arrow_upward

Lahti

Lahti on Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki ja Päijät-Hämeen maakuntakeskus, jossa yritystoiminta on vilkasta. Etenkin teollinen muotoilu ja cleantech ovat alueen kasvavia aloja Kaupunki sijaitsee hyvin lähellä Suomen väestöllistä keskipistettä, josta on hyvät ja nopeat yhteydet...Lue lisää

Luo toimitilavahti

Täysi katsaus

Tilaa kohdetiedot

Ei maksua/sitoumuksia

Yhteys vuokraajaan

Vuokraa liiketilat hyvien yhteyksien päästä

Lahden sijainti valta- ja rautateiden risteämiskohdassa on erinomainen monella tapaa. Kaupunkiin on helppo saapua omalla autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla mistä ilmansuunnasta tahansa: valtatietä 4, moottoritietä E75, valtatietä 24 tai valtatietä 12 pitkin. Muihin eteläisen Suomen isoihin kaupunkeihin on lyhyt matka, ja on arvioitu, että 80 % Suomen markkinoista on enintään 150 kilometrin päässä Lahdesta. Esimerkiksi Helsinkiin on matkaa vain 100 kilometriä ja Tampereelle parikymmentä kilometriä enemmän. Jyväskylän suuntaan matkaa voi jatkaa moottoritietä E75, ja Kouvolaan pääsee valtatietä nro 12 ajaen. Raideliikenteessä puolestaan uusi Kehärata otettiin käyttöön heinäkuussa 2016, minkä ansiosta matka Lahdesta Helsinkiin tai Helsinki-Vantaan lentoasemalle taittuu junalla noin tunnissa.

Vuokrattavat liiketilat ja hinnat

Lahden keskustassa sijaitsee Kauppakeskus Trio, joka on Päijät-Hämeen suurin ja yksi Suomen suurimmista kauppakeskuksista. Ostoskaduista Aleksanterinkatu ja Kauppakatu ovat Lahden suosituimpia. Nykyisin Lahden keskustassa vierailu on aiempaa sujuvampaa, sillä vuonna 2015 valmistui maan alle kaksikerroksinen, yli 600 parkkipaikan Toriparkki. Ydinkeskustaan kiinnittyvä Radanvarren kaupunginosa enteilee yrityksille monipuolista ja kehittyvää toimintaympäristöä. Kaupunginosan toimitilatarjonta ja liikenneyhteydet ovat hyvät, ja niistä hyötyvät pienet tai suuret, kotimaassa tai kansainvälisillä markkinoilla toimivat yritykset. Kaupungin houkuttelevat ostosmahdollisuudet ja suuri asiakasvirta takaavat sen, että liike-elämän näkymät yrityksille ovat nousujohteiset ja uusillakin yrityksillä on mahdollisuudet menestyä.

Seudun hintataso on maltillinen verrattuna useisiin muihin suuriin kaupunkeihin, joita vertailtaessa edullisimmat asunnot ja tontit löytyvät nimenomaan Lahdesta. Asunnon voi saada Lahden seudulta jopa 50 prosenttia halvemmalla kuin pääkaupunkiseudulta, ja siellä myös asumiskustannukset ovat kohtuullisemmat kuin esimerkiksi Helsingissä. Päijät-Hämeessä omakotitalon keskihinta on 171 465 €, kun se pääkaupunkiseudulla on 308 853 €. Kaikki asuntotyypit huomioiden Lahdessa hintapyyntöjen keskiarvo on 1864 €/m2, kun taas esimerkiksi Espoossa se on 3535 €/m2. Koko Suomen keskiarvo on 1916 €/m2. Vuokra-asuntojen keskivuokra on noin 12 €/m2, Helsingissä puolestaan yli 18 €/m2. Kohtuullinen vuokrataso näkyy myös Lahden toimitilojen vuokrissa: ne ovat keskimäärin 40 % halvemmat kuin pääkaupunkiseudulla ja muissa Etelä-Suomen kaupungeissa. Metsäkangas, Liipola ja Riihelä ovat tilastojen mukaan Lahden edullisimpia alueita.

Liiketilat kasvukeskuksesta

Lahti nauttii muuttovoittoa ja kasvaa, joten asiakaskuntaa tulee riittämään tulevaisuudessa hyvin. Seudulle muutetaan paljon muualta Suomest ja työllisyys kohenee, sillä elinkeinorakenne on monipuolinen. Työttömyyttä vähentävä vaikutus on myös sillä, että liikenneyhteyksiä ja Helsingin saavutettavuutta kehitetään jatkuvasti. Perinteiset alat, kuten teollisuuden ja kaupan ala, ovat yhä merkittäviä työllistäjiä alueella, johon Suomen valtio on tehnyt huomattavia investointeja. Isoja rakennushankkeita on parhaillaan käynnissä ja pian käynnistymässä Lahden alueella runsaasti. Muutoksia on lähivuosina luvassa niin keskustan kuin Radanvarren, Hennalan, Niemen ja Sopenkorven ympäristössä.

star
star
star
star
star
4.0 ääntä 5 / 1 äänestä
Valitsemillasi hakuehdoilla ei löytynyt tuloksia
Lajittele
format_list_bulleted
apps
Näytä