Coworking-tilat "for Women only" - uusi suuntaus coworking-sektorilla

Coworking-tilat "for Women only" - uusi suuntaus coworking-sektorilla

17
touko
2018
Iina Pyykkö
Vuonna 2016 avattiin ensimmäinen ainoastaan naisille oleva coworking-tila kun The Wing avasi "For Women Only" -coworking-tilat New Yorkissa. Sittemmin vain naisille tarkoitettuja coworking-tiloja on avattu ympäri maailmaa, mistä on kasvanut uusi trendi toimitilamarkkinoilla.
17
touko
2018
Iina Pyykkö

Toimitiloja tarjoava yritys, The Wing, avasi vuonna 2016 ensimmäisen vain naisille tarkoitetut toimitilat Manhattanilla Flatiron-tornissa. Sittemmin The Wing on avannut coworking-tiloja "Only for Women" muun muassa SoHossa, Brooklynissa ja viimeisimmän Washington DC:ssä. Suunnitteilla on laajentua seuraavaksi San Fransiscoon, Los Angelesiin ja Lontooseen. 

The Wing oli ensimmäinen muttei enää ainoa toimitiloja tarjoava yritys, joka on pitää vain naisille tarkoitettuja coworking-tiloja. Naisyrittäjät ja Freelancerit ovat nyt monen coworking-tarjoajan ensisijainen kohderyhmä. 

 

Toimitilat ja yhteisö vain naisille

Useissa suurissa kaupungeissa ympäri maailmaa on avattu tai parhaillaan suunnitteilla avata coworking-tiloja, jotka tarjoavat tiloja vain naisyrittäjille. Only for Women -konsepti näyttää olevan uusi menestyskonsepti, jota seuraavat monet coworking-yritykset. 

"Meidän missiomme on luoda naisille tiloja ja mahdollisuuksia, jossa he voivat toteuttaa omia tavoitteittaan ja yhdessä luoda vahvoja verkostoja ja yhteisöjä", kertoo Audrey Gelman, Wing Co:n perustaja ja toimitusjohtaja. 

 

 

 

Toimitilat ja palvelut naisten tarpeisiin

Coworking-tilat ja toimitilat, jotka ovat vain naisille, panostavat naisille tärkeisiin palveluihin. Toimitilat tarjoavat kattavat kylpyhuoneet, tilat imettäville äideille ja lastehoitohuoneita sekä esimerkiksi kirjaston, jossa on nimenomaan naisyrittäjistä kertovia teoksia. 

Toimitilojen sisustus ja palvelut on erityisesti suunniteltu naisten tarpeisiin ja naisten esteettistä silmää miellyttäväksi. Jotkut tilat tarjoavat mentorointia ja työpajoja, jotka auttavat haasteissa joita naiset kohtaavat yritysmaailmassa. 

Sen jälkeen kun The Wing avasi ensimmäisen vain naisille suunnatun coworking tilan vuonna 2016, jo yli 18 000 naista on hakenut coworking-tilan jäsenyyttä. Jäsenien joukossa on myös kuuluisia amerikkalaisia naisyrittäjiä ja muun muassa naiskirjailijoita ja -taiteilijoita. 

 

Naisyhteisöstä voimaa yrittäjyyteen

"On totta, että naiset kohtaavat enemmän haasteita ja erilaisia esteitä työelämässä kuin miehet, ja näistä haasteista voi olla helpompi puhua ja helpompi saada tukea niiden voittamiseen yhteisössä, joka on ainoastaan naisille", toteaa Stacy Taubman, joka on avannut Amerikassa, St. Louisssa naisten coworking-tilan, Rise Collaborative Workspace. 

 

 

"Hera Hub on yhteisö vain naisille", kertoo perustaja Sophia W. Remer, joka suunnittelee Ruotsin ensimmäisen naisten yritysyhteisön laajentamista kaikkialle Ruotsiin.

 

Viime syksynä the Blooms avasi Lontoossa ensimmäisen vain naisille suunnatun coworkingtilan, joka oli ensimmäinen laatuaan kaupungissa. Myös Uppsalassa puolestaan on viimeisen vuoden aikana avattu "Hera Hub", joka on niin ikään ainoastaan naisille tarkoitettu coworking-tila ja jossa on jo 30 pysyvää naisjäsentä. 

"Naiset ovat usein jääneet ulkopuolisiksi yhteisöistä ja järjestelmistä, jotka ovat vain miehille, ja me halusimme luoda jotain joka on vain naisille", kertoo Sophia W. Renemar, joka on Hera Hubin yksi perustajista. Renemar suunnittelee avaavansa Hera Hub -tiloja myös Tukholmaan ja muihin Ruotsin suurimpiin kaupunkeihin seuraavien vuosien aikana. 

Saksassa niin ikään on avattu Femininjas, joka on naisten coworking-tila. Alkuvuodesta 2018 avattu coworking-tila suunnittelee laajentuvansa paitsi Saksassa valtakunnalliseksi Only for Women Coworking-ketjuksi. Jos trendiä on uskominen, pian avattanee ensimmäistä Vain naisille coworkingtila myös Helsingissä ... 

 

Lue lisää:

5 of the Best Women's Coworking Spaces 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo