Madridin kellarista menestykseen

Madridin kellarista menestykseen

20
joulu
2016
Iina Pyykkö
Uusi toimistohotelli Espanjassa, Madridin katutason alapuolella luo tietä luovalle coworkingille.
20
joulu
2016
Iina Pyykkö

Madridin katutason alapuolella sijaitsee toimistohotelli, jonka arvot perustuvat coworkingille ja jonka teollisuushenkinen tyyli säväyttää neonväreillään.

Tämä All Inclusive -toimistohotelli tarjoaa yrityksille paitsi kaikki perinteiset toimistohotellipalvelut mutta myös inspiroivat työtilat omalaatuisine pysäköintitiloineen ja konsulttipalveluja.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana menestyneillä start up -yrityksillä näyttää olevan jotain yhteistä, eikä yhdistävä tekijä ole yritysten nuori ikä tai menestyneisyys. Forbesin mukaan yhtäläisyys näyttää olevan se, että kaikki yritykset ovat aloittaneet pohjalta, niin sanotusti kellarista.

Espanjalainen toimistohotelli on kirjaimellisesti perustanut toimistohotellin yrityksille kellarikerrokseen, mistä nimikin juontuu. Underground Den -toimistohotelli pohjautuu tälle ajatukselle, että kaikki yritykset ovat ponnistaneet pohjalta ja aloittaneet kellarista tai autotallista toteuttaa visioitaan. Paitsi toimistohotellin ilme mutta myös markkinointistrategia perustuvat tähän.

"Uskomme riskinottoon ja muutokseen", sanoo Underground Denin perustaja Dines Arjan Mahbubani.

"Visiomme on tehdä mukavia, rentoja ja korkealuokkaisi toimistotiloja nuorille yrittäjille ja riskinottajille."

 

Luovat coworking bunkkerit

Toimistohotelli sijaitsee Salamanca nimisellä alueella Pohjois-Madridissa. Kellarikerroksen ikkuinoista näkyy tuhansien ohikulkiojoiden jalkavirta, mikä antaa toimistolle omalaatuisen, hieman surrealistisen tunnelman.

Tehdasmainen ja karkea sisustusvalaistus antaa toimitiloille puolestaan melkein futuristisen ilmeen. Lampunvarjostimet on tehty polkupyöränvanteista, seinäpinnoilla on kahleita ja lattiat ovat keltaraitaista linoleumia.

Toimitilat on suunniteltu Espanjan maineikkaimmat arkkitehdit kertoo Mahbubani. Yli 140 nelion tilat on suunniteltu jokainen nurkka hyödyntäen mahdollisimman tehokkaasti.

Underground Den pyrkii kaikessa etsimään innovatiivisia ratkaisuja. Niin myös toimistohotellin pysäköintihalli on toteutettu yllättävällä tavalla. 'Orbit Car Park' -pysäköintihalli on kuin valoilmentymä itsessään. Kuunvalo heijastaa autopaikat ja paikkojen numerointi sijaan katosta löytyy sanontoja.

Tehokkuus ja inspiraatio näkyy täällä kaikessa. Pysäköintihalli ei ole vain autoja varten, vaan Mahbubani suunnittelee pysäköintitilan käyttämistä erilaisiin tilaisuuksiin. Hän maalailee mahdollisuuksia käyttää tilaa yritysten lanseeraustilaisuuksiin. "Haluamme yritysten innovaatioiden lähtevän lentoon Orbit-pysäköintihallissamme", sanoo Mahbubani.

 

Kaikki tai ei mitään

Underground Den on luksusluokan toimistohotelli, joka tarjoaa All Inclusive -paketteja yrityksille.

Hintaan sisältyy kaikki huippunopeasta laajakaistasta ylellisiin työtiloihin ja -välineisiin. Lisäksi Underground Den tarjoaa muuttopalvelua, joka helpottaa yrityksia pysymään työn äärellä eikä työaikaa kulu muuttamiseen.

Erilaiset 'In House' konsulttipalvelut ovat kuitenkin ne, joilla Underground Den erottuu muista toimistohotelleista. Underground Den tarjoaa lisäarvoa erityisesti high tech-, luksuspalvelu- sekä IT-sektorin yrityksille, koska toimistohotellila on kokemusta erityisesti näiltä aloilta.

Underground Den ei siis ole vain tilan tarjoaja, vaan he tarjoavat laki-, talous-, ja yritysstrategia neuvontaa, millä he haluavat aktiivisesti auttaa start up -yrityksiä menestymään.

 

Menesty yhdessä

Underground Den kannustaa yhdessä tekemiseen, coworkingiin.

Toimistohotellin yhdeksän toimiston rinnalla on jopa kuusi erilaista ryhmätyötilaa, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet yhdessä työskentelyyn ja networkingiin.

"Emme halua vain kymmenen, kaksitoista, viisitoista tai kaksikymmentä yritystä asiakkaiksemme, vaan myös yhdistää yrityksiä", sanoo Mahbubani.

"Strategiamme on säännöllisin väliajoin pitää erilaisia tapahtumia ja iltoja yrityksille".

Nämä tapahtuvat ovat esimerkiksi yhteisiä hetkiä työpäivän lomassa, joita perustaja kuvailee rennosti "työpäivän ensimmäiseksi kahvitauoksi tai viimeiseksi välipalaksi ennen illallista".

Underground Den pitää myös afterwork-tapahtumia, kuten 'Snack and Beer' -iltoja networkingiin.

Coworking ajatusmaailma on siis merkittävä osa Underground Denin toimintastrategiaa ja arvoja, mutta Mahbubani korostaa, että he valitsevat tarkoin asiakkaansa. He yrittävät houkutella kaikista innovatiivisimpia yrityksiä, jotka voivat mahdollisesti hyötyä toinen toisistaan.

"Meillä on muun muassa arkkitehti-, mainos-, markkinointi-, muoti- ja luksusyrityksiä", hän selvittää.

"Haluamme erityisesti tukea yrityksiä, jotka uskovat muutokseen ja kasvuun huolimatta aikaisemmasta kokemuksesta, talousnumeroista tai yritysmuodoista. Olemme poistaneet sanan 'mahdoton' sanavarastostamme. Yhdessä teemme kaikesta mahdollista."

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo