Tulevaisuustehdas - Inspiroiva ja innovatiivinen toimistohotelli Tanskan Fynillä

Tulevaisuustehdas - Inspiroiva ja innovatiivinen toimistohotelli Tanskan Fynillä

05
huhti
2016
Petra Teräntö
Luovaa henkeä ja inspiraatiota uhkuva toimistohotelli Tulevaisuustehdas Tanskan Fynin saarella on kehittynyt vahvaksi brändiksi ja verkostoitumispaikaksi.
05
huhti
2016
Petra Teräntö

Aivan Svendborgin juna-aseman naapurissa, Tanskan Fynin saaren satama-alueella on toimistohotelli Fremtidsfabrikken, vapaasti käännettynä ’Tulevaisuustehdas’, joka sulautuu saumattomasti tehdasmaiseen ja rustiikkiseen satamaympäristöönsä. 

MatchOffice on järjestänyt tapaamisen toimistohotellin johtajan, Susanne Linnet Aagaardin, kanssa. 

 

Ensin syntyi verkosto – sitten yritys

Susanne

Susanne toivottaa minut hymyillen tervetulleeksi ja käymään peremmälle talon lukemattomiin huoneisiin, joista lähes kaikista on näkymä satamaan. Hän kertoo, että toisin kuin useimmissa toimistohotelleissa, Tulevaisuustehtaan verkosto ja yhteisö oli olemassa jo paljon ennen kuin itse toimistohotelli perustettiin. 

”Tulevaisuustehdas aloitti toimintansa oikeastaan kykyjen kehittämishankkeesta, jonka tavoitteena oli luoda kasvua ja kannustaa yritysten verkostoitumiseen Etelä-Fynin alueella. Projektin tuloksena syntyi vahva verkosto, jonka toive oli lopulta muuttaa yhteisiin tiloihin. Talon henkeen on tästä syystä alusta lähtien kuulunut yhteistyön tukeminen ja sparraus”, kertoo Susanne Linnet Aagaard.

Kunnan tuki ja yhteistyö tulevien tilojen käyttäjien kanssa sai aikaan sen, että aiemmasta linja-auto asemasta muokkautui inspiroiva toimistohotelli. Koska Tulevaisuustehdas oli ollut hankkeesta vastuussa, oli luonnollista että myös toimistohotellille annettiin sama nimi – nimen johdosta myös tilat sisustettiin tehdasmaista ilmapiiriä henkiviksi.

 

Sisustuksen kolme teemaa

Toimistoyhteisön sisustukseen on panostettu tavanomaista enemmän. Sisustuksessa on kunnioitettu seuraavia teemoja: Etelä-Fynin maisemia, näkymää maailmaan sekä tulevaisuuteen suuntautuvaa kaukokatseisuutta. Ensimmäisen kerroksen toisessa päässä on kahvila, jossa teema ’näkymä maailmaan’ tulee esiin esim. seinällä roikkuvasta maailmankartasta. Tilasta on luonnollisesti näkymä myös Svendborgin sunttiin. 

foto skaov

 

Toisissa kerroksissa on sekä yhden että usemman hengen neuvottelutiloja, joissa peilataan Etelä-Fynin alueen maisemia ja tunnelmia.

”Täältä löytyy mm. toimistotila ’Metsä’, jossa on luonnonmukainen tunnelma sekä tammilehviköin kuvitettu katto. Meillä on myös toimistotila ’Meri’, jonka seinät on tapetoitu aaltoja ja vaahtopäitä kuvaavin tapetein. Luonnon tuominen sisätiloihin antaa voimaa ja energiaa”, toteaa Aagaard.

Talon ylimpään kerrokseen on rakennettu viihtyisä rentoutumis- ja oleskelutila, joka on sisustettu luolateemalla. Tunnelmaa on saatu vanhoista, kotoisen oloisista huonekaluista. Kerroksesta on pääsy kookkaalle kattoterassille, josta on panoramanäkymä merelle.

 

fabrikken

 

 

Luovat tilat luoville ihmisille

Talon vuokralaisiin lukeutuu sekä juuri toimintansa aloittaneita startup -yrityksiä että tänne muualta etabloituneita yrittäjiä. Yhteistä heille kaikille on työskentely luovalla alalla. ”Jopa palveluhenkilökuntamme on luovaa. Talon isäntä esimerkiksi on kirjailija ja avustajamme sisustaja sekä keramiikkataiteilija”, kertoo Aagaard hymyillen.  

Seuraava askel on, että talon päädyt maalataan ja koristellaan sekä kansainvälisen että paikallisen taiteilijan toimesta. Tämän lisäksi Tulevaisuustehdas avaa uuden toimistoyhteisön lähistölle. Uusien tilojen vuokralaiset tulevat olemaan IT- sekä luovan ja merenkäyntialan alan yrityksiä. 

  

Päivittäinen työskentely Tulevaisuustehtaalla

Mutta millaista sitten on olla töissä täällä? Vierailuni aikana juttelin muutaman toimistohotellin vuokralaisen kanssa heidän päivittäisestä työstään ’Tulevaisuustehtaalla’.

 

Allan Bojsenilla on IT-yritys Bojesen IT, joka tarjoaa apua yrityksille heidän päivittäisessä työssään.

Mistä syystä vuokrasit toimiston Tulevaisuustehtaan tiloista?

”Toimin ensin ohjaajana eräässä Tulevaisuustehtaan hankkeessa. Täällä ollessa minulle selvisi, että tämä ympäristö on kiinnostava ja sopii minulle hyvin. Kun toimistohotelli avasi ovensa onnistuin saamaan tilan omalle yritykselleni ja kaikki on sittemmin toiminut hienosti. Sekä toimintaympäristö että ihmiset ovat inspiroivia. Täällä on vauhti päällä ja ympäristö on dynaaminen. Ja täällä on aina joku joka tarvittaessa sparraa ja antaa taustatukea. Sitä osaavat arvostaa erityisesti nuoret yritykset. Tätä tapahtuu useasti yhteisten lounaiden yhteydessä tai kun ihmiset tapaavat aulassa tai portaikossa. Me autamme toisiamme myös uusien asiakkaiden haussa. Sosiaalinen elämä ja yhteisön jäsenyys tuovat lisäarvoa.  

Minkälaista on työskentely toimistohotellissa?

Fyysisellä ympäristöllä on suuri merkitys minulle. Minulla on fantastinen näköala ja tunnen itseni etuoikeutetuksi. Tilat ovat inspiroivat ja ilmapiiri on mahtava. Se lisää hyvinvointia ja tunnetta, että on oikeassa paikassa. Myös vierailulle tulevat asiakkaani suhtautuvat positiivisesti paikkaan. 

 

Lasse Ragnstrupilla on yritys, FACTORYHOUSE, joka toimii kiinteistökehityksen alalla.

Millaiseksi koet työskentelyn Tulevaisuustehtaalla?

hej

”Tämä on upea paikka, jossa ihmissuhteet ovat toimivat. Minulla on aiemmin ollut toimisto eräässä toimistohotellissa Kööpenhaminassa, mutta siellä ihmissuhteista ei muodostunut niin vahvoja – niille ei yksinkertaisesti ollut sijaa. Täällä saan rahoilleni enemmän vastinetta, ja myös paremman työrauhan.

Mikä on parasta täällä työskentelyssä?

"Täällä on kotoisaa ja viihtyisää ja asiat on järjestetty kiitettävästi. Täällä on myös todella hyvä kahvila, jossa käyn useasti. Ihmiset ovat lämminhenkisiä ja mukavia. Tämä on hyvin sosiaalinen ympäristö. On aina kiinnostavaa ja ilahduttavaa kuulla, kuinka täällä olevat startup -yritykset ovat menestyneet ja onnistuneet projekteissaan. " 

   

Mette Theisen Moses, graafinen suunnittelija ja Reklamepigen yrityksen omistaja.

Mistä syystä vuokrasit toimiston Tulevaisuustehtaan tiloista?

dame

”Olin tätä ennen työskennellyt kotoota käsin, mutta kaipasin ympärilleni sosiaalista yhteisöä. Kun kuulin tästä projektista, ajattelin että tätä pitää päästä kokeilemaan.”

Millaiseksi koet työskentelyn Tulevaisuustehtaalla?

”Työskentely täällä osoittautui hyväksi valinnaksi. Olen saanut useita uusia asiakkaita täällä olevan verkoston avulla. Kutsuisin yhteisöä täällä jopa perheeksi, sillä tunnemme toisemme niin hyvin.”

”Omasta mielestäni työskentelystä on tullut mukavampaa. Työnteolle on täällä annettu niin hyvät raamit, että myös suorituskykyni on noussut. Näköala on ihana ja kesäisin käytän usein myös kattoterassia työntekoon. Lisäksi täällä on aina mukavia, hauskoja ja luovia kollegoita, joiden kanssa voi jutella. ●

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo