arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Toimistohotelli oslo

Vihreä toimistotalo pyöräilijoille ja sähköautoilijoille

15
huhti
2016
Petra Teräntö
Oslon sydämeen rakennetaan Euroopan vihreintä toimistoa. OsloSolar, joka tuottaa enemmän energiaa kuin mitä käyttää, tarjoaa parkkipaikkoja vain pyörille ja sähköautoille.
15
huhti
2016
Petra Teräntö

OsloSolar on ultramoderni ja ympäristöystävällinen huipputason kaupunkikonttorirakennus, joka laajimmassa mahdollisessa mittakaavassa huomioi sähköautoilijoiden ja pyöräilevien työntekijöiden tarpeet.

Oslon kaupunki kuvaili tällä tavalla suunnitteilla olevaa toimistopilvenpiirtäjäänsä sen voittaessa syksyllä kansainvälisen arkkitehtuuri- ja innovaatiokilpailun.

”Tavoitteenamme on  rakentaa ikoninen ja innovatiivinen nollaenergiarakennus, missä arkkitehtuuri käy käsi kädessä ympäristöinnovaatioiden ja kaupunkikehityksen kanssa. Rakennus, mikä mm. tarjoamiensa pyöräilyratojen ja sähköautoilua tukevien ratkaisujen ansiosta on pioneeri alallaan.”

 ”Tänä päivänä kaupungit vastaavat 40 % maailman energiankulutuksesta ja päästöistä – OsloSolar haluaa näyttää, kuinka oikeanlaisen rakentamisen avulla on mahdollista päästä pois tästä epätasapainotilasta”, kertoo projektin kehityspäällïkkö Kristin Haug Lund.


Ajo-oikeus pyörille

Toimistorakennukseen tullaan varaamaan 500 pysäköintipaikkaa pyörille, pyörien korjausasema, pyörien pesupaikka, viihtyisät pukeutumis- ja pesutilat sekä 10 sähköauton latauspistettä.

Rakennuksen yksi silmiinpistävävimmistä piirteistä tulee olemaan massiivinen ramppi, joka johtaa talon pyöräilevät työntekijät, vierailijat sekä muut käyttäjät suoraan talon sisään. 

 

                   

 

Vinokatto kattaa yhteensä 8300 m2 aurinkopaneeleja, joiden lasketaan tuottavan yhteensä 1 420 000 kilowattituntia sähköä vuodessa. Katto rakennetaan auringon suuntaan niin, että tuotettu energian määrä pystytään maksimoimaan päiväsaikana.

Toimistorakennuksen luoteissiipi sekä suurta luolaa muistuttava lasiatrium tullaan kattamaan sammalein täytetyillä paneeleilla, joiden tarkoitus on tuoda tiloihin raikasta ilmaa sekä viilentää niitä luonnonmukaisella tavalla. Viheralueella halutaan houkutella myös lintuja ja lepakkoja.

 

Toimistoja 110 metrin korkeudessa

OsloSolar on suunniteltu oslolaisen Code Architects arkkitehtitoimiston toimesta ja tiiviissä yhteistyössä Rambøllin sekä Norjan Energiatekniikan instituutin kanssa. Hanke on myös osa FutureBuilt ohjelmaa, joiden kaikkiaan 50 pilottiprojektia ovat kaikki tunnettuja kasvihuonepäästöjä minimoivista ratkaisuistaan.

110 metriä korkea toimistoraknnus tulee valmistuessaan seisomaan Norjan korkeimman rakennuksen, 117 metrin korkuisen Oslo Plaza hotellin naapurissa. OsloSolar on tällä hetkellä kuitenkin vasta suunnitteluvaiheessa, eikä tämän majesteettisen ja ympäristöä kunnioittavan talon lopullinen valmistumispäivä ole vielä tiedossa.●

 

Lue lisää OsloSolarista:
Hundreds of Spaces For Bikes - but None for Gas Cars

 

 

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.