arrow_upward

Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Coworking toimitila

Millaista on työskentely coworking-tiloissa?

07
maalis
2017
Iina Pyykkö
Coworking yleistyy, mutta mikä on coworking-tilojen etu perinteisiin toimitiloihin verrattuna? MatchOffice kysyi SmartWorkin ja DARE2mansionin coworking-tilat vuokranneilta yrityksiltä, miksi he ovat valinneet coworkingin.
07
maalis
2017
Iina Pyykkö

Coworking on yhä vahvistuva trendi toimitilasektorilla. Nyt jo melkein vuosikymmenen ajan verkostoituminen, yhteistyö ja brainstorming ovat muokanneet näkemyksiä toimitiloista, ja coworking-tilat ovat syntyneet näiden ajatusten pohjalle. Coworking-ideologia perustuu näkemykselle, että jokainen menestystarina pohjautuu yhteistyölle ja yhdessä toteutuille ideoille.

Marraskuussa 2016 yli 500 toimitilasektorin toimijaa tapasi Brysselissä Coworking Europe -konferensissa. Ympärimaailmaa tulleet toimijat vaihtoivat ajatuksia ja keskustelivat siitä, miten coworkingia voidaan parhaiten tukea ja miten parantaa coworking-tiloja siten, että ne parhaiten tukevat yritysten välistä yhteistyötä.

Työnteon tavat muuttuvat ja toimitilat muuttuvat kehityksen mukana ja pyrkivät vastaamaan työntekijköiden tarpeisiin ja toiveisiin. Toimistohotelleissa ja coworking-tiloissa panostetaankin nyt erillaisiin yhteisiin tiloihin kuten lounge- ja ruokailutiloihin sekä epävirallisiin kokoustiloihin, joissa työntekijät voivat istahtaa ja vaihtaa ajatuksia tai kerääntyä työskentelemään yhdessä. 

 

Mahdollisuus tavata muita tekijöitä

Nicolas Maroy, sosiaalisen median viestintäjohtaja Belgialaisessa tapahtumajärjestäjä yrityksessä Preesalessa, työskentelee SmartWork coworking-toimitiloissa Brysselissä. 

Miksi valitsitte coworking-tilat? 

Coworking-tilat tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet tavata muita alan toimijoita ja verkostoitua, mikä on tärkeää nuorelle yritykselle kuten me. Halusimme tavata yrityksiä monelta eri alalta ja toivottavasti laajentaa yritysverkostoamme löytäen uusia yhteistyökuvioita. 

Millaista on työskentely coworking-tilassa? 

Coworking-tilat on loistavia ja inspiroivia työympäristöjä. 

Mitkä mielestäsi ovat coworking-tiloja edut ja toisaalta haitat? 

Coworking-tilat tarjoavat ammattimaiset toimitilat edullisesti. Pääset työskentelemään inspiroivassa ymäristössä, jossa voit tavata muita alan tekijöitä. Toisaalta sinulla ei ole yksityistä tilaa, ja tila ei tunnut omalta eikä sinulla ole mahdollisuutta muuttaa sitä haluamasi tavalla. Joskus tiloissa voi olla hankala keskittyä kun paikalla on samaan aikaan useampi työntekijä. 

Oletko aikaisemmin työskennellyt coworking-tiloissa? 

Yrityksemme on välillä toiminut myös coworking-tiloissa Leansquarella Liegessä, kaupungissa muutaman tunnin päässä Brysselistä.

 

 

 

Inspiroiva työymäristö

Bastian Grostøl on viestinäosaston johtaja Ideanotella, yrityksessä joka on sijoittunut Kööpenhaminaan DARE2mansion coworking-toimitiloihin. Ideanote on digitaalinen palvelu, joka on suunniteltu helpottamaan työtiimien välistä kommunikaatiota ja ideoiden jakamista. 

Miksi valitsitte coworking-tilat? 

DARE2mansionissa toimii todella mielenkiintoisia ja lupaavia tanskalaisia start up -yrityksiä, mikä on todella inspiroivaa. DARE2mansion on onnistunut luomaan yhteisöllisen ja inspiroivan ilmapiirin ja verkoston, ja DARE2mansion on enemminkin yteisö kuin vain toimitila.

Millaista coworking-tiloissa työskentely on? 

Todella inspiroivaa. On motivoivaa työskennellä keskellä lahjakkaita tekijöitä ja yrityksiä, joilla on uudenlaisia ideoita ja jotka ajattelevat asioita uusista näkökulmista. Tämä työympäristö innostaa etsimään uudenlaisia ratkaisuja ja tapoja tehdä bisnestä - kaikki meistä ovat kehittäneet ja löytäneet omat tapansa toimia. DARE2mansionissa tunnet olevasi osa tulevaisuutta.  

Mitkä mielestäsi ovat coworking-tiloja edut ja toisaalta haitat?

Ehdoton etu on inspiroiva ympäristö ja lukemattomat mahdollisuudet verkostoitua. Toisaalta joissain vaiheessa yritys voi kasvaa liian isoksi coworking-tiloihin. Sinun tulee tietää milloin on aika siirtyä eteenpäin. 

 

 

 

Tukea ja apua

Stine Hulvej on Low-FI yrityksen perustaja ja työskentelee DARE2mansionin coworking-tiloissa Kööpenhaminassa. Low-Fi on muusiikkialan 'airbnb', jossa ihmiset voivat etsiä bändejä tilaisuuksiin esiintymään tai bändit voivat tarjota keikkojaan. 

Miksi te valitsitte coworking-tilat? 

Low-Fi kasvoi ideasta yritykseksi DARE2mansionin houstaaman Thinkubator (2015) tapahtuman kautta ja näin DARE2mansion tuntui meille heti oikealta paikalta myös sijoittua. Jo Thinkubator tapahtumassa tapasimme DARE2mansionin pyörittäjät ja paikka tuntuu melkein kuin kodilta. Täällä on hyvä olla. 

Millaista on työskentely coworking-tilassa? 

DARE2mansions on meille enemmän kuin vain toimitila - se on ympäristö, josta saamme tukea ja apua kaikissa tilanteissa, mikä auttaa meitä kasvamaan yhdessä. Aina kun tarvitset apua tai neuvoa, löydät jonkun jolta kysyä. Monet parhaimmista ideoista ja neuvoista olemme saaneet DARE2mansionin vuokralaisille houstaamissa tilaisuuksissa 'Thinking Tuesday' ja "Friday Breakfast". 

Mitkä mielestäsi ovat coworking-tiloja edut ja toisaalta haitat?

Coworking-työtilat tarjoavat lukemattomia etuja, mutta meille Low-Fi yritykselle tärkeintä on yritysyhteisön tarjoama tuki. Haittapuoli on, että välillä joudut sanomaan hei yrityksille, joista on kasvanut oleellinen osa yhteisöa ja joista on tullut hyviä työystäviä. 

Oletko aikaisemmin työskennellyt coworking-tiloissa? 

Emme

 

 

 

Keskellä start up -yrityksiä

Pernille Spang Lydergaard on viestintäpäällikkö yrityksessä Deemly, joka on vuokrannut niin ikään toimitilat coworking-tiloista DARE2mansionista. Deemly on palvelu, joka auttaa yksityishenkilöitä ja yrityksiä hallinnoimaan arvostelujaan ja näin ylläpitämään ikään kuin sosiaalisen median CV:tä. Palvelussa voi luoda itselleen profiilin, joka kokoaa yhteen ja näyttää kaikki eri sosiaalisessa mediassa annetut arvostelut.

Miksi te valitsitte coworking-tilat? 

Olimme mukana DARE2mansionin houstaamassa Thinkubator ohjelmassa, ja jo silloin rakastuimme paikkaan ja sen tunnelmaan. Joten tiesimme haluavamme sijoittua tänne ohjelman loputtua. 

Millaista on työskentely coworking-tilassa? 

Suurin ero varmasti tavalliseen toimitilaan verrattuna on paikan yhteisöllisyys ja ihmiset. Rakastamme, että ympärillämme on erinomainen joukko muita start up -yrityksiä. Inspiroimme, tuemme, autamme, työnnämme toisiamme sekä nauramme ja juhlimme yhdessä, mikä on mahtavaa. 

Mitkä mielestäsi ovat coworking-tiloja edut ja toisaalta haitat?

On mieletön etu, että ympärillä on osaava joukko muiden alojen yrityksiä ja osaajia. Voit aina etsiä ja kysyä apua muilta aloilta, jos sinulla on ongelmia. Haittapuolia ei ole montaa, paitsi että työympäristö voi joskus käydä liian meluisaksi kun ympärilläsi ihmiset juttelevat ja nauravat - tämäkin on positiivinen ongelma. 

Oletko aikaisemmin työskennellyt coworking-tiloissa? 

Kyllä

 

 

 

<< Katso lisää uutisia
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo trustpilot.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo googlestreetview.svg
  • MatchOffice yhteistyölogo copyrighted.svg
Ella chatAsiakastuki
Voimmeko auttaa?close
arrow_backTakaisin
Miten saan lisätietoja kohteesta?
Täytä lisätietolomake ”Pyydä kohdetiedot”, jonka löydät kohdesivulta. Anna nimi, yrityksen nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi voit halutessasi laittaa viestin vuokranantajalle ja kysyä kohteesta. Kun olet lähettänyt lisätietopyynnön, saat lisätietoja kohteeesta ja vuokranantajan yhteystiedot sähköpostitse muutamassa minuutissa.
Miten saisin automaattisesti tiedon uusista, kriteereihini sopivista vuokrakohteista?
Jos haluat saada automaattisesti tiedon uusista, kriteereihisi sopivista vuokrakohteista, voit asettaa hakuvahdin. Hakuvahti lähettää sinulle sähköpostitse tiedon uusista ja hakukriteereihisi sopivista vuokrakohteista automaattisesti.
Miten voin poistaa hakuvahdin?
Voit aina poistaa asettamasi hakuvahdin. Poista hakuvahti klikkaamalla sähköpostin alareunassa olevaa linkkiä “Poista hakuvahti”. Voit aina tehdä uuden hakuvahdin.
Kuinka ilmoitan vuokrattavista kohteista?
Ensiksi sinun tulee rekisteröityä palveluun. Voit rekisteröityä täällä: Rekisteröidy palveluun. Kun olet rekisteröitynyt, voit ilmoittaa vapaat kohteet omien sivujen kautta.
Mitä kohteiden mainostaminen MatchOffice-portaalissa maksaa?
Riippuen mainostatko toimitiloja vai coworking- ja kokoustiloja, hinnat ovat seuraavat:
  • Toimitilat: No cure, No pay mainosta tiloja ilmaiseksi, ilman ennakkomaksuja. Maksat vain syntyneistä vuokrasopimuksista, komissio on 12,5 % ensimmäisen vuoden perusvuokrasta.
  • Coworking- ja kokoustilat Kiinteä kuukausihinta coworking- ja kokoustilamainoksille. Yksi hinta kaikille tiloille yhdessä osoitteessa. Hinnat alkaen 19,90 e / kk.
Miten julkaisen vuokramainoksen?
Kun luot ensimmäisen vuokrakohteen, tulee MatchOfficen hyväksyä vuokrailmoituksen ennen kuin se tulee näkyviin portaalissa. Tämä vie hetken aikaa, mutta vuokrailmoituksesi julkaistaan heti kun se on hyväksytty, pääsääntöisesti saman päivän aikana. Jos olet jo aikaisemmin mainostanut vuokratiloja MatchOffice-portaalissa, vuokrailmoitukset julkaistaan heti kun olet luonut ilmoituksen ja vaihtanut kohteen statuksen “aktiiviseksi”.