arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Is20 1ny  1

Toimistohotellit ovat seisahtuneet kun korona-pandemia on ajanut yritysasiakkaat ahtaalle

03
kesä
2020
Steen Uno
Jopa joka kolmas toimistohotellitarjoaja on ajautunut vaikeuksiin korona-pandemian takia maailmanlaajuisesti. Vain muutamat toimijat ovat pystyneet jatkamaan yritystoimintaa ilman suurempia vaikeuksia, kertoo MatchOfficen vuosiraportti 2020.
03
kesä
2020
Steen Uno


Steen Uno

 

Kiinteistömarkkinat ovat olleet kovilla korona-pandemian alettua marraskuussa 2020. Monet kiinteistönomistajat ovat joutuneet ahtaalle koronan aiheuttaman pysähdyksen vuoksi. 

Koko maailma pysähtyi yhtäkkiä, kun valtiot asettivat liikkumis- ja kokoontumisrajoituksia ja kehottaneet pitämään sosiaalista etäisyyttä, mikä johti siihen, että monet toimistohotellit ja coworking-tilat ovat joutuneet sulkemaan ovensa kun vuokralaiset ovat joutuneet taloudelliseen ahdinkoon eivätkä ole pystyneet maksamaan vuokria.

 

MatchOffice Industry Survey 2020, mukaan, 74% kaikista toimistohotelleista ja coworking-tiloista on joutunut merkittävästi tai rajusti vähentämään toimintaansa. 25% raportoivat, että korona-pandemia on vaikuttanut jonkin verran muttei paljon toimintaan. 

Kansainvälinen alan vuosiraportti, johon vastasi 1,472 kiinteistötoimijaa 58 eri maasta, osoittaa, että esimerkiksi Tanskassa vain 0,1% kaikista vastanneista raportoi jatkaneen vuokraukstoimintaansa normaalisti korona-pandemiasta huolimatta.

 

Tsunami

“Tämä tsunami, joka on kuin dominonpelin lailla osunut kaikkiin, on ollut paha katsoa: Kun vuokralaiset eivät ole voineet enää maksaa vuokriaan, vuokranantajat eivät ole voineet maksaa kuukausittaisia kulujaan. Kun markkinat laskevat, kiinteistöjen hinnat niin ikään laskevat nopeasti, mikä edelleen tiukentaa vuokranantajien tilannetta.”

“Markkinoiden lasku saattaa johtaa edelleen siihen, että rahoittajat saattavat myydä pois rahoittamiaan kiinteistöjä tai sijoittaa rahansa muualle strategisista syistä, mikä hankaloittaa tilannetta entisestään”, kommentoi MatchOfficen toimitusjohtaja Jacob Dalhoff.

 

 Kaikkialla maailmassa toimistot ja coworking-tilat seisovat tyhjänä kun korona-pandemia on pakottanut kaikki 

etätöihin ja pahimmillaan ajanut yritykset taloudelliseen ahdinkoon.   Kuva: iStock

 

  

MatchOfficen vuosiraportin mukaan, korona-pandemia on negatiivisesti vaikuttanut suurimmaan osaan vuokranantajista ja toimistohotellien omistajista. Ruotsin (33,5%), Aasian (36,1%) sekä Espanjan 48,3%) toimistohotellien omistajista ovat kärsineet eniten.

“Raportin tulosten mukaan, esimerkiksi yli 40% kaikista New Yorkin toimistohotellien asiakkaista ei ole pystynyt maksamaan kuukausivuokriaan huhtikuussa. Monet pelkäävät, että tilanne ei tule paranemaan kesän aikana ja että yritykset joutuvat konkurssiin”, jatkaa Jacob Dalhoff.

 

Muutosten aika edessä

Monet muutkin kiinteistöalan raportit keväältä ovat osoittaneet samoja tuloksia, viesti on selvä: 

Kahden vaikean vuosineljänneksen jälkeen, toimistohotellitoimijat ovat haastavan sopeutumisen edessä. Kun monet toimistotyöntekijät jatkavat etätyöskentelyä, monet yritykset tarvitsevat yhä vähemmän ja pienempiä toimistotiloja, mikä tulee muuttamaan kiinteistösektoria. 

 


 MatchOfficen vuosiraportin mukaan, 74% kyselyyn vastanneista toimistohotelleista ja coworking-tiloista
raportoivat korona-pandemian vaikuttaneet pahasti tai erittäin pahasti yritystoimintaan.

 

Toimistohotellisektorilla ennustetaan, että toimistohotellit tulevat lähitulevaisuudessa olemaan äärimmäisen paineen alla ja suuren haasteen edessä. Samalla ennustetaan, että suurien toimistotilojen kysyntä tulee myös hieman nousevaan korona-pandemian jälkeen kun yritykset vuokraavat tiloja, joissa sosiaalisen etäisydeen ylläpitäminen on mahdollista. 

Ennen korona-pandemiaa, pienet toimistotilat olivat selvästi kaikkein halutuimpia ja käytetyimpia. Mutta nyt markkinakysyntä on muuttunut, tarvitaan sekä isompia että helposti muokattavia tiloja, jotka mahdollistavat työnteon uusia hygieniaohjeita ja -rajoituksia noudattaen.

Kaikki eivät toki jatka etätyöskentelyä tulevaisuudessa samassa mittakaavassa. Ja monet työntekijät ja yritykset yhä valitsevat yksityiset toimistot yhteisen coworking-tilan sijaan, ennustetaan. 

 

Markkinapessimismi 

Kun raportti viimeisteltiin huhtikuussa, vielä ennen kuin monet valtiot alkoivat hiljalleen höllentää rajoituksia, MatchOffice Industry Survey 2020, osoitti, että toimistohotellitoimijat olivat hyvin pessimistisiä vuoden 2020 kokonaistuloksista. 

42% kyselyyn vastanneista raportoivat paljon alhaisemmista vuokrausprosenteista viime vuoteen verrattuna – ilmeisistä syistä johtuen. Yli puolet (54%) vastanneista taas odottivat vuokrausprosentin yhä laskevan vuoden 2020 toisella puoliskolla. Noi 1/4 vuokranantajista odottavat vuokraushintojen laskevan ja 1/3 vastanneista odottavat, että myös vuokra-ajat tulevat lyhenemään.

 

 


“Synkistä ennusteista huolimatta, olemme nähneet ennenkin miten kiinteistösektori sopeutuu
innovoi ja löytää uusia tapoja tehdä bisnestä”, huomauttaa MatchOfficen CEO, Jakob Dalhoff.

 

“Nyt kun korona-rajoituksia aletaan purkaa, toivottavasti, näen pientä optimismia ilmassa. Ja onhan 59% kyselyyn vastanneista vuokranantajista pystynyt pitämään vuokrahinnat tasaisina tilanteesta huolimatta.”

“Siitä huolimatta, että monet ennustavat synkkää loppuvuotta, olemme nähneet miten kiinteistömarkkinat  ovat ennenkin onnistuneet sopeutumaan, innovoimaan ja löytäneet uusia tapoja tehdä bisnestä ”, sumaa MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff. ●

 

 

Read the MatchOffice Industry Survey 2020


 


Read more
:
MatchOffice Industry Survey 2019
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Industry Survey 2016


 

 

 

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.