arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Flexible workspaces 1

Joustavat toimitilat nostavat suosiotaan 2019 ja kasvu jatkunee yhä vuoteen 2020

05
maalis
2019
Steen Uno
Joustavat toimitilat jatkavat kasvuaan kansainvälisillä toimitilamarkkinoilla ja innovatiiviset toimistoratkaisut nostavat yhä suosiotaan 2019 ja kasvu jatkunee myös vuonna 2020 osoittaa vasta julkaistu Catellan tutkimus.
05
maalis
2019
Steen Uno

 
Steen Uno

 

 

 

 

Joustavien toimitilojen ja innovatiivisten toimistoratkaisujen kysyntä on jatkanut tasaista kasvuaan myös vuonna 2019. Sama trendi jatkunee vahvana, arvioi Catellan vasta julkaistu tutkimus.

Catella arvioi, että tällä hetkellä Euroopassa on jo 2,9 miljoona neliömetrin verran uudenlaisia, joustavia toimitiloja. Tämä tarkoittaa, että joustavat toimitilat kattavat nyt jopa 1,5% kaikesta toimitila-alasta, joka on Euroopassa yhteensä noin 275 miljoona neliömteriä. 

”On ihan selvää, että tehokkuuden etsintä on parantanut toimitilaratkaisuja ja tehokkuus sekä joustavuus ovat myös tulevien vuosien trendejä. Samalla perinteiset toimistotilat jäävät taka-alalle”, todetaan Catellan tutkimuksessa.

Toimitilojen tehokkuus on yksi tärkeimpiä ominaisuuksia yhä kasvavissa kaupungeissa ja uudet työtavat vaativat joustavuutta. Nykyään suuremmatkin yritykset palkkaavat yhä enemmän freelancer-työntekijöitä palkallisten työntekijöiden sijaan – mikä asettaa uusia vaatimuksia toimitiloille. 

 

Toimitilojen suuri potentiaali

”On ihan selvää, että uudenlaisilla ja joustavilla toimitilaratkaisulla on suurta potentiaali toimitilamarkkinoilla. Juuri nyt markkinoilla näkyy, miten kysyntä on kasvanut erityisesti suurempien yritysten keskuudessa”, toteaa Hauke Haas, Ordnung Denmark yrityksen toimitusjohtaja. 

”Ordnung-yrityksessä yritämme vastata asiakkaiden vaatimuksiin. 98% toimistohotellien asiakkaista yhä haluavat joustavia mutta yksityisiä toimistotiloja ja vain kaksi prosenttia asiakkaista valitsevat yksinomaan modernin coworking-tilan.”

 


Joustavien, modernien ja innovatiivisten toimitilojen kysyntä jatkaa kasvuaan 
vuonna 2019 (Liva: Deskopolitan Paris)

 

Kasvaneesta kysynnästä ja suuresta kasvusta huolimatta, tarjonta on vielä varsin vaatimatonta jos katsotaan toimitilamarkkinoita kokonaisuudessa. Saksassa esimerkiksi joustavat uudenlaiset coworking-tilat kattavat 4,8% toimitilamarkkinoista. 

Vuonna 2019 toimitilamarkkinoilla keskitytään yhä vahvemmin joustaviin toimitilaratkaisuihin, erityisesti nuorekkaat yritykset luovat useampia coworking-tiloja toimitiloihin suurimmissa kaupunkikeskuksissa. 

 

Toimitilamarkkinoiden tuulet

Viime vuonna toimitilamarkkinoilla puhalsivat uudet tuulet kun yhä useampi yritys muutti niin sanottuihin flexi-tiloihin. Joustavien tilojen kysyntä lisääntyi 20% vuonna 2018, mikä on motivoinut toimitilatarjoajia luomaan uusia coworking-tiloja ja joustavia toimitilaratkaisuja. 

Asiantuntijat ennustavat, että vuoden 2019 loppuun mennessä jopa 40% coworking-yrityksistä on suuria yrityksiä, jotka vuokraavat 10 pöydän coworking-tiloja. 

 

 


Juuri nyt nähdään, että markkinoilla sijoitetaan joustaviin toimitiloihin erityisesti 
suurempiin joustotiloihin”, sanoo Hauke Haas, Tanskan yhden nopeimmin 
kasvavan toimistohotelliyrityksen Ordnungin toimitusjohtaja.

 

Toimitilatarjoajien suurin haaste onkin nyt tarjota suuremmassa määrin coworking-tiloja, jotka sopivat suurten yritysten tarpeisiin. Tällä hetkellä markkinat on tehty pienten start up -yritysten tarpeisiin, jotka ovat joustavien toimitilojen vielä tällä hetkellä suurin asiakaskunta. 

Kiinnostus on selkeästi noussut myös korporaatioiden keskuudessa samalla kun innovaatio-ajattelu, yhteistyö ja networking ovat nousseet hallitseviksi ideoiksi työmarkkinoilla, kuten Catellan tutkimuskin osoittaa. 

Coworking-tilojen nousu ja markkinoiden valloitus oli tasaista koko vuoden 2018. Trendiä johtavat Y-sukupolovi, digi-natiivit, start upit, jakotalous- ja innovaatio-ajattelun nousu. Kaikki yhdessä vaativat uudenlaisia työtiloja, jotka luovat mahdollisuuksia yhdessä tekemiselle ja antavat joustavuutta työmalleihin. 

Catellan mukaan vuoden alussa 2019 markkinoilla oli arviolta 16,250 joustavaa toimitilaa ympäri maailman, joista noin 25% on Euroopassa. 

Euroopan toimistohotellimarkkinat ovat varsin epätasaisesti jakautuneet siten, että kasvukeskukset johtavat selvästi. Esimerkiksi Lontoossa on tarjolla 257 joistavaa toimistohotelli- ja coworking-tilaa, joista noin 70% on aivan Lontoo keskustassa kun vain 30% on keskustan ulkopuolella. Lue lisää Catellan tutkimuksesta.  ●

                                                                                                                                                                                        

 

Lue lisää:
Catella.com: Flexible workspaces in Europe 2019
Theundercoverrecruiter.com: The Evolution of the Flexible Workspace 
Catellacom: Flexible workspaces in the commercial office markets still on the rise in 2019
MatchOffice Client Survey 18: Health and well-being top demands for flexible workspaces

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.