WeWork on yksi maailman nopeiten kasvaneista yrityksistä

WeWork on yksi maailman nopeiten kasvaneista yrityksistä

14
maalis
2017
Iina Pyykkö
New Yorkista lähtöisin oleva toimitilayritys, WeWork on kuudessa vuodessa valoittanut maailman ja noussut yhdeksi kiinteistöalan suurimmista menestystarinoista. Nykyään yrityksen arvo on jopa yli 15 miljoonaa euroa.
14
maalis
2017
Iina Pyykkö

Miten houkutella sijoittajia miljoonien arvosta ja nousta yhdeksi maailman menestyneimmistä yrityksistä ...

Kysymystä pohtivat kaikki start up -yritykset, mutta WeWork-yritys on ennätyslyhyessä ajassa saavuttanut tavoitteen ja tehnyt haaveesta totta. Mikä on yrityksen suosion takana? 

WeWork on ehtinyt kuudessa vuodessa avata noin 150 toimitilaa 12 eri valtiossa. Vertailun vuoksi mainittaakoon, että maailman ehkä tunnetuimmalla toimistohotelleja tarjoavalla yrityksella Reguksella on yli 3 000 toimitilakohdetta yli 120 maassa.  

WeWork on onnistunut erottautumaan kiinteistösektorilla tarjoamalla yrityksille vuodesta 2010 asti uniikkeja palvelutoimitiloja trendikkäissä osoitteissa. WeWork on muuttanut käsityksiä perinteisistä toimitiloista ja on yksi ensimmäisista yrityksistä, jotka tarjoavat dynaamisia toimistoja, joissa on panostettu yhteisöllisyyteen. WeWorking toimitiloissa on panostettu yksityiskohtini ja tiloista löytyy esimerkiksi pöytätennis ja avautuu panoraamaikkunat yli kaupungin. 

Huolimatta Regusta selvästi pienemmästä toimitilavalikoimasta, WeWork on noussut alalle nopeasti ja nostanut arvoaan vuodesta 2010 huimaa vauhtia. Ja WeWorkin markkina-arvo on nykyään jopa yli 15 miljoonaa kun Reguksen arvo on noin 2 miljoonaa euroa.

Nykyään yritysten markkina-arvo on riippuvainen myös niiden näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa. Kun WeWork on kasvattanut markkina-arvoaan, se on nostanut profiiliaan myös sosiaalisessa mediassa ja on yli 60 miljooonalla seuraajallaan yksi Snapchating suosituimmista kanavoista, kertoo Forbes.

Yksi menestyksen avain onkin sosiaalisessa mediassa ja tämä New Yorkin menestystarina on noussut jopa nopeammin kuin Spotify, Pinterest, Dropbox ja Zenefits, jotka ovat viime vuosien nopeinten kasvavia yrityksiä. 

 

Yritysten yhteisö 

WeWorking menestystä selittää osittain myös se, että se on enemminkin IT-alan kuin perinteinen kiinteistösektorin yritys. IT-alan yritykset ovat houkuttelevia sijoituskohteita, koska ne ovat keskimäärin joustavampia ja näin niiden kehitysnäkymät ovat myös positiivsemmat ja paremmat. 

Sijoittajat näkevät WeWorking vahvuutena myös sen yhteisöllisyyden. WeWork on rakentanut toimitilojen ympärille vahvan yritysten yhteisön, 'We-sukupolven', joka kerää yhteen uusia innovatiivisa osaajia ja yrityksiä.  

Tämä WeWorkin vahva kansainvälinen yritysten yhteistyölle perustuva yhteisö on yksi syy, miksi muun muassa kiinalaiset sijoittavat ovat kiinnostuneet yrityksestä ja sijoittaneet WeWorkiin yli 1,4 miljoonaa dollaria. 

"Juuri vahva kansainvälinen yhteistyöverkosto erottaa WeWorkin muista alan toimijosita", pohtii myös WeWorking presidentti Artie Minson.

"Pyrimme erottumaan kilpailijoista laajalla verkostolla ja panostamme WeWork-yhteisön kasvattamiseen, joka yhdistää uudet innovaatiset tekijät, ideat ja teknologiat", kertoo Artie Minson.

"Jopa 70 prosenttia asiakkaistamme tekevät keskenään yhteistyötä tavalla tai toisella ja 50 prosenttia itseasiassa tekevät yhdessä bisnestä", vahvistaa WeWorking Euroopan ja Israelin projektijohtaja Eugen Miropolski.

 

Coworking kannattaa 

Verkostoituminen on nykyään yhä isommassa ja tärkeammässä osassa kaikkea bisnestä.

WeWork on nostanut coworkingin ja verkostoitumisen aivan uudelle tasolle luomalla yrityksille alustan ja verkoston, jossa luoda kontakteja, jakaa tietoa, ajatuksia ja ideoita. Tämä tuottaa merkittävää lisärvoa yrityksille ja on houkutus liittyä WeWorkin.

MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff vahvistaa, että coworking nouseekin yhä tunnetummaksi ja suositummaksi lähivuosien aikana, erityisesti pienempien yritysten keskuudessa kuten freelansereiden ja muiden yksityisyrittäjien keskuudessa.

Coworking-tilojen kysyntä nousee myös sitä mukaan kun yhä useammat valitsevat freelanseriuran sekä vapaamman ja joustavamman työtahdin, mikä antaa enemmän vapaa-aikaa ja tarkoittaa enemmän aikaa perheen kanssa. WeWork on onnistunut noussemaan tämän trendin aallonharjalle. 

Maailman suurimman freelanseri sivuston, Freelancer.com toimitusjohtaja Matt Barrie vahvistaa, että freelanserisektori kasvaa hurjaa vauhtia. Yritykset voivat nykyään nopeasti ja helposti etsiä freelansereita tai ilmoittaa projekteista, mikä on yrityksillekin tuottavampaa ja joustavampaa kuin kokoaikaisen työntekijän palkkaaminen.

"Usein yksittäiset yrittäjät ja yritykset tarvitsevat spesifiointuja osaajia vain tietyksi ajaksi tiettyihin projekteihin. Freelanserin palkkaaminen, sen sijaan että yritys palkkaisi kokopäiväisen työntekijäjn, on yrityksylle paljon joustavampi ja näin edullisempi vaihtoehto", kertoo Matt Barrie.

Ilmiö on laajalle levinnyt ja Forbesin mukaan esimerkiksi Yhdysvalloissa freelanserit muodostavat jo 35 prosenttia kaikesta työvoimasta. Ja vuoteen 2020 mennessä luvun ennustetaan nousevan jopa 50 prosenttiin ei vain Yhdysvalloissa mutta myös muun muassa Englannissa. 

 

Freelanseri boomi

Myös Euroopassa ja Tanskassa freelansereiden määrä kasvaanee tulevina vuosina. Esimerkiksi Tanskassa yksittäisten freelansereiden ja tekijöiden määrä on kaksinkertaistanut sitten vuoden 2007.

"Voimme nähdä selvän trendin kohti freelansereiden yhä suurempaa roolia monella sektorilla eurooppalaisilla työmarkkinoilla."

"Niinpä toimistohotellien, yrityskeskusten ja coworking-tilojen kysyntä onkin kasvannut merkittävästi viime vuosina - juuri koska nämä toimitilat sopivat freelansereille ja ne ovat onnistuneet vastaamaan joustavampien toimitilojen kysyntään", toteaa Jakob Dalhoff.

"Se on juuri tämä työmarkkinoiden muutos, jonka WeWork on nähnyt ja onnistunut rakentamaan toimintamallinsa trendin ympärille."

"Jos freelansereiden määrä vielä kasvaa erityisesti Yhdysvalloissa ja Kiinassa, niin WeWorkin vahva yritysyhteisö ja verkosto voi todella kasvaa yhdeksi maailman suurimmista yrityksistä." 

Toisaalta ala on arka työmarkkinoiden heilahteluille, sillä kun talous kiristyy yritykset tulevat varovaisemmiksi palkaamaan freelansereita ja silloin coworking-tilojen kysyntä laskee. 

 

 

 

 

Mikä on WeWork

  • Kuka omistaa WeWorking?

WeWork on yksityisomisteinen yritys, jonka perustajat ovat Adam Neumann ja Miguel McKinley. Yritys perustettiin vuonna 2010 New Yorkissa. WeWorkiin ovat sijoittuneet monet tunnetut kansainvaliset yritykset kuten Goldmann Sachs, Harvardin yliopisto ja JPMorgan. 

  • Mikä on WeWorkin arvo?

Viimeisimpien lukujen mukaan lokakuusta 2016 WeWork on arviolta yli 15 miljoonaa euroa.

  • Kuinka paljon WeWorkilla on toimitilaa kansainvälisesti?

WeWorkilla on noin 7 miljoonaa neliömetria toimitilaa, jotka ovat jakautuneet noin 150 toimiston kesken.

  • Missä maissa WeWork toimii?

Yhdysvallat, Israel, Englanti, Hollanti, Kanada, Saksa, Meksiko, Kiina, Etela Korea ja Australia. Pian WeWork toimii myos Intiassa ja Ranskassa.

  • Mitä WeWork tarjoaa

- Kaikenkokoisia yhteistyötiloja ja uniikkeja toimitiloja.

- Dynaamisen yritysyhteisön, johon kuuluu yli 9 000 jäsenyritystä.

- Sovelluksen, jonka kautta pitää helposti yhteyttä muihin jäseniin ja jakaa ideoita sekä kysyä neuvoa.

- Erilaisia tilaisuuksia sekä virallisia seminaareja että epävirallisia verkostoitumistilaisuuksia.

- Muita tukipalveluita kuten IT tukea ja lakineuvontaa.

  • Mihin suuntaan WeWork kehittyy?

Viimeisimpänä WeWork on lanseeraanut coworking-tilat ja panostaa tähän

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo