Miten työpaikkasi ja työelämäsi saavuttavat hybridimenestyksen?

Miten työpaikkasi ja työelämäsi saavuttavat hybridimenestyksen?

28
helmi
2023
Steen Uno
On kulunut vuosi viimeisimpien koronavirus-sulkujen jälkeen, ja yritykset keskittyvät kiireesti luomaan toimistoympäristöihinsä joustavuutta ja kokonaisvaltaisuutta. Näin työntekijöiden olisi mielekästä ja houkuttelevaa lähteä kotitoimistosta uuteen hybridityöpaikkaan.
28
helmi
2023
Steen Uno
Koronaviruksen aiheuttamien sulkemisten jälkeen monet yritykset tunsivat jääneensä tyhjiöön, jossa ne eivät uskaltaneet sulkea tai muuttaa tyhjiä toimistotilojaan, vaikka useat niiden työntekijät jatkoivat kotoa käsin työskentelyä vuoroviikoin.

Nykyään ne ovat keskittyneet entistä enemmän työympäristöjensä kokonaisuuteen ja tarpeisiin, jotka niiden on täytettävä. Näin työntekijät voivat kokea fyysisiin toimistotiloihin menemisen jälleen mielekkääksi, tyydyttäväksi ja jopa houkuttelevaksi.

Yksittäisen yrityksen on löydettävä ja luotava sellaisia inspiroivia malleja ja luovia työtiloja, jotka houkuttelevat hybridityötä tekeviä työntekijöitä kulkemaan toimistoyhteisöönsä hoitamaan päivittäisiä tehtäviä kotona työskentelyn sijaan.

Maailmanlaajuiset sisustussuunnittelijat keskittyvät kiireesti muuttamaan yritysten toimistotiloja joustaviksi ympäristöiksi, jotka omaksuvat uudet hybridityöntekijöiden työnkulut. Nämä tekivät vakuuttavan läpimurron pandemian ja maailmanlaajuisten työsulkujen aikana.

 

Toimintoperusteinen

"Yritysten on ennen kaikkea ymmärrettävä, että niiden nykyaikaisesti suunnitellut toimistotilat eivät ole samanlaisia kuin toimintapohjaiset työympäristöt - usein jopa kaukana niistä.

Hybridi työelämäämme tukee parhaiten hyvin suunniteltu toimintapohjainen työympäristö, joka tuottaa yhteistyötä, yhteenkuuluvuutta ja uppoutumista. Erilaisille työnharjoittamisen tavoille on oltava riittävät tilat ja välineet", tanskalaisen LAIKA Space Designin perustaja ja toimitusjohtaja Lene Becker huomauttaa.

 


  Hybridityöelämää tukee parhaiten työympäristö, joka tarjoaa tilaa yhteistyölle ja 
uppoutumiselle.
                                                                                                   Photos: LAIKA Space Design

 

 

Lene Becker kirjoitti ja julkaisi hiljattain kirjan The hybrid work life, jossa keskitytään globaalien työmarkkinoiden uusiin joustaviin ja yksilöllisiin työjärjestelyihin.

Kirjassa ehdotetaan muun muassa, että yritykset tarkastelevat työtilojaan läpitunkevan kriittisin silmin ja panevat jaetun toimistoympäristönsä niin sanotun ´hotellitestin´ alle.

 

Hotellitesti

"Kun hotellihuoneessa nukuttu yö on huonompi kuin kotisängyssä nukuttu yö, saatat miettiä, miksi haluaisit yöpyä hotellissa. Samoin tekevät työntekijät, jotka pandemian aikana kokivat kotitoimistonsa tehokkaimmaksi ja mukavimmaksi.

Ja jos Wi-Fi on toimistossa huonompi, työtilat nuhjuiset ja kahvi ohuempaa, miksi tulla sinne? Miksi työntekijän pitäisi käyttää aikaa ja rahaa työmatkoihin paikkaan, jossa toimistotehtävien puitteet ovat huonommat kuin kotona?" Lene Becker kysyy.

 

 
 "Jos toimiston Wi-Fi on huonompi, työtilat nuhjuiset ja kahvi ohuempaa, niin miksi haluaisin 
tulla?" Tanskalaisen LAIKA Space Designin toimitusjohtaja Lene Becker kysyy uudessa
kirjassaan The hybrid work life.

 

Hotellitesti voi auttaa työnantajia ymmärtämään uusia normeja ja pelisääntöjä koskien työntekijöiden muuttunutta hybridityöelämää. Sen avulla voidaan keskittyä toimintoihin, joiden avulla työntekijät voivat saada toimistosta houkuttelevamman vaihtoehdon kotitöihin verrattuna.

Tämä kokemus voi olla mitä tahansa inspiroivista ja viihtyisistä puitteista epäviralliseen yhteistyöhön ja sosiaaliseen kanssakäymiseen kollegoiden kanssa, suunniteltuihin hiljaisiin alueisiin yksilöllisesti keskittyvää työskentelyä varten ja erityisen hyvään lounasbuffetiin ja kahviin.

Pääsy inspiroiviin tiloihin, kokousvaihtoehdot, tilat keskittymistä tai digitaalisia kokouksia varten, houkutteleva, identiteettiä luova sisustus viherkasveineen, tunnelma, yhteiset aktiviteetit, erityisen maistuvat kahvit ja paljon muuta.", tanskalainen työpaikkasuunnittelun asiantuntija luettelee.

 

 

Hyperluova

LAIKA Space Design on luonut hyperluovan, mukaansatempaavan ja aktiviteetteihin perustuvan työympäristön. Se sijaitsee Kööpenhaminassa vanhassa entisessä tehdasrakennuksessa, joka on varustettu inspiroivilla työpisteillä ja kaikentyyppisillä ja luokkaisilla tiloilla.

"Mind Mondays" -päivänä toimiston työntekijät kokoontuvat lounaan jälkeen 15 minuutin meditaatioon tai tiibetiläiseen meditaatioon, "Walking-Tuesday" -päivänä he lähtevät lounaskävelylle voileipien kera, ja keskiviikkoisin on vuorossa 15 minuutin liikuntaharjoitus. Joka toinen torstai kaikki työntekijät saavat viiniä ja pelejä, jotka usein liittyvät studiokokoukseen.

 

 LAIKA Space Design on perustanut itselleen hyper-luovan, sitouttavan ja aktiviteetteihin 
perustuvan työympäristön entiseen tehdasrakennukseen. 

 

"Olemme perustaneet tiloja yhteistyötä ja uppoutumista varten sekä Teamsin "kotitoimiston". Minun 40 kollegaani voivat työskennellä kotoa käsin enintään kahtena päivänä viikossa osastonsa esimiehen kanssa sovittaessa.

Uusi hybridi työelämä antaa meille loistavan tilaisuuden lisätä joustavuutta ja tasapainoa sekä miettiä uudelleen työpaikkaamme ja työntekijän kukoistusta.

Se on avoin ikkuna organisaatiokulttuurin ja työpaikan mielekkyyden uudistamiselle, jotta voidaan saavuttaa kaikkien aikojen paras työelämä", Lene Becker täydentää.   ●Lue lisää:
Laika-rumdesign.dk: Because space matters
Forbes.com: How to design hybrid workspaces that really work
Coworker.com: How to optimize your hybrid workplace for 2023
Entrepreneur.com: How to create a hybrid work environment that works for all generations

 

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo