Vuoden 2016 johtava trendi: lyhytvideot sosiaalisessa mediassa

Vuoden 2016 johtava trendi: lyhytvideot sosiaalisessa mediassa

07
maalis
2016
Petra Teräntö
Videoklipit olivat tutkimusten mukaan merkittävin internet-trendi vuonna 2015. Erityisesti sosaalisessa mediassa videoiden suosio kasvaa kovaa vauhtia.
07
maalis
2016
Petra Teräntö

Verkkotuottaja Ciscon vuonna 2015 tekemä tutkimus osoittaa, että verkossa tapahtuva ’elävien kuvien’ liikenne tulee kasvamaan joa 80 % kaikesta internetin käytöstä. Käyttö lisääntynee jo tämän vuoden aikana huomattavasti ja erityisesti uutisointinti- ja tiedoitustarkoituksessa.

Videoklipit eivät ole pääroolissa ainoastaan päivittäisessä käytössä tableteilla – miljoonille digitaalisen median käyttäjille ympäri maailman internet merkitsee pääasiassa videoiden katselua. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että videoiden katselu tulee lisääntymään samassa tahdissa internet-yhteyksien nopeutumisen kanssa.  

Live-video mobiilisovellukset kuten Periscope ja Meerkat ovat monille jo arkipäivää. Esimerkiksi Twitterin omistamaa Periscopea eivät käytä vain nuoremmat internetin käyttäjät, vaan sovellusta käytetään laajalti esimerkiksi uutislähetysten ja julkisten palvelujen tuottamiseen ja levittämiseen.

 

5 vinkkiä yrityksille, jotka haluavat videot osaksi markkinointistrategiaansa

Videon voi parhaimmillaan valjastaa tehokkaaksi työkaluksi, joka palvelee yritystä sen päivittäisessä viestinnässä ja sisältömarkkinoinnissa. Suurin osa länsimaisista yrityksistä käyttää jo videoita osana yritysviestintää. 

Lue, kuinka yritys voi hyödyntää videoita markkinointistrategiassaan:

 

 

 

1. Aluksi päätä, kuinka paljon resursseja haluat käyttää

Videoiden tuottamisen ei tarvitse maksaa maltaita. Tutkimusten mukaan yli puolet videoiden lataajista ei koe videoiden visuaalista laatua tärkeimmäksi tekijäksi. Suurin osa älypuhelimista mahdollistaa jo varsin laadukkaan videon kuvaamisen. Miksi et siis voisi hyödyntää älypuhelinta myös yritysvideoiden kuvaamisessa? Julkaise yrityksesi toimintaan liittyvä video esimerkiksi kerran viikossa.

 

2. Kerro positiiviset asiat videolla

Yrityksen positiiviset tulokset ja tapahtumat kannattaa jakaa laajalti sosiaalisessa mediassa. Voikin olla hyvä idea palkata konsulttihenkilö tai -yritys identifioimaan uutiskynnyksen ylittävät saavutukset. Videoesitykset saavat monesti sitä suuremman suosion, mitä uskaliaampia tai väkevämpiä ne ovat. Kerro itsevarmasti esimerkiksi parhaista tuotteista, avaintyöntekijöistä, saadusta positiivisesta julkisuudesta ym. 

 

3. Pidä esitys lyhyenä ja ytimekkäänä 

Pitkä video ei aina ole paras vaihtoehto. Videon tulee olla juuri oikeassa koossa ja muodossa sisältöön nähden, niin että videon tarkoitus tulee ilmi oikealla tavalla. Vaatiikin taitoa luoda video, joka pystyy pitämään katsojan kiinnostuksen yllä. Harjoitus tekee tässäkin mestarin!

 

4. Luo hyvä strategia

Hyödynnä sosiaalista mediaa monipuolisesti ja julkaise video myös muualla kuin yrityksen kotisivulla tai YouTubessa. Videoklipin voi julkaista strategisesti useilla eri foorumeilla ja useina eri ajankohtina. LinkedIn, Facebook, Twitter tai uusi Periscope ovat kaikki potentiaalisia medioita. Käytä medioita erityisesti tulevien tapahtumien kuten kuten workshoppien, tuotteen julkistusten, webinaarien ym. yhteydessä.

 

5. Tee käyttäjäryhmäanalyysi

Seuraa, minä ajankohtina videoita tyypillisesti katsotaan, mitkä videot ovat suosituimpia sekä kuinka usein ja mitä videoita toistetaan ym. Kiinnostuneimman käyttäjäryhmän yhteystiedot kannattaa välittää yrityksen myyntiosastolle, jotta videon tuoma suosio tulisi hyödynnettyä. ●
 

 

Lue lisää videoista sosiaalisessa mediassa:

Why Video is the Social Media Trend to Watch in 2016
7 Tips For Launching A Video Marketing Strategy

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo