Tanskalainen 'hygge' tekee toimistohotelleista yhä viihtyisämpiä

Tanskalainen 'hygge' tekee toimistohotelleista yhä viihtyisämpiä

27
helmi
2018
Iina Pyykkö
Tanskalainen 'hygge on elämäntapakonsepti, joka tunnetaan jo kaikkialla Euroopassa ja Suomessakin monet kodit ovat jo hyggeä. Yhä useammat työpaikat ja toimitilat seuraavat myös hyggeä.
27
helmi
2018
Iina Pyykkö

Tanskassa toimistohotellit ja coworking-tilat houkuttelevat asiakkaita toimitiloilla, jotka ovat kodikkaita ja viihtyisiä - siis täyttä hyggeä.   

Kotoisa ja virallinen - tanskalainen WEOffices toimistohotelli ja coworking-tila tarjoaa viihtyisiä ja kotoisia toimitiloja, jotka ovat ammattilaisten tarpeisiin tehtyjä. WEOffices panostaa toimitilojen ilmaiiriin, tunnelmaan ja viihtyisyyteen. Tanskalainen hygge näkyy ja tuntuu täällä!

'Good People Gathered' -kyltti toivottaa vieraan vastan aulassa, jonka kodikas ja rauhallinen tunnelma tarttuu heti tulijaan. Aulassa on muun muassa takka, taidetta seinillä ja pehmeänlämpöinen sohvaryhmä. 

Hyggestä tunnettu toimistohotelli onkin kasvanut kovaa vauhtia sen jälkeen kun ensimmäinen toimistohotelli avasi ovensa puolitoista vuotta sitten. Vuonna 2017 WEOffices avasi kolmannen toimistohotellin Kööpenhaminassa tunnettuun vanhaan teollisuuskiinteistöön. 

"Aiomme avata neljännen toimistohotellin Kööpenhaminassa vielä vuoden 2018 aikana, ja myöhemmin laajennamme Odensehen, Aarhusiin ja Aalborgiin - ja sitten olemmekin jo toimistohotelliketju", maalailee WEOfficesen omistaja Malthe Vad. 

Malthe Vad on noviisi toimistohotellisektorilla, vaikka yrittäjänä hän on ollut pitkään. Muutama vuosi sitten hän kaipasi jotain uutta, innovaatisempaa ja innostavamapaa, ja myi kiinteistöalan yrityksensä. Yhdessä Jesper Lodbrgin kanssa, Malthe Vad nyt kehittää WeOfficesen 'kotoisa ja virallinen -toimistohotellikonseptia. 

 

Kotoisa mutta virallinen toimistohotelli

"Haluamme erottua muista toimistohotelleista yhdistämällä virallisen ja ammattimaisen toimistoympäristön kodikkuuteen ja perinteiseen tanskalaiseen hygge-ilmapiiriin. Konseptimme perustuu työn ja vapaa-ajan tasapainolle ja arvomme ovat monipuolisuus, läsnäoloa ja yhteisöllisyys. 

Uusin toimistohotellikohde Pohjois-Kööpenhaminassa kattaa 94 työpistettä ja yhteensä 1 400 neliömetriä. Jos toimistohotellimme olisi todella suuria, emme voisi tarjota kotoisaa ja intiimia hygge-tunnelmaa toimistoihin", pohtii Malthe Vad. 

 

 

WEOffices Kööpenhaminan keskustassa Christianhavnissa ja Østerbrossa ovat lähes täyteen buukattuja päivittäin ja nyt kolme kuukautta sitten Hellerupissa avattu toimistohotellikeskus on niin kään jo saanut useita vuokralaisia IT-firmoista, konsultti yrityksistä ja suunnitelu toimistoista, jotka muodostavat jo noin 15 henkilön työyhteisön uusissa WEOffices-tiloissa. 

"Me tarjoamme niin sanottu All Inclusive -toimistohotellipalvelua, joka todella tarjoaa kaiken tarvittavan yrityksille. Alkaen perusasioista kuten huippunopeasta netistä aina pieniin yksityiskohtiin kuten artesan kahviin ja luksus lounaisiin. Riippuen asiakkuudesta yrityksille on esimerkiksi käytettävissä hulppeat kokoushuoneet Hellerupin toimistohotellissa, josta on näkymät merelle. Asiakkuudet ovat per /kk ja hinnat ovat kiinteät ilman yllättäviä lisämaksuja. 

 

Inspiraatiota ja verkostoitumista coworking-tilassa

Koko viimeisen vuosikymmenen ajan toimistohotellit ja coworking-tilat ovat vain nostaneet suosiotaan ja uusia yhteisöllisiä toimitiloja on noussut kaikkialla. Nykyään kaiken kokoiset yritykset ja yritykset kaikilta sektoreilta käyttävät toimistohotellipalveluja ja vuokraavat coworking-tiloja. 

Viimeisin trendi on, että yhä useampi toimistohotelliasiakas on suurempi yritys tai yhtiö - toimistohotellit eivät ole enää profiloituneet vain pienten yritysten toimitiloiksi. Suuretkin yritykset käyttävät coworking-tiloja tai vuokraavat yksityisen toimiston toimistohotellikompleksista. Toimistohotellit sopivat moneen eri tarkoitukseen ja yritykset monilta aloilta ovat kiinnostuneita uudenlaisista toimitilaratkaisuista. Esimerkiksi WEOffices on vasta saanut vuokrakyselyn kunnalta, joka oli kiinnostunut vuokraamaan ns. inspiraatiotiloja start up -yrityksille ja nuorille yrittäjille. 

 

 

"Olemme pieni yritys, mutta WEOffices-toimistohotellissa emme tunne olevamme pieniä vaan osa suuremaa yhteisöllistä yritystä", toteaa yksi WEOffices asiakkaista. 

 

Vuokraa tilat toimistohotellista

Toimistohotelleilla on yleensä useita eri asiakkuuksia ja tilamalleja, joista yritykset voivat valita itselleen sopivimman. Laskutus tapahtuu pääsääntöisesti aina kuukausittain ja sopimukset eivät sido yrityksiä pitkiksi ajoiksi.

WEOffices tarjoaa esimerkiksi coworking-tiloja 250e kuukausihintaa, yksityistä työpöytää 500 eurolla kuukaudessa ja kokonaan oma toimisto toimistohotellissa maksaa 1 000 euroa kuussa. 

Toimistohotellit Helsingissä tarjoavat samantyyppisiä pakettivaihtoehtoja. Esimerkiksi Business Center Papula -toimistohotellista yritykset voivat valita oikeuden käyttää yhteisten tilojen työpisteitä tai vuokrata kokonaan oman toimiston. 

Joillakin toimistohotelleilla on myös päiväpasseja, jotka ovat erinomaisia esimerkiksi työmatkalaisille. WEOffice tarjoaa oikeutta käyttää työtiloja 35 euron päivähintaan. Jos työmatka suuntautuu Kööpenhaminaan ja paikalla tarvitsee tehdä töitä, kannattaakin pitää WEOffices-työtilat mielessä. 

 

MatchOffice on tehnyt WEOffices uusista toimitiloista virtuaalikierroksen. Kurkkaa, miltä tilat näyttävät:  

 

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo