arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Naisten coworking tila

Coworking-tilat "for Women only" - uusi suuntaus coworking-sektorilla

17
touko
2018
Iina Pyykkö
Vuonna 2016 avattiin ensimmäinen ainoastaan naisille oleva coworking-tila kun The Wing avasi "For Women Only" -coworking-tilat New Yorkissa. Sittemmin vain naisille tarkoitettuja coworking-tiloja on avattu ympäri maailmaa, mistä on kasvanut uusi trendi toimitilamarkkinoilla.
17
touko
2018
Iina Pyykkö

Toimitiloja tarjoava yritys, The Wing, avasi vuonna 2016 ensimmäisen vain naisille tarkoitetut toimitilat Manhattanilla Flatiron-tornissa. Sittemmin The Wing on avannut coworking-tiloja "Only for Women" muun muassa SoHossa, Brooklynissa ja viimeisimmän Washington DC:ssä. Suunnitteilla on laajentua seuraavaksi San Fransiscoon, Los Angelesiin ja Lontooseen. 

The Wing oli ensimmäinen muttei enää ainoa toimitiloja tarjoava yritys, joka on pitää vain naisille tarkoitettuja coworking-tiloja. Naisyrittäjät ja Freelancerit ovat nyt monen coworking-tarjoajan ensisijainen kohderyhmä. 

 

Toimitilat ja yhteisö vain naisille

Useissa suurissa kaupungeissa ympäri maailmaa on avattu tai parhaillaan suunnitteilla avata coworking-tiloja, jotka tarjoavat tiloja vain naisyrittäjille. Only for Women -konsepti näyttää olevan uusi menestyskonsepti, jota seuraavat monet coworking-yritykset. 

"Meidän missiomme on luoda naisille tiloja ja mahdollisuuksia, jossa he voivat toteuttaa omia tavoitteittaan ja yhdessä luoda vahvoja verkostoja ja yhteisöjä", kertoo Audrey Gelman, Wing Co:n perustaja ja toimitusjohtaja. 

 

 

 

Toimitilat ja palvelut naisten tarpeisiin

Coworking-tilat ja toimitilat, jotka ovat vain naisille, panostavat naisille tärkeisiin palveluihin. Toimitilat tarjoavat kattavat kylpyhuoneet, tilat imettäville äideille ja lastehoitohuoneita sekä esimerkiksi kirjaston, jossa on nimenomaan naisyrittäjistä kertovia teoksia. 

Toimitilojen sisustus ja palvelut on erityisesti suunniteltu naisten tarpeisiin ja naisten esteettistä silmää miellyttäväksi. Jotkut tilat tarjoavat mentorointia ja työpajoja, jotka auttavat haasteissa joita naiset kohtaavat yritysmaailmassa. 

Sen jälkeen kun The Wing avasi ensimmäisen vain naisille suunnatun coworking tilan vuonna 2016, jo yli 18 000 naista on hakenut coworking-tilan jäsenyyttä. Jäsenien joukossa on myös kuuluisia amerikkalaisia naisyrittäjiä ja muun muassa naiskirjailijoita ja -taiteilijoita. 

 

Naisyhteisöstä voimaa yrittäjyyteen

"On totta, että naiset kohtaavat enemmän haasteita ja erilaisia esteitä työelämässä kuin miehet, ja näistä haasteista voi olla helpompi puhua ja helpompi saada tukea niiden voittamiseen yhteisössä, joka on ainoastaan naisille", toteaa Stacy Taubman, joka on avannut Amerikassa, St. Louisssa naisten coworking-tilan, Rise Collaborative Workspace. 

 

 

"Hera Hub on yhteisö vain naisille", kertoo perustaja Sophia W. Remer, joka suunnittelee Ruotsin ensimmäisen naisten yritysyhteisön laajentamista kaikkialle Ruotsiin.

 

Viime syksynä the Blooms avasi Lontoossa ensimmäisen vain naisille suunnatun coworkingtilan, joka oli ensimmäinen laatuaan kaupungissa. Myös Uppsalassa puolestaan on viimeisen vuoden aikana avattu "Hera Hub", joka on niin ikään ainoastaan naisille tarkoitettu coworking-tila ja jossa on jo 30 pysyvää naisjäsentä. 

"Naiset ovat usein jääneet ulkopuolisiksi yhteisöistä ja järjestelmistä, jotka ovat vain miehille, ja me halusimme luoda jotain joka on vain naisille", kertoo Sophia W. Renemar, joka on Hera Hubin yksi perustajista. Renemar suunnittelee avaavansa Hera Hub -tiloja myös Tukholmaan ja muihin Ruotsin suurimpiin kaupunkeihin seuraavien vuosien aikana. 

Saksassa niin ikään on avattu Femininjas, joka on naisten coworking-tila. Alkuvuodesta 2018 avattu coworking-tila suunnittelee laajentuvansa paitsi Saksassa valtakunnalliseksi Only for Women Coworking-ketjuksi. Jos trendiä on uskominen, pian avattanee ensimmäistä Vain naisille coworkingtila myös Helsingissä ... 

 

Lue lisää:

5 of the Best Women's Coworking Spaces 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.