Sulje toimisto - etätyöpäivät parantavat työtehokkuutta

Sulje toimisto - etätyöpäivät parantavat työtehokkuutta

12
loka
2018
Iina Pyykkö
Toimisto voi olla varsin meluinen ja rauhaton työympäristö, erityisesti yhä suositumpien avotoimistojen jatkuva vilske ei sovi keskittymistä vaativaan työhön. Etätyöpäivien pitäminen voi olla kannattavaa!
12
loka
2018
Iina Pyykkö

"Ajatus, että työntekijöiden tulee istua työpöydän ääressä koko työpäivä on nykyään jo vanhanaikaista", toteaa amerikkalainen kauppatieteiden professori Nicholas Bloom Standfordin yliopistosta.

Bloom oli mukana tutkimuksessa, jossa kahden vuoden ajan seurattiin ja testattiin voiko Shanghailainen yritysjätti ja sen 30 000 työntekijää parantaa tulosta vähentämällä toimistotiloja ja siis lisäämällä etätyöpäiviä ja -mahdollisuuksia.

Tutkimusryhmä jakoi osallistujat kahteen ryhmään, toiset työntekijät tekivät etätöpäiviä kun toiset työntekijät tekivät töitä perinteisesti joka päivä toimistossa. Tulokset osoittivat, että ryhmä joka työskenteli kotoa 9 kuukautta käyden toimistolla vain kerran viikossa, itse asiassa työskentelivät jopa 13,5% tehokkaammin kuin ryhmä, jotka istuivat toimistossa.

 

Etätyöpäivät tuovat säästöä yritykselle

"Tulokset olivat hämmästyttäviä. Tutkimuksessa lähdettiin selvittämään, voisiko säästö toimistokuluissa olla niin iso, että se kannattaisia olettaen että kotona työskentely on tehottomampaa ja hitaampaa."

"Mutta sen sijaan tulokset osoittivat aivan muuta! Kotona työskentelevät itseasiassa tekivät töitä 13,5% tehokkaammin verrattuna kollegoihin toimistossa", sanoo tutkija Nicholas Bloom.

 

Kotona työskentelevät jopa 13,5% tehokkaammin kuin kollegat toimistossa.

 

"Toisin sanoen, ne työntekijät, jotka tekivät etätöitä tekivät päivän enemmän töitä viikossa verrattuna toimistossa työskenteleviin. Ja samalla myös vähemmän lopettamisia - ei kovin yllättävää, että kotona työskentelevien keskuudessa työtyytyväisyys lisääntyi."

Tutkimuksen jälkeen yritys ilmoitti säästäneensä 1 900 dollaria per kotona työskentelevät työntekijä. Ja tutkimustuloksista innostuneena, yritys antoi kaikille työntekijöille mahdollisuuden valita etätyöskentely päiviä.

 

Etätyö lisääntynee yhä

Tutkija Nicholas Bloom arvioi, että etätyöntekijät ovat tehokkaampia koska keskittyminen on tehokkaampaa ja työpäivää ei varjosta stressaavat työmatkat aamuisin ja iltaisin. Erityisesti aamuisin työntekijöiden tehokkuus on huipussaan ja tämä aika usein valitettavasti kuluu aamuruuhkassa.

"Tutkimustuloksia selittää osaltaan myös rauhallisempi työympäristö. Toimistot, erityisesti avotoimistot ovat erittäin häiritseviä ja meluisia", Nicholas Bloom lisää.

Valitettavasti suurin osa työntekijöistä on sidottu toimistoihin. Yhdysvalloissa tehty tutkimus osoittaa, että vielä jopa kolmas amerikkalaisista toimistotyöntekijöistä istuu toimistoissa. Ennuste on, että vuoteen 2020 mennessä jopa puolet toimistotyöntekijöistä tekevät etäpäiviä.

 

 

Alankomaissa ollaan jo hyvää vauhtia menossa tätä kohti. Eurostatin kesäkuussa 2018 tuottama tutkimus osoittaa, että 13,7% hollantilaisista työntekijöistä on mahdollisuus tehdä osittain töitä kotona, mikä on suurempi kuin missään muussa EU-maassa.

 

Työyhteisön merkitys ei " vähene

"Etätyö myös heikentää sidettä työyhteisöön ja vähentää sosiaalisuutta. Tämä ei ole ongelma, jos etätyö on osittaista ja työyhteisö on tiivis ja vahva."

"Päivittäinen small talk kollegoiden kanssa ja sosiaaliset kanssakäymiset ovat tärkeä osa työpäivää ja työhyvinvointia, mitä ei tulisi aliarvioida", alleviivaa tanskalainen työyhteisöjä tutkiva professori Karen Albertsen.

Toimistohotellit ovatkin erinomainen vaihtoehto kotitoimistolle. Toimistohotellissa joustavuus yhdistyy työyhteisöon, ja tuo vaihtelua työpäiviin.

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo