Toimistohotellien käyttöaste ennätyskorkea

Toimistohotellien käyttöaste ennätyskorkea

22
syys
2016
Iina Pyykkö
Toimistohotellit ovat vahvassa nousussa – Euroopan toimistohotellien vuokrausprosentti on yli 80 prosenttia, osoittaa MatchOfficen tekemä uusi kansainvälinen tutkimus.
22
syys
2016
Iina Pyykkö

Toimistohotellit, joihin luetaan kaikki toimistot aina pienistä jaetuista toimistotiloista suuriin moderneihin business centereihin, eivät ole koskaan olleet yhtä suosittuja kuin vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä.

Tutkimustulos on ilmeinen MatchOfficen kyselyn mukaan, johon vastasi yli 700 toimistohotellia 49 Euroopan eri maasta.

MatchOfficen tekemä analyysi osoittaa, että yli 80 prosenttia kaikista toimistohotelleista on joko pitänyt vuokrausprosentin samana kuin vuonna 2015 tai saanut nostettua lukua edellisvuodesta.

Yli 60 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista toimistohotelleista yltää yli 80 prosentin vuokrausprosenttiin kun jopa yhdellä kolmesta toimistohotellista vuokrausprosentti on yli 90 prosenttia.

”Tutkimustulos vahvistaa sitä käsitystä, jonka olen saanut vieraillessani toimistohotelleissa ympäri Eurooppaa”,  toteaa MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff.

”Kiinteistösektori on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt erittäin positiiviseen suuntaan ja toimistohotellitarjonta on lisääntynyt huomattavasti. Yhä useammat yritykset ovat siirtyneet tarjoamaan toimistohotellipalveluita, ja uskon, että tämä trendi jatkuu.”

 

Lisääntynyt kysyntä

 Vasta julkaistu MatchOfficen tutkimus osoittaa, että Euroopan toimistohotellien hintataso on pysynyt tasaisena vuodesta 2015 asti – yksi kolmesta toimistohotellista on jopa nostanut hintoja.

”Useammat toimistohotellit pyytävät korkeampaa vuokraa, mikä tarkoittaa että suurimmissa kaupungeissa, yleensä pääkaupungeissa, toimistohotellikysyntä ylittää tarjonnan.”

”Tiedän, että monet suuret toimistohotellitoimijat suunnittelevat joko laajentavansa nykyisiä tiloja tai ovat avaamassa uusia toimistohotelleja pystyäkseen vastaamaan kasvaneeseen kysyntään”, sanoo Jakob Dalhoff. 

Tätä tukee myös tutkimustulos, jonka mukaan 23 prosenttia Euroopan toimistohotelleista odottavat vuokrausprosentin nousevan seuraavien kahden vuosineljänneksen aikana.

 

Optimismia ilmassa 

Lähes 60 prosenttia kaikista kyselyyn vastanneista näkevät loppuvuoden kasvunäkymät positiivisina.

Jakob DalhoffJakob Dalhoff, CEO MatchOffice

”On fakta, että toimistohotellit ovat tämän päivän kiinteistömarkkinoilla vahvoilla.  Viimeisten kymmenen vuoden aikana toimistohotellien määrä on kaksinkertaistunut Euroopassa. ”

”Monet nykyajan yritykset etsivät toimistohotellien tarjoamia joustavia ja liikkuvia toimistoratkaisuja”, toteaa Jakob Dalhoff.

”Erityisesti Start up -yritykset eivät halua sitoutua pitkiin vuokrasopimuksiin.”

”Start up -yrityksillä ei myöskään välttämättä ole halua itse ylläpitää välttämättömiä teknologisia tai muita yritystä tukevia palveluita, vaan sen sijaan haluavat keskittää kaiken energian yrityksen toimintaan. Tästä syystä monet valitsevat toimistohotellin, mikä yhä yleistynee tulevaisuudessa.”

”Jaetut toimistot ovat vielä varsin marginaalissa kun katsotaan koko kiinteistösektoria. On hankalaa ennustaa, kuinka isoksi toimistohotellin osuus kasvanee alalla tulevaisuudessa,  mutta henkilökohtaisesti uskon niiden merkityksen lisääntyvän”, sanoo Jakob Dalhoff.

 

Saksan markkinat vahvimmat

MatchOfficen vuoden 2016 kysely katsoi erityisesti toimistohotellien osuutta ja kasvua kahdeksassa Länsi-Euroopan valtiossa mukaan lukien Tanska.

Tutkimustulokset osoittavat, että:

  •  Saksassa toimistohotellien vuokrausprosentti on Euroopan korkein.
  • Espanja yhä toipuu talouskriisistä, mutta kehityssuunta on erittäin positiivinen verrattaessa vuoden 2015 tutkimustuloksiin.
  • Erityisesti pääkaupungeissa kuten Ruotsissa, Tanskassa ja Belgiassa toimistohotellien vuokraprosentti on korkea, kun prosentti on selkeästi tasaisempi pääkaupunkiseutujen ulkopuolella.

 

Lue koko tutkimus täältä: Industry Survey 2016


Report 2016Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo