Etsi vuokrattavia toimitiloja Suomesta

Google vr tutkimus kuva

Google Kartta vie nyt sisätiloihin

13
heinä
2017
Iina Pyykkö
Google Street View on jo 10 vuoden ajan tarjonnut mahdollisuuden vierailla maailman kaduilla ja siitä on tullut yksi Google Karttasovelluksen käytetyimmistä työkaluista. Aivan yhtä vanha ei ole Google Kartta sovelluksen 'Indoor map' ja 360° virtuaalikierrokset, jotka tarjoavat mahdollisuuden vierailla rakennuksien sisätiloissa ja jotka ovat nyt vasta nousemassa tunnetuiksi.

Yhä useammat yritykset, instituutiot ja järjestöt haluavat tarjota asiakkailleen 360° virtuaalikierroksen, joka antaa aivan uudenlaisen, intensiivisen ja todentuntuisen näkymän asiakkaille yrityksen tiloista, tuotteista ja brändistä tai mitä sitten yritys haluaakaan esitellä. 

Tanskassa tehty kyselytutkimus kuitenkin osoittaa, että Googlen 360° virtuaalikierrossovellus 'Indoor Maps' on vielä selvästi vähemmän tunnettu ja käytetty kuin 'Google Search' tai 'Google Street View', vaikka sovellusta käyttää nykyään yhä useampi etsiessään ja tutustuessaan paikkoihin Google Kartoissa. 

"Monet ihmiset eivät yhdistä 'Indoor Map' -sovellusta virtuaalukierroksiin vaikka monet ovat katsoneet 360° kierroksia rakennusten sisätiloissa Google Kartta -sovelluksen kautta", sanoo Google sertifikoitu valokuvaaja ja MatchOfficen VR asiantuntija Matt Marsh, joka teki kyselytutkimuksen aiheesta.

 

Hyödyllinen sovellus

Matt Marsh teki kyselytutkimuksen selvittääkseen, kuinka hyvin ihmiset tuntevat virtuaalikierrokset ja miten he käyttävät Googlen virtuaalikierrossovelluksia. 

Kuten tutkimuksen tulokset osoittavat, suurin osa ihmisistä tuntee Googlen karttasovelluksen erittäin hyvin ja käyttää sitä useasti etsiessään tietoa, esimerkiksi hotellia lomamatkalle (65.2%) tai tiettyä tuotetta ja kauppaa (76.1%), mutta Googlen 'Indoor Maps' ja virtuaalikierrokset ovat vielä tuntemattomia monelle. 

 

Suurin osa vastanneista kertoi käyttäneensä Google hakukonetta ja Google Karttaa etsiessään paikkoja ja liikkeitä - 65 - 76 %.

 

"Epäilen, että monet vastanneista, jotka sanoivat virtuaalikierrosten olevan tuntematon heille, ovat itseasiassa käyttäneet Googlen Indoor Map -sovellusta huomaamatta, että se sovellus on itseasiassa virtuaalikierros", pohtii Matt Marsh. 

"Mutta vaikka virtuaalikierrokset ja 'Indoor Map' -sovellus ovat vielä varsin tuntemattomia tuotteita, on lupaavaa että monet, jotka ovat käyttäneet Googlen karttasovelluksen tarjoamia kierroksia, kokevat ne erittäin hyödyllisinä ja kiinnostavina etsiessään ja tutustuessaan paikkoihin, rakennuksiin ja liikkeisiin."

 

Karttapalvelun uusi ulottuvuus

Vuodesta 2007 lähtien Google Street View -sovellus on kuvannut katuja yli 83 eri valtiossa kaikilla mantereilla. Googlen kuuluisat Street View -autot on ajaneet ja kuvanneet katuja yli 16 miljoonan kilometrin matkalta. 

Nykyään lähes korvaamaton Google Karttasovellus antaa miljoonille sen käyttäjille ensikäden tietoa ja näköalan kaikkialle maailmaan Taj Mahalista Grand Ganyonille.  

 

"Kaikki, jotka ovat käyttäneet Googlen 'Inside Map' sovellusta kokevat sen hyödyllisenä etsiessään tietoa uusista paikoista", vahvistaa Matt Marsh.

 

Googlen 'Indoor Map' -sovellus täydentää karttasovellusta ja antaa nyt mahdollisuuden astua sisään tunnetuihin julkisiin rakennuksiin kuten Valkoiseen Taloon tai Buckinghamin Palatsiin tai tutustua esimerkiksi metroasemien sisätiloihin. 

Kesäkuussa Google julkaisi uuden toiminnon, joka antaa mahdollisuuden vierailla esimerkiksi museoissa ja yksityisissä tiloissa, gallerioissa. Googlesta kerrotaan, että kierrokset kattavat tuhansia museoita ja näyttelytiloja ympärimaailman. 

 

Innovattiivinen markkinointityökalu

Tänäpäivänä kaiken kokoiset yritykset ja instituutiot kaikilta sektoreilta ovat alkaneet käyttää virtuaalikierroksia vahvistaakseen markkinointia sekä kommunikaatiota asiakkaiden ja muiden partnereiden kanssa", kertoo Matt Marsh.

"Yrityksillä ympärimaailman on juuri nyt kiire ottaa käyttöön Googlen 'Indoor Map' 'työkalu ja räätälöidä se yrityksen tarpeisiin. Ainoastaan mielikuvitus on rajana mihin kaikkeen virtuaalikierroksia voi käyttää ja mitä mahdollisuuksia virtuaalitodelisuus tuo yrityksille...", toteaa Matt Marsh.

 

 

Lue lisää aiheesat:

26 Google Maps Tricks You Need to Try

Google Street View Celebrates 10th Anniversary

Google's Newest Feature Is Great For Art Lovers

 

 

 

 

<< Katso kaikki uutiset