Kansainvälinen ennuste: Coworking kasvaa räjähdysmäisesti

Kansainvälinen ennuste: Coworking kasvaa räjähdysmäisesti

30
loka
2018
Iina Pyykkö
Sosiaalisten coworking-tilojen ja modernien työtilojen kysyntä jatkaa nopeaa kasvuaan. Uuden kansainvälisen ennusteen mukaan, coworking-tilat tuplaantuvat vuoteen 2022 mennessä nykyisestä 15 000 tilasta 30 000 tilaan maailmanlaajuisesti.
30
loka
2018
Iina Pyykkö

Näin ennustaa Yhdysvaltalainen yritysportaali Small Business Lab, joka on tehnyt tutkimuksen yhdessä Global Coworkking Unconference Conference -toimijan (GCUC) kanssa.

Coworking-tilojen jokavuotinen odotettu kasvu on 16,1% aina vuoteen 2022 asti. Nyt uusi ennuste esittää jopa 24,4% kasvuvauhtia, joka tarkoittaisi coworking-tilojen räjähdysmäistä kasvua toimitilamarkkinoilla.

 

Coworking vahvistuu

"Jos ennuste pitää paikkansa, coworking-revoluutio tulee olemaan loistava, ehdoton breakthrough", sanoo MatchOfficen kansainvälinen manageri Martin Roerholt.

"Yhdysvalloissa tehdyt ennusteet ovat selvästi optimaalisempia kuin MatchOfficen omat laskelmat, mutta tämä johtunee siitä, että datamme perustuu vain Euroopan markkinoihin."

 

 

 

Small Business Lab ja GCUC:n tekemät uusi ennuste on merkittävä ja kattava, koska siihen on laskettu mukaan myös Aasian markkinat, Kiinan ja Intian toimitilasektorin kasvuennusteet. Erityisesti Kiinassa ollaan menossa yhä vahvemmin kohti coworkingiä ja Intia on tänä päivänä yksi suurimmista coworking-markkinoista.

Euroopassa ja Yhdysvalloissa, joss toimitilmarkkinat ovat ylipäätänsä tasaisemmat, kasvun odotetaan olevan hieman maltillisempaa noin 15 % vuodessa.

 

Mikä coworking-kasvun takana?

Coworking-sektorin kasvuun ja -tilojen suosioon on osaltaan vaikuttanut nopea kiinteistöjen hintojen nousu erityisesti kasvukeskuksissa. Yritykset etsivät yhä edullisempia toimitilaratkaisuja ja ovat motivoituneita karsimaan neliöistä ja etsimään joustavia coworking-ratkaisuja.

Coworking-trendin oletetaan yhä vakiintuvan kun yritykset, jotka ovat kokeilleet coworking-tiloja, nyt haluavat asettua ja tekevät pidempiä vuokrasopimuksia coworking-tiloista.

Trendiin vaikuttaa myös uusi millenium-sukupolvi, joka arvostaa luonnollisesti joustavuutta ja sosiaalisuutta enemmän kuin aikaisemmat työsukupolvet. Nuoret muodostavat yhä suuremman osan työikäisistä ja alkavat nousta yritysten päättäjiksi, mikä vaikuttaa siihen, että yritykset valitsevat yhä useammin innovatiivisen coworking-toimitilavaihtoehdon.

 

 

"Lisäksi toimitilavälittäjät ja kiinteistösektori ovat niin ikään alkaneet nähdä yhä suurempaa potentiaalia suosiota kasvattavien coworking-tilojen markkinoinnissa, mikä lisää selvästi coworking-tilojen tarjontaa ja myös kysyntää."

"Tulevaisuudessa näeme myös yksityisten yrittäjien perustamia ja ylläpitämiä coworking-tiloja, mikä kasvattaa sektoria niin ikään."

"Tällä hetkellä coworking-markkinoita johtavat isommat toimijat kuten kansainvälinen WeWork, joka ylläpitää suuria coworking-keskuksia. Coworking-yritykset pyrkivät usein toimimaan suurina keskuksian, koska näin he voivat tarjota edullisempia jäsenyyksiä asiakkaille", selvittää Martin Roerholt.

 

Coworking on ajanhenki

Viime vuosina myös korporaatiot ovat löytäneet sosiaaliset, inspiroivat ja innovatiiviset coworking-toimitilat.

"Ajanhenki on, että myös tunnetut isommat yritykset toimivat coworking-keskuksissa tai tarjoavat omia coworking-tiloja."

"Kun yhä useammat työntekijät eri yritysaloilla voivat tehdä etätöitä ja joustavasti freelansereina, joustavat toimitilat antavat tarvittavaa vapautta. Myös tämä trendi vain jatkunee työmarkkinoilla ja toimitilasektorilla", lisää Martin Roerholt.

 

 

Lue lisää

Small Business Lab Forecast

Coworking spaces are not just for entrepreneurs anymore

What will coworking spaces look like in 2020?

 

 

 

 

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo