Joustavat työtilat yleistyvät ja ylittävät perinteiset toimistomarkkinat.

Joustavat työtilat yleistyvät ja ylittävät perinteiset toimistomarkkinat.

31
touko
2023
Steen Uno
Pandemian ja hybridityön vaikutuksen seurauksena joustavien työtilojen markkinat näyttävät vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla säilyttävän vakuuttavan kasvun ja kasvattavan etäisyyttä perinteiseen toimistoteollisuuteen.
31
touko
2023
Steen Uno

  

 

Hybridityöskentely motivoi räjähdysmäisesti työnantajia luopumaan perinteisistä toimistovuokrista ja asettamaan etusijalle paikat, jotka vastaavat ympäristöjä, joissa työntekijät ovat tottuneet työskentelemään.

Uudess MatchOffice Industry Survey 2023-tutkimuksessa neljä viidestä haastatellusta eurooppalaisesta toimistopalvelujen tarjoajasta ilmoittaa, että toimistojen keskimääräinen käyttöaste on tällä hetkellä yli 70 prosenttia - neljäsosa jopa yli 90 prosenttia.

Samaan aikaan monet vuokranantajat ja sijoittajat Yhdysvalloissa ja muissa globaaleissa kaupungeissa kamppailevat myös sen puolesta, että niiden hyvin suurten perinteisten toimistovuokrasopimusten käyttöaste nousisi yli 50 prosenttiin tai edes lähelle sitä.

 


Markkinan jakautuminen

Näinä kuukausina vuokrausalan asiantuntijat varoittavat kiinteistöjen arvojen odotettavissa olevasta jyrkästä laskusta, joka johtuu siitä, että perinteisten toimistovuokrasopimusten kysyntä kilpailee joustavien tilojen kanssa.

"Voidaan sanoa, että kehitys antaa toimistojen omistajille ja sijoittajille vanhanaikaisten vuokrasopimusten ilmeisiä markkinamahdollisuuksia monipuolistaa omaisuuttaan välittömästi päivitetyillä joustavilla tuotteilla ja sopimuksilla", MatchOfficen toimitusjohtaja Jakob Dalhoff sanoo.

 Hybridityömallit motivoivat voimakkaasti työnantajia luopumaan perinteisistä 
vuokrasopimuksista ja priorisoimaan sijainteja, jotka vastaavat niitä 
ympäristöjä, joissa toimistotyöntekijät ovat tottuneet työskentelemään tänä päivänä.     Kuvat: iStock

 

Pandemian jälkeen globaalit toimistoyritykset ovat olleet kiireisiä, mutta myös suurelta osin onnistuneet asettamaan etusijalle työntekijöidensä uudet tarpeet joustavuuden, kokemuksen ja hyvinvoinnin suhteen.

Kaikki viittaa siihen, että vuoden 2023 kuluessa näemme joustavien työtilojen maailmanlaajuisen markkinan jatkavan kasvuaan, jota ajaa uusien hybridityöskentelytapojen suosio ja kasvava kysyntä kustannustehokkaille joustaville toimistoille", lisää Jakob Dalhoff.

 


Edelleen kasvussa

MatchOffice Industry Survey 2023,-tutkimus perustuu 1 421 toimisto-yrityksen tämänhetkisiin vastauksiin 58 maassa, ja se osoittaa, että useampi kuin joka toinen (56 %) eurooppalainen palveluntarjoaja odottaa toimistojensa käyttöasteen kasvavan edelleen vuoden 2023 jälkipuoliskolla.

73,6 prosenttia vastanneista joustavien työtilojen eurooppalaisista tarjoajista pitää yllä samaa alkuperäistä sopimusaikaa kuin vuonna 2022. Tarve pyytää lyhyempiä sopimuksia näyttää vähenevän merkittävästi verrattuna viimeiseen pandemian jälkeiseen vuoteen.

 


 MatchOffice Industry Survey 2023 raportoi, että neljä viidestä eurooppalaisesta 
toimistotarjoajasta ilmoittaa keskimääräisen toimistojen käyttöasteen olevan 
yli 70%, ja neljännes jopa yli 90%.                                  MatchOffice Graphics

 

 

"Joustavan toimistoympäristön ansiosta yritykset ovat voineet saavuttaa huomattavia säästöjä aikana, jolloin monet kamppailevat yhä pandemian aiheuttamista taloudellisista tappioista toipumisen kanssa.

Erityisesti joustavat työtilat ovat saavuttaneet myrskyisän suosionsa toimistotyöntekijöiden keskuudessa, koska ne voivat tarjota heille miellyttävän rentouttavan ilmapiirin sekä saavutettavuutta ja sosiaalista kanssakäymistä kollegoiden kanssa silloin, kun sitä tarvitaan", kommentoi Jakob Dalhoff.

 


Tarve uudelleenajattelulle

 MatchOffice Industry Survey 2023 tutkimuksen mukaan puolet Euroopan toimistopalvelujen tarjoajista voi odottaa, että vuokrahinnat nousevat viime vuotta korkeammiks vuoden 2023 puolivälin jälkeen.

55,1% näistä raportoivista eurooppalaisista operaattoreista odottaa vuokrausmaksujen vakiintuvan vuoden loppuun mennessä - 33,1% arvioi mahdollisuutta hyötyä kohtalaisista hintojen nousuista.

   


 "Kaikki viittaa siihen, että vuoden 2023 kuluessa näemme joustavien työtilojen 
maailmanlaajuisen markkinan jatkavan kasvuaan hybridityöskentelyn valtavan 
suosion johdosta", kommentoi MatchOffice CEO Jakob Dalhoff.

 

Vastaavat nykyiset tutkimukset vahvistavat kaikki, että tulevaisuuden toimistotyötilat ja ympäristöt tulevat olemaan joustavia, hybridimäisiä ja hajautettuja sisätilojen, suunnittelun ja hallinnan suhteen.

Siksi kriisin kourissa olevat perinteiset toimistovuokrasopimukset ovat paineen alla, ja niiden on kiireesti uudelleenajateltava uusia teknologioita, luovuutta ja sosialisoitumisen mahdollisuuksia nykyisissä tiloissaan.

 


Valmiina kasvuun

"Toimistovuokrausteollisuus kamppailee kiivaasti sopeutuakseen muuttuneisiin asiakastarpeisiin tarjoamalla suurempaa joustavuutta, teknologiaan perustuvia palveluita, turvallisia työympäristöjä ja paljon muuta.

Markkinat ovat vahvistumassa uusien tulevien toimijoiden ja vakiintuneiden toimijoiden välisten kumppanuuksien myötä. Joustavat työtilat näyttävät kuitenkin olevan hyvin varustettuja jatkuvan kasvun ja innovatiivisuuden varalta", Jakob Dalhoff toteaa. ●

 


The MatchOffice Industry Survey 2023

 


Lue lisää:
MatchOffice Industry Survey 2022
MatchOffice Industry Survey 2021

MatchOffice Industry Survey 2020
MatchOffice Industry Survey 2019
MatchOffice Survey Report 2018
MatchOffice Survey Report 2017
MatchOffice Survey Report 2016

 

 

Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo