Vihreä toimistotalo pyöräilijoille ja sähköautoilijoille

Vihreä toimistotalo pyöräilijoille ja sähköautoilijoille

15
huhti
2016
Petra Teräntö
Oslon sydämeen rakennetaan Euroopan vihreintä toimistoa. OsloSolar, joka tuottaa enemmän energiaa kuin mitä käyttää, tarjoaa parkkipaikkoja vain pyörille ja sähköautoille.
15
huhti
2016
Petra Teräntö

OsloSolar on ultramoderni ja ympäristöystävällinen huipputason kaupunkikonttorirakennus, joka laajimmassa mahdollisessa mittakaavassa huomioi sähköautoilijoiden ja pyöräilevien työntekijöiden tarpeet.

Oslon kaupunki kuvaili tällä tavalla suunnitteilla olevaa toimistopilvenpiirtäjäänsä sen voittaessa syksyllä kansainvälisen arkkitehtuuri- ja innovaatiokilpailun.

”Tavoitteenamme on  rakentaa ikoninen ja innovatiivinen nollaenergiarakennus, missä arkkitehtuuri käy käsi kädessä ympäristöinnovaatioiden ja kaupunkikehityksen kanssa. Rakennus, mikä mm. tarjoamiensa pyöräilyratojen ja sähköautoilua tukevien ratkaisujen ansiosta on pioneeri alallaan.”

 ”Tänä päivänä kaupungit vastaavat 40 % maailman energiankulutuksesta ja päästöistä – OsloSolar haluaa näyttää, kuinka oikeanlaisen rakentamisen avulla on mahdollista päästä pois tästä epätasapainotilasta”, kertoo projektin kehityspäällïkkö Kristin Haug Lund.


Ajo-oikeus pyörille

Toimistorakennukseen tullaan varaamaan 500 pysäköintipaikkaa pyörille, pyörien korjausasema, pyörien pesupaikka, viihtyisät pukeutumis- ja pesutilat sekä 10 sähköauton latauspistettä.

Rakennuksen yksi silmiinpistävävimmistä piirteistä tulee olemaan massiivinen ramppi, joka johtaa talon pyöräilevät työntekijät, vierailijat sekä muut käyttäjät suoraan talon sisään. 

 

                   

 

Vinokatto kattaa yhteensä 8300 m2 aurinkopaneeleja, joiden lasketaan tuottavan yhteensä 1 420 000 kilowattituntia sähköä vuodessa. Katto rakennetaan auringon suuntaan niin, että tuotettu energian määrä pystytään maksimoimaan päiväsaikana.

Toimistorakennuksen luoteissiipi sekä suurta luolaa muistuttava lasiatrium tullaan kattamaan sammalein täytetyillä paneeleilla, joiden tarkoitus on tuoda tiloihin raikasta ilmaa sekä viilentää niitä luonnonmukaisella tavalla. Viheralueella halutaan houkutella myös lintuja ja lepakkoja.

 

Toimistoja 110 metrin korkeudessa

OsloSolar on suunniteltu oslolaisen Code Architects arkkitehtitoimiston toimesta ja tiiviissä yhteistyössä Rambøllin sekä Norjan Energiatekniikan instituutin kanssa. Hanke on myös osa FutureBuilt ohjelmaa, joiden kaikkiaan 50 pilottiprojektia ovat kaikki tunnettuja kasvihuonepäästöjä minimoivista ratkaisuistaan.

110 metriä korkea toimistoraknnus tulee valmistuessaan seisomaan Norjan korkeimman rakennuksen, 117 metrin korkuisen Oslo Plaza hotellin naapurissa. OsloSolar on tällä hetkellä kuitenkin vasta suunnitteluvaiheessa, eikä tämän majesteettisen ja ympäristöä kunnioittavan talon lopullinen valmistumispäivä ole vielä tiedossa.●

  

 

 

 
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo