingissä


Helsinki on muuttumassa monikeskustaiseksi metropolialueeksi, jonka työpaikka-alueet ovat hajautuneet kaupunki eri osiin. Nykyisiä keskeisiä toimistotila-alueita ydinkeskustan lisäksi ovat esim. Pitäjänmäki, Sörnäinen, Ruoholahti, Kallio, Käpylä ja Meilahti. Kalasatama, Jätkäsaari ja Pasila puolestaan ovat esimerkkejä perinteisistä yritysalueista, joille lähiaikoina toteutetaan uusia toimistotilahankkeita. Ruoholahti-Jätkäsaaren alue nostanee suosiotaan uuden länsimetron valmistuttua ja jo nyt alueille on kaavailtu uutta toimistotilaa ja asuinrakennuksia. Sörnäisen itäisessä nurkassa sijaitsevaan Kalasatamaan on suunnitteilla 390 000 kerrosneliötä toimitiloja, 1 000 000 neliötä asuintilaa sekä kauppa- ja elämyskeskus REDI. Toimitilakysyntää tulee nostamaan myös länsimetro, jonka reitti kulkee Kalasataman ohi. Kalasatama kehittyneekin lähivuosien aikana yhdeksi Helsingin innovatiivisimmista yritysalueista. Myös Pasilan kiinnostavuus tulee lisäantymään entisestään rakenteilla olevien Tripla- ja Kehärata –hankkeiden ansiosta. Pasilan saatutettavuus kasvaa entisestään ja alueelle nousee niin uusia toimitiloja, asuintilaa ja hotelleja, kuin myös uutta liike- ja kulttuuritoimintaa. Helsingin etuna yritysten sijoittumisessa onkin ehdottomasti monipuolinen toimitilavalikoima.

Kasvavat toimitilat Helsingissä

Helsingissä on meneillään mielenkiintoisia uudisrakennusprojekteja. Helsingin Kalasatamaan uudelle asuinalueelle nousee Helsingin ensimmäisiä pilvenpiirtäjiä, joista kaupungissa haaveiltiin jo 100 vuotta sitten. REDIn kuusi asuintornia, yksi toimisto- ja yksi hotellitorni kurottavat korkeimmillaan jopa 132 metriin. Tornien juuressa, puistojen ja rantapromenadin ympäröimänä, on Helsingin kantakaupungin suurin kauppa- ja elämyskeskus. REDIn tornit nousevat Kalasataman rannoille seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Kauppakeskus avataan kokonaisuudessaan 2018, ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan arviolta 2018 ja koko REDI valmistuu 2022 mennessä. Toinen kaupunkikuvaa mullistava rakennuskokonaisuus on YIT-rakannusyhtiön Tripla-projekti. Keski-Pasilasta tulee Triplan myötä Helsingin uusi ja elävä keskus ensi vuosikymmenen alussa. Tripla on kolmen korttelin kokonaisuus, johon kuuluu kauppakeskus, pysäköintilaitos, joukkoliikenneasema, asuntoja, hotelleja ja toimistoja. Myös uuden Jätkäsaaren rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Jätkäsaaren sijainti aivan keskustan tuntumassa tuo oman lisänsä Helsingin siluettiin. Jätkäsaari ja Telakkaranta rakennetaan Helsingin eteläkärkeen osaksi kantakaupunkia ja avomeren äärelle. Alueilla asutaan ja työskennellään tulevaisuudessa kaupunkimaisessa ympäristössä, jossa monipuoliset palvelut ja julkisen ja kevyen liikenteen reitit ovat käden ulottuvilla. Jätkäsaaressa toimii myös vilkas matkustajasatama, josta on hyvät laivayhteydet Tallinnaan ja Pietariin.

Vuokraa toimitilat yrityskeskittymästä

Helsingin seudun merkitys Suomen suurimpana yrityskeskittymänä vahvistuu koko ajan. Helsinki ja sen lähialueet ovat ylivoimaisesti Suomen tärkein yritystoiminnan keskittymä. Alueella asuu neljäsosa koko maan väestöstä ja täällä sijaitsee suuri osa maassa toimivien yritysten toimipaikoista. Helsingin seudulla syntyy lähes 50 prosenttia koko maan kaikkien yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta. Helsingin ja sen lähiseudun yritysten nimet ovat tuttuja kotimaisesta ja kansainvälisestä liike-elämästä. Suomen suurin yritys on öljy-yhtiö Neste Oil, jonka liikevaihto viime vuonna oli noin 15 miljardia euroa. Sen pääkonttori sijaitsee Helsingin naapurikaupungissa Espoossa. Samasta kaupungista löytyy Suomen toiseksi suurin yritys, nykyisin televerkkoihin keskittynyt Nokia, jonka liikevaihto vuonna 2015 oli vajaat 13 miljardia euroa. Jos ja kun Nokian Alcatel-Lucentin osto toteutuu, parin vuoden kuluttua Nokia on taas Suomen suurin yritys liikevaihdolla mitattuna, sillä Alcatel-Lucentin liikevaihto on noin 13 miljardia euroa. Pääkaupunkiseudun muita tunnettuja yrityksiä ovat muun muassa Stora Enso, UPM-Kymmene, Kesko, OP-ryhmä, Kone ja SOK, Microsoft, Outokumpu, Sampo, Ilmarinen, Varma, Metsä Group, Wärtsilä, Fortum, Finnair ja Teboil. Pääkaupunkiseudun yritystoiminta on monimuotoista ja suuryhtiöitä on alueella useita. Yrityksen asiakaskunnan kannalta tämä on hyvä asia muistaa ja toimitila -paikkakuntana Helsinki onkin varteenotettava vaihtoehto. Helsingin seudulla on hyvät mahdollisuudet oman liiketoiminnan kasvattamiseen ja seudun suuresta asukasmäärästä johtuen myös asiakaskuntaa on tavoitettavissa enemmän kuin muualla maassa. Alueella on osaavaa työvoimaa ja toimitilojakin rakennetaan jatkuvasti lisää.

Lue lisää Helsinki WikiEstate
star
star
star
star
star
4.0 ääntä 5 / 1 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä