Länsimetro yhdistää pääkaupunkiseudun suosituimmat yritysalueet

Länsimetro yhdistää pääkaupunkiseudun suosituimmat yritysalueet

15
helmi
2018
Iina Pyykkö
Länsimetro avasi vihdoin ensimmäiset pysäkkinsä syksyllä 2017 kun ratalinja Ruoholahdesta Matinkylään avattiin. Ykkösvaiheen metroasemat yhdistävät Helsingin vilkkaimmat yritysalueet. Matinkylä, Niittykumpu, Tapiola, Aalto yliopisto, Keilaniemi sekä Lauttasaari ja Koivuniemi ovat kaikki erinomaisia alueita sijoittua sekä kotimaisille että ulkomaaisille yrityksille.
15
helmi
2018
Iina Pyykkö

Länsimetron ensimmäisen vaiheen rataosuus avasi metroliikenteen Ruoholahdesta Matinkylään. Avattu rataosuus on 14 km pitkä ja sen varrella on seitsemän pysäkkiä, jotka sijaitsevat kaikki vilkkailla yritysalueilla. Länsimetro yhdistää toisiinsa Pääkaupunkiseudun suosituimmat Business Parkit ja länsimetro tuleekin olemaan vilkas rataosuus. Vierailimme metroasemilla ja katsoimme, millaiset mahdollisuudet yrityksillä on sijoittua Länsimetron varrelle. 

 

 

Lauttasaari

Lauttasaaren ja Koivoiaaren metroasema sijaitsee Lauttasaaren länsipäässä aivan Koivusaaren tuntumassa. Lauttasaareen kuuluva Koivusaari sekä Lauttasaari kauttaaltaan mielletään usein asuinalueiksi, mutta alueilla on myös paljon yritystoimintaa.Merellinen yritysalue kasvaa entisestään Länsimteron myötä ja alueelle avattiin vuonna 2016 muun muassa uusi suuri kauppakeskus 'Lauttis'. 

Noin viisi kilometriä kaupungista sijaitseva Lauttasaaren alueella on jopa 7 000 työpaikkaa. Helsingin Yrittäjät-järjestöllä on kaupunginosajaosto Lauttasaaaressa, joka on aktiivinen toimija alueella. Lauttasaaressa toimii pääsääntöisesti pk-yrityksiä. Monet digialan yritykset ja palveluyritykset ovat sijoittuneet Lauttasaareen. Alueella on myös kansainvälisiä yrityksiä ja suomalaisia toimijoita, jotka toimivat maailmanlaajuisesti. 

Lauttasaaressa toimii muun muassa Toimistohotelli Business Center Papula, joka tarjoaa moderneja täydenpalvelun työtiloja. 

 

Keilaniemi

Keilaniemi on yritysalueiden aatelia joka loistaa moderneilla toimistohotellikeskuksilla. Monet suuret suomalaiset ja kansainväliset yritykset ovat sijoittuneet Keilaniemeen, jossa on vuokrattavana 

myös suuria konttoreita. Maailmanluoka yritykset kuten Microsoft, Neste, Nestlé ja Nissan ovat vuokranneet toimitilat Keilaniemen yritysalueelta. 

Keilaniemen yritysalue sijaitsee vain 8 km päässä Helsingin keskustasta ja nyt metrolla kulkee Kielaniemestä päärautatieasemalle vain 10 minuutissa. Alueen suosiota lisää myös hyvät pyöräily- ja autoyhteydet. Lähes kaikki toimistohotellit Keilaniemessä tarjoavat yrityksille erinomaiset parkkitilat autoille ja pyörähallit. 

Sitä mukaan kun alue on lisännyt suositotaan yritysten keskuudessa, myös sen palvelut ovat parantuneet huomattavasti. Keilaniemessä on kaikki mitä nykyajan yritys tarvitsee. Toimistohotellit palvelevat yrityksiä ja tarjoavat mukavuuksia kuten ensiluokkaisia sosiaalitiloja ja maailmanluokan ravintoloita.  

Keilaniemessä on tarjolla paljon lyhytaikaisia työtiloja ja kokoustiloja. Katso myös toimistohotellitarjonta.

 

Aalto yliopisto

Aalto yliopiston metroasema on sijoitettu aivan yliopiston kampusen kupeeseen, Alvarin aukiolle. Opiskelijakylänä tunnettu Otaniemen alue on lisäksi merkittävä yrityskeskittymä. Erityisesti innovaatio- ja teknologian alan yritykset ovat sijoittuneet yliopiston läheisyyteen. 

Alueella toimivien yritysten päätoimialat ovat ohjelmistokehitys ja konsultointi sekä lisäksi alueella on jotain kemianalan yrityksiä. Toimitiloja alueella tarjoaa muun muassa Technopolis. 

 

Tapiola

Tapiola on yksi vanhimmista ja merkittävimmistä yritysalueista Espoossa ja pääkaupunkiseudulla. Tapiolassa työskentelee reilusti yli 40 000 henkilöä ja luku kasvaa vuosi vuodelta. Keskustan uudistamisprojekti, joka aloitettiin 2000-luvun alussa, on hetkellisesti vähentåanyt alueen suosiosta yritysten keskuudessa, mutta luku nousenee nyt taas Länsimetron myötä. Tapiolan uusi keskusta on kokonaisuudessaan valmis vuoteen 2020 mennessä. 

Tapiolan metroasema sijaitsee Tapiolakeskuksen sydämmessä. Alueella on paljon palveluita, liikkeitä ja ravintoloita sekä majoituspalveluita. Tapiolan keskusta on erinomainen valinta toimitiloille ja alueella on paljon toimistorakennuksia. Tapiolassa on useita tunnettuja yrityksiä kuten esimerkiksi LähiTapiolan pääkonttori. 

Tapiola on erinomainen sijoittumispaikka kaupanalan yrityksille ja alueella on vapaita vuokrattavia liiketiloja. Tapiola keskuksessa on myös coworking-tiloja vuokrattavana.

 

Niittykumpu 

Niittykumpu on kasvava yritysalue, jota Espoon kaupunki on viime vuosina kehittänyt entisestään. Nykyään alueelta löytyykin kattavat palvelut.  

Niittykummun metroaseman vieressä on autokauppojen keskittymä ja lisäksi lähialueille on sijoittunut monia keskikokoisia ja suuria yrityksiä. Esimerkiksi L´Orealin pääkonttori sijaitsee Niittykummussa ja IF-vakuutus on niin ikään sijoittunut alueelle. 

Teollisuuden alan yrityksilla on useimmilla omat toimitilakiinteistöt Niittykummussa, mutta alueella on myös vuokrattavat toimitiloja toimistohotellista. Esimerkiksi Sponda tarjoaa moderneja toimistohotellitiloja Kappelitiellä. 

 

Matinkylä

Matinkylän metroasema sijaitsee aivan suositon Iso-Omena kauppakeskuksen kulmalla. Iso-Omena on ennestään laajentunut vuonna 2017, mikä on ennestään lisännyt alueen vilkkautta. Kauppakeskuksessa on myös toimistotiloja tarjolla ylimmässä kerroksessa. Yhä useammat yritykset erityisest palvelusektorilta sijoittuvatkin Matinkylään. 

Yritysalueen valtteja ovat kauppakeskuksen lisäksi laajat palvelut. Matinkylässä on useita täytenpalvelun toimistohotelleita, jotka tarjoavat toimitiloja avaimet käteen -periaatteella. 

Matinkylän yritysalueen odotetaankin yhä kasvavan tulevaisuudessa ja Länsimetron myötä alueella odotetaan tulevan jopa 15 000 uutta työpaikkaa. Vuokrattavien toimitilojen valikoima niin ikään kasvaneen. Nyt alueella on vapaita toimistoja Iso Omenan läheisyydessä sekä Kuitinmëntiellä. Aivan metroaseman vieressä on myös vuokrattavana Reguksen kokoustiloja lyhytaikaiseen tarpeeseen. 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo