Coworking-tilojen räjähdysmäinen kasvu - tilojen odotetaan tuplaantuvan maailmalla

Coworking-tilojen räjähdysmäinen kasvu - tilojen odotetaan tuplaantuvan maailmalla

06
maalis
2018
Iina Pyykkö
2010-luvulla noussut yhteisöllisten ja trendikkäiden toimitilojen suunta ei näytä laskevan. Amerikkalainen ennuste on, että coworking-tilat tulevat jopa tuplaantumaan kansainvälisesti ja että vuonna 2022 coworking-tiloja on jopa 30 000 maailmassa.
06
maalis
2018
Iina Pyykkö

Vuokrattavien coworking-tilojen ennustetaan lisääntyvän räjähdysmäisesti tulevina vuosina, mutta niin myös toimistotyöntekijöiden määrän odotetaan nousevan 1.74 miljoonasta 5,1 miljoonaan vuoteen 2022 mennessä. Ennusteiden takana ovat amerikkalainen yritysportaali Small Business Labs yhdessä Global Coworking Unconference -järjestön kanssa. 

Mikäli coworking-tilojen määrä nousee ennusteiden mukaisesti 30 tuhanteen vuoteen 2022 meneessä, se tarkoittaa 16,1 prosentia kasvua. Samalla myös coworking-tiloja käyttävien työntekijöiden osuus kasvaisi 24 % kaikista työntekijöistä. Tämä tarkoittaa, että coworking-tiloilla on yhä suurempi osuus toimitilamarkkinoilla. 

 

Coworking-tilojen läpimurto toimitilamarkkinoilla

"Jos ennusteet pitävät paikkansa, coworking-revoluutio tulee olemaan merkittävä jollei jopa läpimurto toimitilamarkkinoilla", sanoo Martin Roerholt, MatchOfficen kansainvälinen markkinointi manageri. 

"Amerikassa tehdyt optimistiset ennusteet ovat toki korkeammat kuin meidän MatchOfficen itse tehdyt ennusteet, mutta tämä johtunee siitä että Euroopassa coworking-trendi on uudempi ja markkinat ovat pienemmät kuin Amerikassa", toteaa Martin Roerholt. 

 

 

Small Business Lab:in ja GCUC.n tekemä kansainvälinen ennuste perustuu ei ainoastaan amerikkalaisten ja euroopppalaisten markkinoiden kasvuun vaan ottaa huomioon myös Aasian markkinat. Sekä Kiinassa että Intiassa vuokrattavat coworking-tilat ovat lisääntyneet, ja maat ovat maailman kaksi nopeiten kasvavaa markkina-aluetta. 

Euroopassa ja Amerikassa coworking-markkinoiden odotetaankin kasvavat hieman maltillisemmin noin 15 prosenttia / vuosi.

Coworking-trendiin vaikuttaa ennenkaikkea nopeasti nousevat kiinteistöhinnat kaupungeissa, mikä luo tarvetta tehostaa neliöiden käyttöä keskustassa. Yritykset vuokraavat yhä mieluummin kustannustehokkaat coworking-tilat enemminkin kuin oman yksityisen toimitilan. 

Trendi kiihtynee erityisesti seuraavien viiden vuoden aikana ja yhä useampi yritys valitsee coworking-tilan kalliin toimitilan sijaan. 

Samaan aikaan millenium-sukupolven uudet työtottumukset ja mieltymykset yhdessä työnmuutoksen, digitalisaation ja erityisesti sosiaalisen median kasvun myötä ovat lisänneet joustavien toimitilojen kysyntää. Coworking-tilat ovat erityisesti uuden sukuolven, nuorten työntekijöiden suosiossa. 

 

 

"Trendiin on vaikuttanut myös kiinteistösektorin ja sijoittajien noussut kiinnostus uudenlaisia kiinteistösijoituskohteita kohtaan, mikä puolestaan taas lisää coworking-tilojen määrää ja lopulta kysyntaä." 

"Lähi-tulevaisuudessa tulemme näkemään yhä enemmän pieniä coworking-yrityksiä ja -tiloja, ja nämä innovatiiviset yrittäjät ovat ne jotka johtavat coworking-markkinoita tulevaisuudessa."

"Tällä hetkellä coworking-markkinat ovat pääosin suurien yrittäjien käsissä, kuten esimerkiksi WeWork. Suuret korporaatiot voivat pitää kustannukset alhaisina ja näin myös asiakkuuksien hinnat ovat varsin alhaiset", selvittää Martin Roerholt.   

 

Toimitilamarkkinoiden ajan trendit

Viime vuosina paitsi pienemmät yritykset mutta myös suuret yhtiöt ovat alkaneet kiinnostua yhteisöllisistä työympäaristöistä, jotka tarjoavat lisärvoa yritykselle verkostoitumisen ja työhyvinvoinnin muodossa.

"Trendi on, että jopa suuret korporaatiot luovat coworking-hubeja yrityksen sisällä tai vuokraavat tilat coworking-ympäristöstä."

"Kun yhä useammat työntekijät voivat tehdät töitä etänä ja freelancer-pohjalta, monet pitävät työpäivät mieluummin kotona tai kodin lähistöllä kuin kuluttavat aikaa aamuisin ja iltapäivällä työmatkoihin - trendi yllättäen luo kysyntää coworking-tiloille kaikissa kaupungeissa ja asuinalueilla", pohtii Martin Roerholt. 

 

 
Jäsenyytemme
  • MatchOffice yhteistyölogo
  • MatchOffice yhteistyölogo