Tribes - toimistohotelli ja työyhteisö samassa paketissa

Tribes - toimistohotelli ja työyhteisö samassa paketissa

11
huhti
2018
Iina Pyykkö
Hollantilainen toimistohotelliketju Tribes ei ole vain toimisto vaan työntekijöiden yhteisö, josta on muodostunut kollegoiden kesken Tribes-heimo.
11
huhti
2018
Iina Pyykkö

Elämme yhä vahvemmin elämyskulttuurissa, jossa ihmiset eivät vain osta tuotteita ja palveluita vaan etsivät kokemuksia. Sama pätee toimitiloihin, joilta vaaditaan nykyään yhä enemmän. Pelkät seinät ja työvälineet eivät riitä nykyajan työntekijöille. Työtilojen viihtyvyys, kotoisuus ja yhteisöllisyys ovat yhä tärkeämpiä atribuutteja kun valitaan toimitiloja. Inspiroivia ja motivoivia työtiloja tarjoaa Tribes, joka tarjoaa Euroopassa yhteisöllisiä ja nuorekkaita toimistohotelleja. 

Toimistohotelli tuo yhteen uudet digi-nomadit

Jututimme Tribes toimistohotelliketjun takana seisovaa miestä, joka on luotsanut Tribestä Euroopan johtavan toimistohotelliketjun. 

Tribes-toimistohotelliketjun CEO Eduard Schaepman on Tribes perustaja

"Ihmiset ovat jo pitkään itse päättäneet miten ja missä tekevät työtä, nyt halutaan vaikuttaa myös omaan työyhteisöön", toteaa Tribes toimitusjohtaja Eduard Schaepman. 

Toimistohotellikonsepti perustuu nomad-työtyyliin, mikä tarkoittaa että toimitilat ovat yhtä joustavia kuin työtyylit. Toimistohotellit eivät toimi vain työpaikkoina mutta myös työyhteisöinä. Tribes-vuokralaiset eivät vuokraa vain työpisteen vaan saavat käyttöönsä Tribes-tilat, ravintolat, baarit, lounget ja kirjastot sekä neukkarit. Kuten Eduard Schaepman toteaa, Tribes on kokonaisvaltainen yhteisö ja työtila.

"Haluamme tehdä työn teon helpoksi ja sujuvaksi siten, että kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. Lisäksi haluamme, että työnteko Tribesissa on aina hauskaa", kertoo Eduard Schaepman.

 

Ilmapiiri tekee toimistohotellin ja yhteisön

Tribes ei todellakaan tunnu perinteiseltä toimistolta, kun astuu sisään Tribes-toimistohotelliin. Sen sijaan lounge-tila on tasapainoinen sekoitus kahvilaa, hotellia, kotia ja toimistoa. Tiloissa on paljon valoa ja tilaa löytyy. 

Huoneet on sisustettu trendikkäästi ja tyylikkäästi. Tilat tarjoavat kaikki nykyaikaiset IT-ratkaisut, joita työntekijät voivat vain tarvita. Kaikki on asennettu valmiiksi, kunhan tuot työsi ja itsesi ja alat hommiin. 

Lisäksi Tribes on panostanut erilaisiin sosiaali- ja taukotiloihin, joissa Tribes-heimolaiset voivat istahtaa ja jutella kesken työpäivän tai vaikka tehdä töitä yhteisöllisessä ympäristössä. Yhteisöllisyys todella tuntuu ja näkyy Tribes-toimistohotelleissa, joiden nimikin on tarkoituksella Tribes, heimo. 

Heimo-tyyli näkyy myös toimistohotellien sisustuksessa. Kukin kuusi Tribes-toimistohotellia on sisustettu tietyn heimon mukaan. Esimerkiksi Brysselissä toimistohotelli on Saami-heimoa kun Eindhovenissa sijaitseva toimistohotelli on Masaai-heimoa. 

Saami-toimistohotelli Brysselissä

Toimistossa syntyvät yhteisöt ja yhteistyö

Eduard painottaa, että Tribes haluaa olla ennenkaikkea yhteisö, heimo työntekijöille. "Kyse on tapaamisista, verkostoitumisesta, yhteistyöstä, ja haluamme tukea tätä tilavalinnoilla kuten kahviloilla, ravintoloilla ja muilla sosiaalitiloilla. Tribes ei ole vain työtila vaan kokemus", hän selittää.

Tribes-jäseniä on tällä hetkellä reilut 1 000 työntekijää Euroopassa ja luku kasvaa jatkuvasti. Eduard uskoo, että yhteisöllisyys on suurin trendi allalla tällä hetkellä. 

"Jos katsotaan uutta työsukupolvea, he ovat paljon tottuneempia networkaamaan online, offline ja kaikissa sosiaalisissa tilanteissa. Uskomme, että me voimme tarjota näitä sosiaalisia raameja, joissa työntekijät ja yritykset voivat tavata ja verkostoitua."

"Kun erilaiset yritykset, niin freelancerit kuin pienemmät yritykset ja isommat organisaatiot, tekevät töitä samoissa tiloissa, tapaamisten ja yhteistyökuvioiden todennäköisyys lisääntyy. Mikä on puolestaan edellytys innovaatioille ja kehittymiselle."

Samaai-toimistohotelli Haagissa

Mikään ei ole kiveen hakattu joustavassa nomadi-työyhteisössä, vaan uskon että juuri spontaanisuus on avain uusille yhteistyökuvioille ja ideoille", lisää Eduard. 

 

Joustavat toimistot, joustava hinnoittelu

Tribes-toimistohotellit käyttävät myös joustavia hintoja. Toimistohotelliketju ei vaadi kuukausittaista vuokraa, kuten perinteiset toimistot. Tarjolla on erilaisia hinnoittelumalleja, joista kukin yritys voi valita juuri itselle sopivan. Tribes toimistohotellissa vuokralaiset maksavat vain käytöstä. 

Yritykset voivat valita vain kevyen virtuaalitoimiston tai coworking-jäsenyyden. Suuremmat yritykset voivat myös vuokrata yksityisiä työpisteitä Tribes-toimistohotelleista. 

Toimistohotellin hinnoittelu perustuu siis ajatukselle, että maksat vain käyttämistäsi palveluista - ilman vastuuta ja sitoumuksia maksaa kuukausittaista korkeaa vuokraa tilojen käytöstä. Hinnoittelu on yhtä joustavaa kuin itse nomad-työtyyli. 

 

 

Kolme faktaa Tribes-toimistohotelliketjusta:

  • Ensinmäinen Tribes avattiin Eindhovenissa 2015
  • Tribesillä on yhteensä kuusi toimistohotellia Euroopassa
  • Tribes-yhteisössä on jo yli 1 000 työntekijää 

 

Lue lisää ja tutustu Tribes toimistohotelleihin Euroopassa:

Tribes.com

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo